Ruokavaikuttaja ja -kirjailija Anni Paakkunainen valmisti vohveliraudalla voissa paistettuja rapeita kesäperunoita ja täytti ne ravunpyrstöillä, ranskankermalla, tillillä, sitruunalla ja muikunmädillä.
”Tämä on ihana alkuruoka rapujuhliin – jokainen voi itse avata rapunsa pöydässä ja kasata annoksensa perunavohvelin päälle. Portugalilaisen Aveleda-viinitalon tyylikäs Solos de Xisto on 100 % Alvarinho -rypälettä. Tämä kuiva, ihastuttavan hapokas, kypsän sitruksinen ja tyylikkään kukkainen valkoviini sopii täydellisesti yhteen kala- ja äyriäisruokien kanssa.” – Anni
• 6 kpl keitettyjä kesäperunoita
• 6 rkl voita
• 150 g ranskankermaa
• 1 punasipuli hienonnettuna
• noin 24 ravunpyrstöä
• 50 g muikunmätiä
• 6 viipaletta sitruunaa
• 1 ruukku tilliä
Kuumenna vohvelirauta valmiiksi. Nosta nokare voita raudalle ja voitele sudilla ylä- ja alapuoli.
Nosta keitetty peruna raudalle ja paina kansi kiinni. Paina niin, että peruna painuu kasaan. Paista perunat rapeiksi. Tähän menee muutama minuutti. Paistoin yksi kerrallaan, pienempiä perunoita voi mahtua 2 kpl samaan aikaan raudalle.
Nosta rapea peruna lautaselle, lisää päälle lusikallinen ranskankermaa, punasipulia, ravunpyrstöjä, tilliä, lusikallinen mätiä ja sitruunanviipale.
Nauti heti Aveledan raikkaan valkoviinin kanssa.
Vinkki! Keitä perunat valmiiksi kypsiksi esim. päivää ennen, jolloin ne soveltuvat parhaiten.
Vinkki isoihin juhliin! Paista kasa rapeita perunavohveleita valmiiksi ja kasatkaa annokset itse pöydässä samalla kun kuoritte rapuja.
Ruokabloggaaja ja -kirjailija Anni Paakkunainen loihtii elämästä herkullista. Herkuttelu ja nautinnot kuuluvat niin juhlaan kuin arkeen. Leivonnassa ja kokkaamisessa suurin inspiraation lähde ovat vuodenajat sekä tuoreet sesongin raaka-aineet. Ig: @anninuunissa
Täydellinen kesäsalaatti, portugalilainen Vinho Verde -viini ja kesäilta! Katso ruokavaikuttaja Anni Paakkunaisen ihastuttava salaattiohje!
Katso reseptiLuoteis-Portugalista läheltä Atlantin rannikkoa tulevat raikkaat ja pirskahtelevat Vinho Verden valkoviinit ovat tunnettuja ympäri maailmaa. Mutta mitä Vinho Verde eli “vihreä viini” oikeastaan on?
Lue lisääFresita-kuohuviinillä maustetuista mansikoista syntyy kakku, jonka taikinaan lisätty mansikkarahka tekee siitä erityisen mehevän. Tutustu ruokakirjailija Anni Paakkunaisen kesäherkkuun!
Katso reseptiLouis Roederer -samppanjan napakka hapokkuus tasapainottaa parmesanmuffinien rasvaisuutta. Ihastu viikunaiseen suupalaan!
Katso resepti