Jouluviinit

Valitse joululahjaviinit tyylikkäissä pakkauksissa

Tutustu puna-, valko- ja kuohuviineihin, joista sinun on helppo valita lahja niin yritysasiakkaille kuin omille ystäville. Klikkaa viinistä suoraan Alkon sivustolle, josta näet tuotteen saatavuuden lähialueesi myymälöissä. Myymälät ovat auki 23.12. klo 18 saakka.

Elegantti & täyteläinen punaviini Argentiinasta

Finca Las Moras Black Label Malbec, 14,49 € Innovatiivisuudestaan tunnetun viinitalon taidonnäyte. "Aromeiltaan ryhdikkään mausteinen ja yrttinen, melko täyteläinen punaviini tummien liharuokien seuraan. Laadukas ja hyvin tehty." -Viinistä Viiniin -opas Klikkaa Alkon verkkokauppaan

Mehevä & tyylikäs luomuviini

Tarapacá +Plus Organic Red, 15,98 € Kestävän kehityksen viinituotannon uranuurtaja Chilessä. "Runsaat, mutta pehmeät tanniinit tuovat makuun ryhtiä. Laadukas ja hyvin tehty viini." -Viinistä Viiniin -opas Klikkaa Alkon verkkokauppaan

Valitse lahja saajansa mukaan

Klassisen punaviinin lisäksi myös laadukas valkoviini kuten chablis sekä kuohuviini kuten cava tai samppanja ilahduttavat lahjansaajaa.

Palkittu & roteva punaviini Etelä-Afrikasta

Nederburg The Winemaster's Edelrood, 11,19 € Etelä-Afrikan palkituimman viinitalon taidonnäyte. "Rotevaa suutuntumaa ryhdittävät sekä kypsän marjainen hapokkuus että pehmeät tanniinit. Laadukas ja hyvin tehty viini." -Viinistä Viiniin -opas Klikkaa Alkon verkkokauppaan

Klassinen & mineraalinen Chablis

Laroche Petit Chablis, 18,98 € Chablis on varma valinta laadukkaan valkoviinin ystävälle. "Laadukas ja hyvin tehty viini. Kevyehkö kuiva viini on aromeiltaan neutraali, sitrusmainen ja pirteän hapokas." -Viinistä Viiniin -opas Klikkaa Alkon verkkokauppaan

Huolella valittu laadukas viini valmiissa joulun lahjapakkauksessa on arvostettu lahja.

Täyteläinen & klassinen Ripasso Italiasta

Cecilia Beretta Valpolicella Superiore Ripasso, 14,99 € Monikäyttöinen viini joulupöytään ja juustoille. "Erinomainen ja harmoninen viini on enemmän kuin hintansa arvoinen." -Viinistä Viiniin -opas Klikkaa Alkon verkkokauppaan

Mehevä & hilloinen punaviini Espanjasta

Raimat Abadia Cabernet Sauvignon Tempranillo Crianza, 10,98 € Trendikäs kankainen lahjapussi on tehty luomupuuvillasta. "Viini jättää tasaisen ja kypsän karpaloisen jälkivaikutelman. Sopusuhtainen kokonaisuus." -Viinistä Viiniin -opas Klikkaa Alkon verkkokauppaan

Kuplia, kuplia!

Laadukas cava ja samppanja ilahduttavat lahjansaajaa. Tiesitkö että Espanjan kansalliskuohuva cava valmistetaan pullokäymismenetelmällä kuten samppanjakin?

Tyylikäs James Bondin suosikkisamppanja

Bollinger Special Cuvée, 56,40 € Huippulaatua arvostavalle samppanjanystävälle. "Luonteikas ja tyylikäs huippuviini on enemmän kuin hintansa arvoinen. Täydet 5 tähteä." -Viinistä Viiniin -opas Klikkaa Alkon verkkokauppaan

Raikas & elegantti rosecava Espanjasta

Anna de Codorníu Rosé Cava Brut, 14,90 € Maku on täyteläinen, mutta kuitenkin raikas. Erittäin kuiva ja tasapainoinen kuohuviini, jossa punaisten marjojen makeus ja hapokkuus ovat sopusoinnussa. Erinomainen aperitiivi sekä kumppani alkupaloille ja pikkusuolaisille. Klikkaa Alkon verkkokauppaan

Viralliset Wine Gallery Suomi 100 -viinit ovat myös ainutlaatuisia lahjoja juhlavuoden kunniaksi. Tutustu niihin sekä muihin joulun viinilahjapakkauksiin.
Tarvitsetko yksilöllisempää apua yrityksesi jouluviinivalinnoissa? Ota yhteyttä yritysmyyntiimme yritysmyynti@altia.fi

Satavuotias Suomi ansaitsee arvoisensa viinit

Suomalaisten juhlapöydissä on nautittu kieltolain ja Alkon avaamisen jälkeen viinejä Ranskan Bordeaux’sta ja kuplivia Champagnesta. Siksi ne olivat itsestään selvä valinta juhlavuoden viinien alkuperäisalueiksi. Lopullisten viinivalintojen takana on asiantuntijaraati, joka on koottu arvostetuista suomalaisista viiniammattilaisista. Viinien virallisesta juhlavuosiasemasta kertoo Suomi Finland 100 -merkki pullon kaulassa.

Upeat lahja & ruokaviinit

Kuiva ja hedelmäinen valkoviini sekä täyteläinen ja herukkainen punaviini sopivat hyvin sekä perinteisten suomalaisten ruokalajien että modernimpien ruokien kumppaneiksi. Elegantti samppanja on upea juhlamalja ja aperitiivi. Viinit 14,99 € ja samppanja 34,90 € Klikkaa Alkon verkkokauppaan ja tilaa viinit tai tarkista myymäläsaatavuus.

Tove Janssonin freskot etiketeissä

Juhlavuoden viinejä koristavat rakastetun taiteilijan Tove Janssonin vuonna 1947 maalaamat freskot Juhlat maalla ja Juhlat kaupungissa. Alun perin Helsingin kaupungintalon ruokasaliin maalatut värikkäät freskot sijaitsevat nykyisin Helsingin Taidemuseossa (HAM). ©Tove Jansson

Täyteläiset nautiskelupunaviinit:
Keskitäyteläiset punaviinit, jotka sopivat mm. joulukinkulle:
Laadukkaat valkoviinit:

Alkon verkkokaupasta tilaat jouluviinit kätevästi

Alkon verkkokaupasta löytyvät kaikki Alkon valikoimassa olevat tuotteet mukaanlukien koko Viinimaan valikoima. Alkon verkkokaupassa tilaat ja maksat netissä, ja haet kätevästi Alkon noutopisteestä esimerkiksi kauppareissun yhteydessä. Voit tilata yksittäisiä pulloja tai vaikka koko laatikon kerralla. Ostokset maksetaan etukäteen tilauksen yhteydessä joko kortilla tai verkkopankissa. Kuluton toimitusaika on 4 työpäivää.

Erikoistuotteet löydät helpoiten Alkon verkkokaupasta

Tunnelmallinen Ruffino Chianti Superiore olkikori-pullossa on loistava lahjaidea ja sopii myös joulupöytään kinkun seuralaiseksi. Varmistat tuotteen saatavuuden parhaiten tilaamalla sen verkkokaupasta, sillä myymäläsaatavuus vaihtelee.

Varmista saatavuus isoihin juhliin tai kaveriporukan lahjoiksi

Jos tarvitseat useampia pulloja tai jopa laatikollisia viiniä juhlajuomaksi, et löydä välttämättä Alkon myymälästä riittävää määrää oikeaa tuotetta. Esimerkiksi viralliset Suomi 100 -juhlaviinit kuten Wine Gallery Suomi Finland 100 Champagne Brut -samppanja kannattaa hankkia juhliin tai lahjaksi etukäteen Alkon verkkokaupasta.

Vinkit glögin tarjoiluun

1. Älä keitä: Alkoholipitoinen glögi ei saa kiehua kuumennettaessa. Alkoholi alkaa haihtua jo alle 80°C asteessa. 2. Kuumaa, mutta ei polttavaa: Glögin pitää olla kuumaa, mutta ei polttavan kuumaa, sillä palanut suu ei ole miellyttävä muisto glögistä. 3. Älä terästä glögiä liikaa: Koska alkoholi maistuu kuumana voimakkaammin, kannattaa glögi pitää riittävän mietona. Blossa Vinglöggin alkoholipitoisuus on 10 %, voit tehdä siitä matala-alkoholisemman lisäämällä joukkoon alkoholitonta Blossaa. 4. Punaviiniglögi takaa täyteläisyyden: Glögi on parhaimmillaan täyteläisenä, joten se kannattaa valmistaa punaviinistä. Blossan alkoholiton glögi on valmistettu punaviinistä niin, että viinistä on poistettu huolellisesti alkoholi. Tavalliset alkoholittomat glögit on tehty glögimaustein maustetusta rypälemehusta. 5. Koristele glögi kokonaisilla manteleilla ja mausteilla: Mantelirouhe ja mantelilastut tekevät glögistä helposti epäsiistin. Kokeile koristeluun myös kanelitankoja, tähtianista ja neilikoita. Ne antavat samalla glögille lisää makua.

Kun kaipaat glögiin vaihtelua, kokeile näitä viinipohjaisia kuumia juomia:

Talvihehku

Hehkuviini-klassikon löydät Alkoista ympäri vuoden. Kokeile kuumaa juomaa, jossa on mukana inkivääriolutta.
Lue lisää:

Joulun juomaa täydentää hyvä ruoka

Valmista perinteisten jouluruokien sijaan tai niiden lisäksi pieniä suolaisia tai makeita herkkuja, joita on ihana nauttia lahjojen avaamisen lomassa. Löydät jokaiselle ruoka-ohjeelle myös sille suunnitellun viini- tai glögisuosituksen. Tutustu resepteihin alempana.

Tutustu ruokakirjailija Mari Moilasen resepteihin:

Mustikkainen poromousseleipänen

Blossa-glögin makeus toimii hyvin suolaisen poromoussen kanssa.

Pistaasipiparit

Kokeile perinteisen piparkakku+sinihomejuusto yhdistelmän tilalle ruokatoimittaja Mari Moilasen vinkkiä. Pistaasipiparin sopivat erityisesti punaviinipohjaisen Blossa-glögin kanssa.

Suupaloja Suomi 100 -samppanjan kanssa

Nauti siiasta, muikusta ja kirjolohen mädistä valmistetuista juhlavista pikkusuolaisista virallisen Suomi 100 -juhlavuoden samppanjan kanssa.

Uunibrie

Uunibrie on juustojen kuningatar, joka maistuu parhaalta sopivan hapokkaan ja hedelmäisen Tarapaca Brut -kuohuviinin kanssa.

Hedelmäinen parmesansalaatti

Ruokatoimittaja Mari Moilasen rapean ja raikkaan salaattiannoksen kylkeen sopii chileläinen Tarapacá-viini.

Minisienipiiraat

Suupalan kokoisen sienipiiraat valmistat nopeasti. Nauti Ballet-kuohuviinin kanssa.