5 vinkkiä glögin valmistukseen

Voiko glögiä lämmittää vedenkeittimessä? Miten kuumaksi glögi lämmitetään? Glögin valmistus on helppoa, kun muistat nämä tärkeät glögin lämmitykseen liittyvät vinkit.

Blossa vinglögg 5,5 %

1. Glögin kiehuminen – miksi glögiä ei saa keittää?

Vastaus on yksinkertainen: alkoholipitoinen glögi ei saa kiehua kuumennettaessa, jottei alkoholi haihdu siitä pois.

Vältä glögin kiehuminen ja ota pannu pois liedeltä, kun glögistä nousevat ensimmäiset höyryt.

Alkoholi alkaa haihtua jo alle 80°C asteessa. Ota siis pannu pois liedeltä, kun glögistä nousevat ensimmäiset höyryt. Alkoholittomankaan glögin ei kannata antaa turhaan kiehua.

2. Glögin oikea lämpötila

Glögin pitää olla kuumaa, mutta ei polttavan kuumaa, sillä palanut suu ei ole miellyttävä muisto glögistä. Glögin oikea lämpötila nauttimiseen on noin 70 - 80 astetta.

3. Valmista glögistä riittävän mietoa

Koska alkoholi maistuu kuumana voimakkaammin, kannattaa glögi valmistaa riittävän mietona. Glögi saa olla maultaan mieluummin liian mieto kuin liian vahva ja ”irvistyksen kera” juotava. Blossan valmiit alkoholipitoiset viiniglögit ovat vahvuudeltaan 10 prosenttia.

4. Viinipohja takaa glögin täyteläisyyden

Glögi on parhaimmillaan täyteläisenä, joten se kannattaa valmistaa punaviinistä vai vaihtoehtoisesti vaalea glögi valkoviinistä. Blossan alkoholiton glögi on valmistettu punaviinistä siten, että viinistä on poistettu huolella alkoholi, kun taas tavalliset alkoholittomat glögit on tehty glögimaustein maustetusta rypälemehusta.

5. Koristele glögi oman maun mukaan

Mantelit ja rusinat ovat perinteiset glögilisukkeet. Kokeile koristeluun myös kanelitankoja, tähtianista ja neilikoita. Ne lisäävät uutuuden viehätystä glögiin ja antavat samalla glögille lisää makua.

Voiko glögiä lämmittää vedenkeittimessä?

Ei voi, sillä glögissä on niin paljon sokeria ja mausteita, että se pilaa vedenkeittimen vastuksen. Glögiä ei myöskään pidä keittää kiehuvaksi, kuten vedenkeitin tekee nesteelle.

Voiko glögin lämmittää mikrossa?

Se lämmittääkö glögin perinteisesti liedellä pannussa tai kattilassa tai vaihtoehtoisesti mikrossa ei vaikuta glögin makuun. Molemmissa tavoissa pitää muistaa, ettei glögi pääse kiehumaan. Monien mielestä liedellä lämmitys tuo mukavamman tunnelman ja glögi tuoksuu keittiössä pidempään. Mutta tämä on toki makuasia.