Portugali
, Vinho Verde
Vivahteikas & Ryhdikäs
19,98 €
| Makeus: | Kuiva |
| Sokeripitoisuus: | 2 g/l |
| Alkoholipitoisuus: | 12,5 % |
| Rypäleet: | Alvarinho |
| Alkon tuotenumero: | 957562 |
| Tuotemerkki: | Aveleda |
| Tilavuus: | 0,75 l |
| Suljenta: | Luonnonkorkki |
| Tuotenumero: | 1028813 |
| Tuoteryhmä: | Valkoviinit |
""Vinho Verde: aikoinaan halveksittu, nyttemmin jo klassikoksi noussut viinityyli. 2021 Aveleda Solos de Xisto (18,48 € / 92 p.) onkin sitten parhaita maistamiani hienostuneen leppeällä, kevätkukkaisella tuoksullaan. Maku on kuiva, hapokas ja raikkaan ilmava, runsas ja makean limettinen. Tämä maistui paistettujen ahvenien ja kotimaisen uuden perunan kanssa.""
"92 pistettä"
"Kukkainen tuoksu on kellertäväsävytteinen, muistuttaen keltaisia omenoita, persikoita sekä keltaisia luumuja. Siinä on myös makeaa mausteisuutta. Keskitäyteläinen, kuiva maku seuraa aromeiltaan tuoksua. Viini on suutuntumaltaan öljyisen notkea. Lempeät hedelmähapot sekä mineraalisuus tuovat viiniin ryhtiä ja nostavat veden kielelle. Kokonaisuus on mineraalinen ja mausteinen. Pitkä ja lämminhenkinen jälkivaikutelma on tyylikäs, muistuttaen greippiä ja muita sitrushedelmiä. Monikäyttöinen viini kala- ja äyriäisruokien seuraan."
"Alvarinho-rypäleestä tehty vinho verde puhuttelee sävykkäällä ja elegantilla olemuksellaan, jossa yhdistyvät sitruksiset, merelliset ja kukkean hedelmäiset vivahteet. Maku on silkkinen, runsaan hedelmäinen, mineraalinen ja pitkään kantava. Pitkän sakkakontaktin ansioista viinissä on herkullista pehmeyttä ja paahteisuutta. Laadukas vinho verde on erinomaista seuraa esimerkiksi kampasimpukoille tai vaikkapa mätikastikkeen kanssa tarjoillulle kuhalle."
Vuonna 1870 perustettu Aveleda on Pohjoisessa Portugalissa toimiva perheyritys. Sen lippulaivatuote Casal Garcia on ollut markkinoilla jo 80 vuotta, ja on nykyään Portugalin myydyin vinho verde -viini.
TutustuAlvarinho- eli Albariño-rypälelajike tulee Iberian niemimaalta Portugalista ja Espanjasta.
Lue lisääRuokavaikuttaja ja -kirjailija Anni Paakkunainen valmisti vohveliraudalla voissa paistettuja rapeita kesäperunoita ja täytti ne ravunpyrstöillä, ranskankermalla, tillillä, sitruunalla ja muikunmädillä.
Katso resepti