Aatonaaton kinkunpaistoviinivinkit TOP 3

Joulukinkun paistaminen juuri sopivan meheväksi vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä, mutta myös hyvää viiniä. Valitse itsellesi ja paistotiimillesi sopiva juoma.

kinkunpaistoviinivinkit

Luomukinkun paistajalle

Luomukinkun paistajalle ranskalaista luomuviiniä naturellemant!

Notre Dame de Cousignac Parcelle du Nord, on mehevä ja hilloinen luomupunaviini Ranskan Rhônesta. Nautiskele sellaisenaan tai esimerkiksi herkullisten juustojen kanssa.

Koko suvun kesken:

Jos kinkun paistamista on tapana suorittaa koko suvun voimin, kannattaa uunin viereen nostaa kolmen litran hanapakkaus.

Pehmeän hedelmäinen eteläafrikkalainen Inception Red 2 litran hanapakkaus on sopiva seurusteluviini tavallista korkeamman jäännössokerin ansiosta.

Lipittelyvalkoviiniksi:

Valkoviinin ystävä on valkoviinin ystävä myös jouluna. Australialainen aromaattinen Rosemount GTR sopii puolimakean ystävälle. Tuo kesäaika talven keskelle!

Muistathan, että mehevän kinkun valmistus vaatii kärsivällisyyttä ja aikaa. Sulata jäinen kinkku hitaasti viileässä ja paista miedossa lämmössä 60-80 minuuttia kiloa kohden. Kinkku on mehevä 75-asteisena.