Resepti: Arto Rastas
Keittiömestari ja ravintoloitsija Arto Rastas vetää ravintoloitansa Tampereella ja Helsingissä sekä kokkikoulu Helsingin Kulinaarista Instituuttia.
Valmista juhlaillallinen ja herkuttele paahdetulla poronfileellä fenkolinsiemenkastikkeen kanssa.
600 g poron ulkofileetä
voita paistamiseen
suolaa ja mustapippuria
Mausta fileet suolalla ja mustapippurilla.
Ruskista pinnat nopeasti savuavan kuumalla pannulla ja siirrä fileet uunipellille.
Kypsennä 120 c uunissa kunnes sisälämpötila on 54 astetta. Voit käyttää apunasi sisälämpötilamittaria.
Nosta fileet 10 minuutiksi vetäytymään lämpimään paikkaan ennen tarjoilua.
2 porkkanaa
4 punajuurta
2 palsternakkaa
merisuolaa
Laita merisuolaa reilusti uunivuoan pohjalle.
Asettele juurekset vuokaan ja kypsennä 180 asteisessa uunissa kunnes ne ovat täysin kypsiä (n. 1 tunti)
Paloittele juurekset ennen tarjoilua, voit myös kuoria ne jos haluat. Punajuurista on hyvä poistaa kanta.
2 oksaa lehtikaalia
2 rklrypsiöljyä
suolaa
Riivi kaalin lehdet irti varresta, sekoita öljyn ja suolan kanssa.
Laita 150 c uuniin n. 10 minuutiksi kunnes ne ovat muuttuneet rapeaksi.
1 salottisipuli
1 tl sokeria
½ dl punaviinietikkaa
10 g voita
1 dl punaviiniä
12 kpl fenkolinsiemeniä
½ laakerinlehteä
1 rkl hienonnettua persiljaa (varret voivat olla mukana)
3 dl tummaa lientä (demi glace)
suolaa
Kuullota hienonnettu salottisipuli voissa minuutin verran. Lisää sokeri ja anna hieman paahtua.
Lisää etikka ja anna sen haihtua pois.
Lisää joukkoon punaviini, fenkolinsiemenet, laakerinlehti ja persilja ja keitä lähes kuivaksi.
Lisää tumma demi glace liemi. Keitä 10-15 minuuttia ja siivilöi toiseen kattilaan.
Kuumenna uudelleen ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa.
Keittiömestari ja ravintoloitsija Arto Rastas vetää ravintoloitansa Tampereella ja Helsingissä sekä kokkikoulu Helsingin Kulinaarista Instituuttia.
Tätä juhlaruokaa, mehevää poron sisäpaistia, täydentää litistetty ja voissa paistettu puikulaperuna. Murean lihan kruunaa maukas Tarapacá Gran Reserva -punaviini.
Katso resepti »Tutustu ruokatoimittaja Mari Moilasen reseptiin ja nauti pienet juhlavat suupalat Suomen suosituimman ranskalaisen kuohuviinin kera.
Katso resepti »Poromousse maistuu herkulta joko valmiina ostetun tai itsevalmistetun saaristolaisleivän päällä. Katso moussen sekä saaristolaisleivän ohje.
Katso resepti »Ranskan Cahorsista kotoisin oleva Malbec rantautui 1800-luvulla Argentiinaan ja lajikkeesta on tullut argentiinalaisen viinikulttuurin symboli. Täyteläiset malbec-viinit sopivat parhaiten vahvojen makujen rinnalle. Opi lisää rypäleestä!
Lue lisää »