Parmesanmuffinit & viikunaa

Louis Roederer -samppanjan napakka hapokkuus tasapainottaa parmesanmuffinien rasvaisuutta. Ihastu viikunaiseen suupalaan!

Parmesanmuffinit_viikunaa
logo

4

logo

0 h 45 min

Ohjeesta tulee noin 20 minimuffinssia

AINEKSET

  • 50 g parmesanjuustoa

  • 1 ¾ dl vehnäjauhoja

  • 1½ leivinjauhetta

  • ¼ tl suolaa

  • 2 tl kuivattua timjamia

  • 1 iso kananmuna

  • 1 dl maustamatonta jogurttia

  • 1 rkl oljyä

Lisäksi

  • 3 tuoretta viikunaa

  • 2 rkl hunajaa

  • 2 rkl oliiviöljyä

  • ¼ tl suolaa

  • ½ tl mustapippuria

Koristeeksi

  • rosmariinia

VALMISTUSOHJEET

    1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Asettele paperiset muffinivuoat minimuffinipellille.

    2. Raasta juusto hienoksi raasteeksi, sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää juustoraaste sekaan.

    3. Vispaa muna jogurtin ja öljyn sekaan.

    4. Yhdistä seokset ja jaa taikina minimuffinivuokiin.

    5. Paista muffinsseja uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Nosta jäähtymään.

    6. Pese viikunat ja halkaise ne neljään lohkoon. Mittaa hunaja ja öljy pienelle pannulle. Käytä viikunat nopeasti pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla. Jäähdytä.

    7. Nostele muffinit tarjoiluastialle. Aseta jokaisen päälle viikunalohko ja paina coctailtikku läpi niin, että viikuna pysyy muffinin päällä. Koristele rosmariinilla.

    8. Tarjoile ja nauti samppanjan kanssa.

Anni_Paakkunainen

Ohje: Anni Paakkunainen

"Rakastan kuplia ja erityisesti laadukasta samppanjaa. Kuohuvat ovat ainoa viini jota voi nauttia läpi aterian. Alusta loppuun." Ruokakirjailija ja -vaikuttaja Anni Paakkunainen loihtii elämästä herkullista. Ig: @anninuunissa

www.anninuunissa.fi