5 vinkkiä glögin valmistukseen

Muista nämä tärkeät glögin lämmitykseen liittyvät vinkit.

1. Älä keitä

Alkoholipitoinen glögi ei saa kiehua kuumennettaessa. Alkoholi alkaa haihtua jo alle 80°C asteessa. Ota siis pannu pois liedeltä kun glögistä nousevat ensimmäisen höyryt.

2. Kuumaa, mutta ei polttavaa

Glögin pitää olla kuumaa, mutta ei polttavan kuumaa, sillä palanut suu ei ole miellyttävä muisto glögistä.

3. Tee glögistä riittävän mietoa

Koska alkoholi maistuu kuumana voimakkaammin, kannattaa glögi pitää riittävän mietona. Glögi saa olla maultaan mieluummin liian mieto kuin liian vahva ja ”irvistyksen kera” juotava.

4. Viinipohja takaa täyteläisyyden

Glögi on parhaimmillaan täyteläisenä, joten se kannattaa valmistaa punaviinistä. Blossan alkoholiton glögi on valmistettu punaviinistä siten, että viinistä on poistettu alkoholi, kun taas tavalliset alkoholittomat glögit on tehty glögimaustein maustetusta rypälemehusta.

5. Koristele glögi oman maun mukaan

Mantelit ja rusinat ovat perinteiset glögilisukkeet. Kokeile koristeluun myös kanelitankoja, tähtianista ja neilikoita. Ne lisäävät uutuuden viehätystä glögiin ja antavat samalla glögille lisää makua.