Porotartar juureslastuilla
Tutustu ruokatoimittaja Mari Moilasen reseptiin ja nauti pienet juhlavat suupalat Suomen suosituimman ranskalaisen kuohuviinin kera.
Tartar
AINEKSET
150 g poron sisäfileetä
1 rkl kapriksia
½ pieni sipuli
kaksi rouhaisua mustapippuria
1 tl Dijon-sinappia
1 keltuainen
¼ tl suolaa
VALMISTUSOHJEET
Hienonna poronfilee oikein pieniksi kuutioiksi. Silppua sipuli ja kaprikset.
Sekoita ainekset kulhossa, mausta sinapilla, suolalla ja pippurilla.
Tarjoiluun ja koristeeksi
AINEKSET
juureslastuja ja herneenversoja
VALMISTUSOHJEET
Laita nokare tartaria (tai tee pienellä muotilla pieni pihvi) juureslastun päälle, koristele herkku yrtillä tai herneenversolla.
Paahdettua poronfileetä, juureksia ja tummaa fenkolinsiemenkastiketta
Valmista juhlaillallinen ja herkuttele paahdetulla poronfileellä fenkolinsiemenkastikkeen kanssa.
Katso resepti »Poron sisäpaistia & paistettua puikulaa
Tätä juhlaruokaa, mehevää poron sisäpaistia, täydentää litistetty ja voissa paistettu puikulaperuna. Murean lihan kruunaa maukas Tarapacá Gran Reserva -punaviini.
Katso resepti »Poroa juurespedillä
Tämä ruoka voi olla myös vaihtoehto joulupöytään, jos halutaan vaihtelua joulukinkulle.
Katso resepti »Poromoussea ja saaristolaisleipää
Poromousse maistuu herkulta joko valmiina ostetun tai itsevalmistetun saaristolaisleivän päällä. Katso moussen sekä saaristolaisleivän ohje.
Katso resepti »