Paahdettua poronfileetä, juureksia ja tummaa fenkolinsiemenkastiketta

Valmista juhlaillallinen ja herkuttele paahdetulla poronfileellä fenkolinsiemenkastikkeen kanssa.

Poronfilee + viinisuositus
Poronfilee + viinisuositus
logo

4 HLÖ

logo

1 h 0 min

poronfileet

AINEKSET

  • 600 g poron ulkofileetä

  • voita paistamiseen

  • suolaa ja mustapippuria

VALMISTUSOHJEET

    1. Mausta fileet suolalla ja mustapippurilla.

    2. Ruskista pinnat nopeasti savuavan kuumalla pannulla ja siirrä fileet uunipellille.

    3. Kypsennä 120 c uunissa kunnes sisälämpötila on 54 astetta. Voit käyttää apunasi sisälämpötilamittaria.

    4. Nosta fileet 10 minuutiksi vetäytymään lämpimään paikkaan ennen tarjoilua.

Suolapedillä kypsennettyjä juureksia

AINEKSET

  • 2 porkkanaa

  • 4 punajuurta

  • 2 palsternakkaa

  • merisuolaa

VALMISTUSOHJEET

    1. Laita merisuolaa reilusti uunivuoan pohjalle.

    2. Asettele juurekset vuokaan ja kypsennä 180 asteisessa uunissa kunnes ne ovat täysin kypsiä (n. 1 tunti)

    3. Paloittele juurekset ennen tarjoilua, voit myös kuoria ne jos haluat. Punajuurista on hyvä poistaa kanta.

Rapeaa lehtikaalia

AINEKSET

  • 2 oksaa lehtikaalia

  • 2 rklrypsiöljyä

  • suolaa

VALMISTUSOHJEET

    1. Riivi kaalin lehdet irti varresta, sekoita öljyn ja suolan kanssa.

    2. Laita 150 c uuniin n. 10 minuutiksi kunnes ne ovat muuttuneet rapeaksi.

Fenkolinsiemenkastike

AINEKSET

  • 1 salottisipuli

  • 1 tl sokeria

  • ½ dl punaviinietikkaa

  • 10 g voita

  • 1 dl punaviiniä

  • 12 kpl fenkolinsiemeniä

  • ½ laakerinlehteä

  • 1 rkl hienonnettua persiljaa (varret voivat olla mukana)

  • 3 dl tummaa lientä (demi glace)

  • suolaa

VALMISTUSOHJEET

    1. Kuullota hienonnettu salottisipuli voissa minuutin verran. Lisää sokeri ja anna hieman paahtua.

    2. Lisää etikka ja anna sen haihtua pois.

    3. Lisää joukkoon punaviini, fenkolinsiemenet, laakerinlehti ja persilja ja keitä lähes kuivaksi.

    4. Lisää tumma demi glace liemi. Keitä 10-15 minuuttia ja siivilöi toiseen kattilaan.

    5. Kuumenna uudelleen ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa.

arto-rastas-31.1.15_08_3

Resepti: Arto Rastas

Keittiömestari ja ravintoloitsija Arto Rastas vetää ravintoloitansa Tampereella ja Helsingissä sekä kokkikoulu Helsingin Kulinaarista Instituuttia.

Tutustu Arton ravintoloihin>