Katkarapujuustokakku

Katkarapujuustokakku on juhlava lisä mihin tahansa illanviettoon tai juhlien buffettiin.

Katkarapujuustokakku

AINEKSET

  • 300 g pehmeää mallaslimppua

  • 100 g voita

  • 5 liivatelehteä

  • 450 g tuorejuustoa

  • 3 dl crème fraîchea

  • 1 punasipuli

  • 2 rkl tuoretta tilliä

  • 2 rkl ruohosipulia

  • 70 g mätiä esim. kirjolohen

  • 170 g kuorittuja katkarapuja

  • yhden sitruunan mehu

  • suolaa

VALMISTUSOHJEET

    1. Hienonna leipä murusiksi.

    2. Sulata voi ja sekoita se leipämurujen kanssa.

    3. Painele muruseos irtopohjavuokaan. Paina se tasaiseksi ja kiinteäksi pohjaksi.

    4. Siirrä jääkaappiin siksi aikaa, kun teet täytteen.

    5. Laita liivatelehdet kylmään veteen.

    6. Sekoita keskenään crème fraîche, tuorejuusto, hienonnettu punasipuli, tilli ja ruohosipuli.

    7. Purista suurin osa vedestä pois liivatelehdistä, kun ne ovat pehmenneet kokonaan.

    8. Sulata liivatelehdet tilkassa kuumaa vettä.

    9. Lisää sulatetut liivatelehdet crème fraîche-tuorejuustoseokseen ja sekoita hyvin.

    10. Sekoita joukkoon mäti ja kuoritut katkaravut.

    11. Mausta sitruunamehulla ja suolalla maun mukaan.

    12. Levitä täyte pohjan päälle ja siirrä jääkaappiin vähintään 4 tunniksi. Mielellään yön yli.

Koristelu

AINEKSET

  • 1 sitruuna

  • ruohosipulia

  • tilliä

  • mätiä esim. kirjolohen

  • katkarapuja

  • kurkkua

VALMISTUSOHJEET

    1. Koristele katkarapujuustokakku sitruunaviipaleilla, hienonnetulla ruohosipulilla ja tillillä.

    2. Lisää pieniä mätikekoja ja katkarapuja.

    3. Leikkaa pitkiä ohuita siivuja kurkusta, rullaa ne rulliksi ja aseta kakun päälle.

Saaristolaisleipä

Saaristolaisleipä


Maltaisen makea saaristolaisleipä ei tarvitse ylleen kuin sipaisun voita, mutta loistoon se pääsee kalaruokien kumppanina. Valmista keralle esimerkiksi skagenröraa eli katkaraputahnaa tai graavattua siikaa.

Katso resepti »