Paikallista ruokaa täydentää tietenkin paikallinen viini – nauti espanjalaisittain!
Tee taikina. Sekoita kädenlämpöiseen veteen suola, öljy ja ripaussokeria. Sekoita kuivahiiva jauhoihin, lisää nesteeseen ja alusta taikinaksi. Kohota peitettynä noin tunti. Valmista sillä aikaa täyte (ks alla)
Kauli taikina öljytyn leivinpaperin päällä uunipannunkokoiseksi levyksi. Voitele taikinalevy oliiviöljyllä ja kaada kasvikset levylle. Järjestele ohuet makkarasiivut ja anjovisfileet kauniisti kasvisten päälle. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.
Tarjoa paloiteltu coca huoneenlämpöisenä tai haaleana mieluummin kuin kuumana.
Leikkaa kasvikset paperinohuiksi viipaleiksi.
Kuumenna tilkka öljyä paistokasarissa ja kuullota kasviksia viitisen minuuttia öljyssä.
Mausta suolalla ja pippurilla.
Ruokatoimittaja Tiina Rantanen
Ruokavaikuttaja Mari Moilasen pohjaton piirakka on monipuolinen tarjottava, jota Laroche Chardonnay L -valkoviinin napakka hedelmäisyys tukee.
Katso reseptiRanskan Jura-vuoristosta kotoisin oleva Comté on lehmänmaidosta valmistettu puolikova juusto. Valmista mehevä piiras!
Katso reseptiRanskalaisen klassikon Quiche Lorrainen suomalaisessa versiossa kinkku korvataan kantarelleilla. Kermainen piiras on täydellinen pari kuivan ja kypsän sitruksisen ranskalaisen Laroche Chardonnay L -valkoviini kanssa.
Katso reseptiMaukas piiras pitää sisällään kurpitsaa ja vuohenjuustoa. Ihastu kokki Louise Méruksen syksyiseen ohjeeseen ja nauti Nederburg-viinin kanssa.
Katso resepti