Ohje: Anni Paakkunainen
"Rakastan kuplia ja erityisesti laadukasta samppanjaa. Kuohuvat ovat ainoa viini jota voi nauttia läpi aterian. Alusta loppuun." Ruokakirjailija ja -vaikuttaja Anni Paakkunainen loihtii elämästä herkullista. Ig: @anninuunissa
Louis Roederer -samppanjan napakka hapokkuus tasapainottaa parmesanmuffinien rasvaisuutta. Ihastu viikunaiseen suupalaan!
Ohjeesta tulee noin 20 minimuffinssia
50 g parmesanjuustoa
1 ¾ dl vehnäjauhoja
1½ leivinjauhetta
¼ tl suolaa
2 tl kuivattua timjamia
1 iso kananmuna
1 dl maustamatonta jogurttia
1 rkl oljyä
Lisäksi
3 tuoretta viikunaa
2 rkl hunajaa
2 rkl oliiviöljyä
¼ tl suolaa
½ tl mustapippuria
Koristeeksi
rosmariinia
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Asettele paperiset muffinivuoat minimuffinipellille.
Raasta juusto hienoksi raasteeksi, sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää juustoraaste sekaan.
Vispaa muna jogurtin ja öljyn sekaan.
Yhdistä seokset ja jaa taikina minimuffinivuokiin.
Paista muffinsseja uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Nosta jäähtymään.
Pese viikunat ja halkaise ne neljään lohkoon. Mittaa hunaja ja öljy pienelle pannulle. Käytä viikunat nopeasti pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla. Jäähdytä.
Nostele muffinit tarjoiluastialle. Aseta jokaisen päälle viikunalohko ja paina coctailtikku läpi niin, että viikuna pysyy muffinin päällä. Koristele rosmariinilla.
Tarjoile ja nauti samppanjan kanssa.
"Rakastan kuplia ja erityisesti laadukasta samppanjaa. Kuohuvat ovat ainoa viini jota voi nauttia läpi aterian. Alusta loppuun." Ruokakirjailija ja -vaikuttaja Anni Paakkunainen loihtii elämästä herkullista. Ig: @anninuunissa
Ruokavaikuttaja Annin Paakkunainen yhdisti laadukkaan mädin ja perunalastut tyylikkäästi Louis Roederer -samppanjalle
Katso resepti »Brie-juusto on klassinen yhdistelmä samppanjalle. Ihastu ruokavaikuttaja Anni Paakkunaisen helppoon sormisyötävään.
Katso resepti »Loppuvuoden ihanin juustolautanen syntyy sinihomejuuston, goudan ja parmesaanin yhdistelmästä. Juustot tarjoillaan kirpsakan ja hennosti yrttisen, muttei liian makean omena-timjamihillokkeen kanssa.
Katso resepti »Helppo blinitaikina valmistuu hetkessä paistovalmiiksi ilman hiivaa. Hunajaisen paahdetun punajuuritahnan kanssa tarjotut pikablinit maistuvat herkulliselta raikkaan roseekuohuviinin kanssa.
Katso resepti »