Fresita-mansikkakakku

Fresita-kuohuviinillä maustetuista mansikoista syntyy kakku, jonka taikinaan lisätty mansikkarahka tekee siitä erityisen mehevän. Tutustu ruokakirjailija Anni Paakkunaisen kesäherkkuun!

FRESITA-MANSIKKAKAKKU Annin uunissa
logo

8 HLÖ

logo

1 h 0 min

AINEKSET

  • 2 ½ dl vehnäjauhoja

  • 1 ½ dl sokeria

  • 1 ½ tl leivinjauhetta

  • ripaus suolaa

  • 2 kananmunaa

  • 200 g mansikkarahkaa (tai muu maku/maustamaton)

  • 1 tl vanilja-aromia (tai 1 tl vaniljasokeria)

  • 2 tl sitruunankuoriraastetta

  • 75 g sulaa voita

  • 2 dl mansikoita

  • 2 rkl mantelilasstuja (tai raesokeria) Lisäksi:

  • ½ l mansikoita

  • 1 rkl timjamia

  • 2-3 rkl Fresita Original -kuohuviiniä

  • syötäviä kukkia

  • 2 dl ranskankermaa

VALMISTUSOHJEET

    1. Laita noin 20 cm kakkuvuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele vuoan reunat.

    2. Sekoita kuivat aineet keskenään.

    3. Vatkaa kevyesti toisessa kulhossa rahka, kananmunat, vanilja, sitruuna ja jäähtynyt sula voi. Lisää kuivat aineet rahka-voiseokseen ja kääntele nopeasti tasaiseksi.

    4. Kaada taikina valmisteltuun vuokaan ja nostele päälle mansikat ja viimeistele mantelilastuilla.

    5. Paista kakkua uunin keskitasolla noin 50 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea ja tikkuun ei jää taikinaa kokeiltaessa.

    6. Perkaa mansikat ja halkaise neljään osaan. Laita ne lautaselle, mausta timjamilla ja kaada päälle Fresitaa. Kääntele ja anna maustua hetken.

    7. Nosta mansikat ja liemi kakun päälle.

    8. Koristele kukilla ja tarjoile ranskankerman kanssa.

Anni_Paakkunainen_ja_roseeviinilasi

Ohje: Anni Paakkunainen

Ruokabloggaaja ja -kirjailija Anni Paakkunainen loihtii elämästä herkullista. Herkuttelu ja nautinnot kuuluvat niin juhlaan kuin arkeen. Leivonnassa ja kokkaamisessa suurin inspiraation lähde ovat vuodenajat sekä tuoreet sesongin raaka-aineet. Ig: @anninuunissa

www.anninuunissa.fi