5 yleisintä kysymystä glögistä
Miten kuumaksi glögi pitää lämmittää tai kauanko se säilyy avattuna? Katso vastaukset sekä raikas vinkki glögin maustamiseen uudella tavalla. Nappaa myös herkulliset jälkiruoka- ja drinkkiohjeet.
Lue lisää »Voiko glögiä lämmittää vedenkeittimessä? Miten kuumaksi glögi lämmitetään? Glögin valmistus on helppoa, kun muistat nämä tärkeät glögin lämmitykseen liittyvät vinkit.
Vastaus on yksinkertainen: alkoholipitoinen glögi ei saa kiehua kuumennettaessa, jottei alkoholi haihdu siitä pois.
Vältä glögin kiehuminen ja ota pannu pois liedeltä, kun glögistä nousevat ensimmäiset höyryt.
Alkoholi alkaa haihtua jo alle 80°C asteessa. Ota siis pannu pois liedeltä, kun glögistä nousevat ensimmäiset höyryt. Alkoholittomankaan glögin ei kannata antaa turhaan kiehua.
Glögin pitää olla kuumaa, mutta ei polttavan kuumaa, sillä palanut suu ei ole miellyttävä muisto glögistä. Glögin oikea lämpötila nauttimiseen on noin 70 - 80 astetta.
Koska alkoholi maistuu kuumana voimakkaammin, kannattaa glögi valmistaa riittävän mietona. Glögi saa olla maultaan mieluummin liian mieto kuin liian vahva ja ”irvistyksen kera” juotava. Blossan valmiit alkoholipitoiset viiniglögit ovat vahvuudeltaan 10 prosenttia.
Glögi on parhaimmillaan täyteläisenä, joten se kannattaa valmistaa punaviinistä vai vaihtoehtoisesti vaalea glögi valkoviinistä. Blossan alkoholiton glögi on valmistettu punaviinistä siten, että viinistä on poistettu huolella alkoholi, kun taas tavalliset alkoholittomat glögit on tehty glögimaustein maustetusta rypälemehusta.
Mantelit ja rusinat ovat perinteiset glögilisukkeet. Kokeile koristeluun myös kanelitankoja, tähtianista ja neilikoita. Ne lisäävät uutuuden viehätystä glögiin ja antavat samalla glögille lisää makua.
Ei voi, sillä glögissä on niin paljon sokeria ja mausteita, että se pilaa vedenkeittimen vastuksen. Glögiä ei myöskään pidä keittää kiehuvaksi, kuten vedenkeitin tekee nesteelle.
Se lämmittääkö glögin perinteisesti liedellä pannussa tai kattilassa tai vaihtoehtoisesti mikrossa ei vaikuta glögin makuun. Molemmissa tavoissa pitää muistaa, ettei glögi pääse kiehumaan. Monien mielestä liedellä lämmitys tuo mukavamman tunnelman ja glögi tuoksuu keittiössä pidempään. Mutta tämä on toki makuasia.
Miten kuumaksi glögi pitää lämmittää tai kauanko se säilyy avattuna? Katso vastaukset sekä raikas vinkki glögin maustamiseen uudella tavalla. Nappaa myös herkulliset jälkiruoka- ja drinkkiohjeet.
Lue lisää »Blossa-glögin valmistus on aikaa, taitoa ja tarkkuutta kysyvää käsityötä. Chief Blender Åsa Orsvärnin vastuulla on säilyttää rakastetun punaviiniglögin tuttu maku vuodesta toiseen, mutta myös kehittää vuosikertaglögin makuelämys.
Lue lisää »Roseeviinitrendi näkyy myös glögimaailmassa, sillä rosee sopii hyvin myös talvijuomaksi. Mistä oikein on kyse? Tutustu Blossa Glögg Rosé -uutuuteen!
Lue lisää »Millainen on hyvä glögidrinkki? Baarimestari Mikael Karttusen vinkeillä tuunaat helposti perinteisestä glögistä herkullisen drinkin, joka maistuu myös joulukauden jälkeen.
Lue lisää »