Mustikkainen poromousseleipänen

Glögin tai kuohuviinin pieni makeus toimii hyvin suolaisen poromoussen kanssa.

Mustikkainen poromousseleipänen
Mustikkainen poromousseleipänen

Ainekset:

AINEKSET

  • 1 (150 g) ps kylmäsavupororouhetta

  • 1 dl kuohukermaa

  • 2 dl ranskankermaa

  • ½ - 1 rkl mustikkajauhetta

  • 1 rkl kuivattuja mustikoita

  • mustapippuria

  • ripaus suolaa jos tarvitsee

  • saaristolaisleipää

  • Koristeeksi pensasmustikoita

VALMISTUSOHJEET

    1. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon ranskankerma, mustikkajauhe, kuivatut mustikat sekä kylmäsavupororouhe. Mausta seos mustapippurilla ja suolalla.

    2. Lusikoi tai pursota mousse saaristolaisleivän siivulle. Voit halutessasi tehdä muotilla pyöreitä leipäsiä.

    3. Koristele annos pensasmustikoilla.