Perunavohvelit & ravunpyrstöjä
Ruokavaikuttaja ja -kirjailija Anni Paakkunainen valmisti vohveliraudalla voissa paistettuja rapeita kesäperunoita ja täytti ne ravunpyrstöillä, ranskankermalla, tillillä, sitruunalla ja muikunmädillä.
Katso resepti »Katkarapujuustokakku on juhlava lisä mihin tahansa illanviettoon tai juhlien buffettiin.
300 g pehmeää mallaslimppua
100 g voita
5 liivatelehteä
450 g tuorejuustoa
3 dl crème fraîchea
1 punasipuli
2 rkl tuoretta tilliä
2 rkl ruohosipulia
70 g mätiä esim. kirjolohen
170 g kuorittuja katkarapuja
yhden sitruunan mehu
suolaa
Hienonna leipä murusiksi.
Sulata voi ja sekoita se leipämurujen kanssa.
Painele muruseos irtopohjavuokaan. Paina se tasaiseksi ja kiinteäksi pohjaksi.
Siirrä jääkaappiin siksi aikaa, kun teet täytteen.
Laita liivatelehdet kylmään veteen.
Sekoita keskenään crème fraîche, tuorejuusto, hienonnettu punasipuli, tilli ja ruohosipuli.
Purista suurin osa vedestä pois liivatelehdistä, kun ne ovat pehmenneet kokonaan.
Sulata liivatelehdet tilkassa kuumaa vettä.
Lisää sulatetut liivatelehdet crème fraîche-tuorejuustoseokseen ja sekoita hyvin.
Sekoita joukkoon mäti ja kuoritut katkaravut.
Mausta sitruunamehulla ja suolalla maun mukaan.
Levitä täyte pohjan päälle ja siirrä jääkaappiin vähintään 4 tunniksi. Mielellään yön yli.
1 sitruuna
ruohosipulia
tilliä
mätiä esim. kirjolohen
katkarapuja
kurkkua
Koristele katkarapujuustokakku sitruunaviipaleilla, hienonnetulla ruohosipulilla ja tillillä.
Lisää pieniä mätikekoja ja katkarapuja.
Leikkaa pitkiä ohuita siivuja kurkusta, rullaa ne rulliksi ja aseta kakun päälle.
Ruokavaikuttaja ja -kirjailija Anni Paakkunainen valmisti vohveliraudalla voissa paistettuja rapeita kesäperunoita ja täytti ne ravunpyrstöillä, ranskankermalla, tillillä, sitruunalla ja muikunmädillä.
Katso resepti »Mätimoussella sipaistu leipä sopii moneen tilanteeseen. Laita pehmeän samettista mätimoussea pienten cocktailpalojen päälle tai tarjoa höyryävän kuumien perunoiden kanssa tai saaristolaisleivän päällä.
Katso resepti »Maltaisen makea saaristolaisleipä ei tarvitse ylleen kuin sipaisun voita, mutta loistoon se pääsee kalaruokien kumppanina. Valmista keralle esimerkiksi skagenröraa eli katkaraputahnaa tai graavattua siikaa.
Katso resepti »Prosecco on erittäin suosittu italialainen kuohuviini kepeytensä ansiosta. Katso viinivinkit ja faktat Proseccon valmistuksesta.
Lue lisää »