Perunavohvelit & ravunpyrstöjä

Ruokavaikuttaja ja -kirjailija Anni Paakkunainen valmisti vohveliraudalla voissa paistettuja rapeita kesäperunoita ja täytti ne ravunpyrstöillä, ranskankermalla, tillillä, sitruunalla ja muikunmädillä.

Perunavohvelit_ravunpyrstöjä_Anni_Paakkunainen
logo

6

logo

0 h 45 min

”Tämä on ihana alkuruoka rapujuhliin – jokainen voi itse avata rapunsa pöydässä ja kasata annoksensa perunavohvelin päälle. Portugalilaisen Aveleda-viinitalon tyylikäs Solos de Xisto on 100 % Alvarinho -rypälettä. Tämä kuiva, ihastuttavan hapokas, kypsän sitruksinen ja tyylikkään kukkainen valkoviini sopii täydellisesti yhteen kala- ja äyriäisruokien kanssa.” – Anni

AINEKSET

• 6 kpl keitettyjä kesäperunoita

• 6 rkl voita

• 150 g ranskankermaa

• 1 punasipuli hienonnettuna

• noin 24 ravunpyrstöä

• 50 g muikunmätiä

• 6 viipaletta sitruunaa

• 1 ruukku tilliä

VALMISTUSOHJEET

    1. Kuumenna vohvelirauta valmiiksi. Nosta nokare voita raudalle ja voitele sudilla ylä- ja alapuoli.

    2. Nosta keitetty peruna raudalle ja paina kansi kiinni. Paina niin, että peruna painuu kasaan. Paista perunat rapeiksi. Tähän menee muutama minuutti. Paistoin yksi kerrallaan, pienempiä perunoita voi mahtua 2 kpl samaan aikaan raudalle.

    3. Nosta rapea peruna lautaselle, lisää päälle lusikallinen ranskankermaa, punasipulia, ravunpyrstöjä, tilliä, lusikallinen mätiä ja sitruunanviipale.

    4. Nauti heti Aveledan raikkaan valkoviinin kanssa.

Vinkki! Keitä perunat valmiiksi kypsiksi esim. päivää ennen, jolloin ne soveltuvat parhaiten.

Vinkki isoihin juhliin! Paista kasa rapeita perunavohveleita valmiiksi ja kasatkaa annokset itse pöydässä samalla kun kuoritte rapuja.

Anni_Paakkunainen_ja_roseeviinilasi

Ohje: Anni Paakkunainen

Ruokabloggaaja ja -kirjailija Anni Paakkunainen loihtii elämästä herkullista. Herkuttelu ja nautinnot kuuluvat niin juhlaan kuin arkeen. Leivonnassa ja kokkaamisessa suurin inspiraation lähde ovat vuodenajat sekä tuoreet sesongin raaka-aineet. Ig: @anninuunissa

www.anninuunissa.fi