Viinimaa yleinenmitali pokaali
Jaume Serra Bouquet Rosé Cava Brut

Jaume Serra Bouquet Rosé Cava Brut


Pirteä & Hedelmäinen

Label: NoutopöytäLabel: SeurustelujuomaLabel: PikkusuolaisetLabel: Salaatit Kasvisruoka

13,78 €

Löydä Alkosta

Hopeaa Helsingin Sanomien roseecavatestissä huhtikuussa 2024. Laadukas cava kauniissa kukkapullossa on arvostettu tuliainen ja erinomainen seurustelujuoma.

Ruoka ja kuvaus

Väri

Vaaleanpunainen

Tuoksu

Marjainen ja hennon kukkainen tuoksu

Maku

Erittäin kuiva roseekuohuviini, jossa maistuu herukkaisuus ja punaomenat. Hedelmäistä makua tasapainottaa hento paahteisuus ja raikas hapokkuus.

Ruoka- ja tarjoiluvinkit

Upea seurustelujuoma sekä loistava makupari kevyempien aterioiden kanssa. Tarjoile esimerkiksi kanan tai salaatin kanssa.

Valmistus

Cavat valmistetaan perinteisellä pullokäymismenetelmällä. Toinen käyminen, jossa hienot ja pienet kuplat saadaan aikaan, tapahtuu samaisessa pullossa, jossa viini tulee myyntiin. Cavaa on kypsytetty 6 kuukautta. Kaikki Jaume Serran kuohuviinit pullotetaan kevyempiin, 800 g painaviin kuohuviinipulloihin. Kevyen kuohuviinipullon rajaksi on määritelty 835 g (Alko).

Tarina

Enologi Jaume Serra Guell perusti Jaume Serra S.A. -viinitalon vuonna 1943. Se sijaitsee Garrafissa Katalonian suurimmalla viininviljelyalueella, ”El Padruell” -viinitilan sisällä Vilanova i la Geltrún kaupungissa, 50 km Barcelonasta. El Padruellin alkuperäinen tila on historiallinen linnake, joka rakennettiin vuonna 1647 Välimeren läheisyyteen. Se on ainoa espanjalainen viinitila, josta voi katsella suoraan Välimerelle. Tarinan mukaan Ranskaa vastaan käytyjen sotien aikana linnasta oli pakotunneli kaupungin keskustaan ja sinisillä keraamisilla laatoilla päällystetty tykkitorni toimi majakkana ennen sähkön saapumista. Edelleenkin sisällissodan luotien jälkiä on näkyvillä linnakkeen seinissä.

Palkinnot

Toinen sija Helsingin Sanomien roseecavatestissä huhtikuussa 2024. Kunniamaininta Vuoden Viinit 2024 -kilpailussa sarjassa roseekuohuviinit, hinta 13 euroa tai yli.

Tuoteryhmä

Kuohuviinit & samppanjat

Alkoholipitoisuus

11,5 %

Alkon tuotenumero

929128

Tilavuus

0,75 l

Tuotemerkki

J Garcia Carrion

Suljenta

Luonnonkorkki

Alue

Spain - Cava - Cava

Sokeripitoisuus

10 g/litra

Rypäleet

Pinot Noir, Trepat

Makeus

Erittäin kuiva (extra brut)

Tuotenumero

1026667