Mustikkainen poromousseleipänen
Glögin tai kuohuviinin pieni makeus toimii hyvin suolaisen poromoussen kanssa.
Katso resepti »Blossa-glögin valmistus on aikaa, taitoa ja tarkkuutta kysyvää käsityötä. Chief Blender Åsa Orsvärnin vastuulla on säilyttää rakastetun punaviiniglögin tuttu maku vuodesta toiseen, mutta myös kehittää vuosikertaglögin makuelämys.
- Väkevöidyn viinin tuoma luonne ja kypsytetty mausteuutos ovat Blossan sydän ja sielu. Vaikka mausteet ovat vain yksi prosentti lopullisesta tuotteesta, se ei voisi olla olemassa ilman niitä. Kyse on Blossan autenttisuuden säilyttämisestä, glögimestari Åsa kertoo.
30 vuotta glögien kanssa työskennelleen Åsan vastuulla on koko tuotanto aina parhaiden raaka-aineiden valinnasta sesonginmukaisen mausteseoksen luomiseen. Åsa pitää tarkasti huolen siitä, että tuotteet yltävät niille asetettuihin korkeisiin standardeihin.
Hänen ammattitaitonsa ja intohimonsa näkyvät kaikissa tuotteissa aina alkuperäisestä Blossa Vinglöggista uniikkiin vuosikertaglögiin ja muihin erikoisuuksiin. Blossan vuosikertaglögiä Åsa on suunnitellut ja valmistanut ensimmäisestä vuosikerrasta eli vuodesta 2003 alkaen.
Åsan sekoitustaitojen taustalla on lukematon määrä tunteja pienen makulaboratorion suljettujen ovien takana. Viinien eri vuosikerrat ovat erilaisia, samoin eri sadonkorjuista tulevat mausteet, mikä tekee reseptin muokkaamisesta Blossan totuttua maku- ja laatuprofiilia vastaavaksi hyvin haastavan tehtävän.
Glögin tai kuohuviinin pieni makeus toimii hyvin suolaisen poromoussen kanssa.
Katso resepti »Millainen on hyvä glögidrinkki? Baarimestari Mikael Karttusen vinkeillä tuunaat helposti perinteisestä glögistä herkullisen drinkin, joka maistuu myös joulukauden jälkeen.
Lue lisää »Tänä vuonna Blossa tekee makumatkan New Orleansiin ja inspiroituu kaupungista, jonka legendaarisen French Quarterin baareissa ja kaduilla värähtelee jazz.
Lue lisää »