Jaume Serra Cava Brut

Jaume Serra Cava Brut


Label: Tapas ja AntipastiLabel: Kana ja KalkkunaLabel: SeurustelujuomaLabel: Salaatit Kasvisruoka

10,99 €

Löydä Alkosta

Jaume Serra Brut on Suomen suosituimpia kuohuviinejä. Erinomainen aperitiivi, juhlajuoma tai vaikkapa tapasten kumppani.

Ruoka ja kuvaus

Väri

Vaalea oljenkeltainen

Tuoksu

Raikas, kypsän hedelmäinen, hennosti sitruunainen, kevyesti paahteinen

Maku

Erittäin kuiva, kepeä ja rapsakka. Maussa kypsää anananasta, greippiä, yrttejä ja paahteisuutta.

Ruoka- ja tarjoiluvinkit

Monipuolinen cava seurusteluviiniksi tai pienten naposteltavien kera. Erityisen hyvä pari tapaksille. Hennot kala- ja äyriäismaistiaiset kuten sushi toimii kuplien kanssa hienosti.

Valmistus

Cavat tehdään perinteisellä pullokäymismenetelmällä. Toinen käyminen, joka aikaansaa hienot ja pienet kuplat tapahtuu viinin omassa pullossa. Jaume Serra Brut Cava saa kypsyä vähintään 12 kuukautta kellarin pimeydessä ja hiljaisuudessa ennen markkinoille pääsyä. Kaikki Jaume Serran kuohuviinit pullotetaan kevyempiin, 800 g painaviin kuohuviinipulloihin. Kevyen kuohuviinipullon rajaksi on määritelty 835 g (Alko).

Tarina

Enologi Jaume Serra Guell perusti Jaume Serra S.A. -viinitalon vuonna 1943. Se sijaitsee Garrafissa Katalonian suurimmalla viininviljelyalueella, ”El Padruell” -viinitilan sisällä Vilanova i la Geltrún kaupungissa, 50 km Barcelonasta. El Padruellin alkuperäinen tila on historiallinen linnake, joka rakennettiin vuonna 1647 Välimeren läheisyyteen. Se on ainoa espanjalainen viinitila, josta voi katsella suoraan Välimerelle. Tarinan mukaan Ranskaa vastaan käytyjen sotien aikana linnasta oli pakotunneli kaupungin keskustaan ja sinisillä keraamisilla laatoilla päällystetty tykkitorni toimi majakkana ennen sähkön saapumista. Edelleenkin sisällissodan luotien jälkiä on näkyvillä linnakkeen seinissä.

Tuoteryhmä

Kuohuviinit & samppanjat

Alkoholipitoisuus

11,5 %

Alkon tuotenumero

552097

Tilavuus

0,75 l

Tuotemerkki

J Garcia Carrion

Suljenta

Metallinen kierrekorkki

Pakkaustyyppi

Pullo

Alue

Spain - Cava - Cava

Sokeripitoisuus

5 g/litra

Rypäleet

Parellada, Xarel·lo, Macabeu

Makeus

Erittäin kuiva

Tuotenumero

1028622


Katso ohjeita