Paahdettua poronfileetä, juureksia ja tummaa fenkolinsiemenkastiketta

Valmista juhlaillallinen ja herkuttele paahdetulla poronfileellä fenkolinsiemenkastikkeen kanssa.
4 HLÖ
+ 60 MIN
poronfileet
600 g poron ulkofileetä
voita paistamiseen
suolaa ja mustapippuria
Suolapedillä kypsennettyjä juureksia
2 porkkanaa
4 punajuurta
2 palsternakkaa
merisuolaa
Rapeaa lehtikaalia
2 oksaa lehtikaalia
2 rkl rypsiöljyä
suolaa
Fenkolinsiemenkastike
1 salottisipuli
1 tl sokeria
½ dl punaviinietikkaa
10 g voita
1 dl punaviiniä
12 kpl fenkolinsiemeniä
½ laakerinlehteä
1 rkl hienonnettua persiljaa (varret voivat olla mukana)
3 dl tummaa lientä (demi glace)
suolaa
poronfileet
1 Mausta fileet suolalla ja mustapippurilla.
2 Ruskista pinnat nopeasti savuavan kuumalla pannulla ja siirrä fileet uunipellille.
3 Kypsennä 120 c uunissa kunnes sisälämpötila on 54 astetta. Voit käyttää apunasi sisälämpötilamittaria.
4 Nosta fileet 10 minuutiksi vetäytymään lämpimään paikkaan ennen tarjoilua.
Suolapedillä kypsennettyjä juureksia
1 Laita merisuolaa reilusti uunivuoan pohjalle.
2 Asettele juurekset vuokaan ja kypsennä 180 asteisessa uunissa kunnes ne ovat täysin kypsiä (n. 1 tunti)
3 Paloittele juurekset ennen tarjoilua, voit myös kuoria ne jos haluat. Punajuurista on hyvä poistaa kanta.
Rapeaa lehtikaalia
1 Riivi kaalin lehdet irti varresta, sekoita öljyn ja suolan kanssa.
2 Laita 150 c uuniin n. 10 minuutiksi kunnes ne ovat muuttuneet rapeaksi.
Fenkolinsiemenkastike
1 Kuullota hienonnettu salottisipuli voissa minuutin verran. Lisää sokeri ja anna hieman paahtua.
2 Lisää etikka ja anna sen haihtua pois.
3 Lisää joukkoon punaviini, fenkolinsiemenet, laakerinlehti ja persilja ja keitä lähes kuivaksi.
4 Lisää tumma demi glace liemi. Keitä 10-15 minuuttia ja siivilöi toiseen kattilaan.
5 Kuumenna uudelleen ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa.
Keittiömestari ja ravintoloitsija Arto Rastas vetää kolmea ravintolaansa Tampereella sekä kokkikoulu Helsingin Kulinaarista Instituuttia. Tutustu Arton ravintoloihin
poronfileet
1 Mausta fileet suolalla ja mustapippurilla.
2 Ruskista pinnat nopeasti savuavan kuumalla pannulla ja siirrä fileet uunipellille.
3 Kypsennä 120 c uunissa kunnes sisälämpötila on 54 astetta. Voit käyttää apunasi sisälämpötilamittaria.
4 Nosta fileet 10 minuutiksi vetäytymään lämpimään paikkaan ennen tarjoilua.
Suolapedillä kypsennettyjä juureksia
1 Laita merisuolaa reilusti uunivuoan pohjalle.
2 Asettele juurekset vuokaan ja kypsennä 180 asteisessa uunissa kunnes ne ovat täysin kypsiä (n. 1 tunti)
3 Paloittele juurekset ennen tarjoilua, voit myös kuoria ne jos haluat. Punajuurista on hyvä poistaa kanta.
Rapeaa lehtikaalia
1 Riivi kaalin lehdet irti varresta, sekoita öljyn ja suolan kanssa.
2 Laita 150 c uuniin n. 10 minuutiksi kunnes ne ovat muuttuneet rapeaksi.
Fenkolinsiemenkastike
1 Kuullota hienonnettu salottisipuli voissa minuutin verran. Lisää sokeri ja anna hieman paahtua.
2 Lisää etikka ja anna sen haihtua pois.
3 Lisää joukkoon punaviini, fenkolinsiemenet, laakerinlehti ja persilja ja keitä lähes kuivaksi.
4 Lisää tumma demi glace liemi. Keitä 10-15 minuuttia ja siivilöi toiseen kattilaan.
5 Kuumenna uudelleen ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa.
Keittiömestari ja ravintoloitsija Arto Rastas vetää kolmea ravintolaansa Tampereella sekä kokkikoulu Helsingin Kulinaarista Instituuttia. Tutustu Arton ravintoloihin
poronfileet
600 g poron ulkofileetä
voita paistamiseen
suolaa ja mustapippuria
Suolapedillä kypsennettyjä juureksia
2 porkkanaa
4 punajuurta
2 palsternakkaa
merisuolaa
Rapeaa lehtikaalia
2 oksaa lehtikaalia
2 rkl rypsiöljyä
suolaa
Fenkolinsiemenkastike
1 salottisipuli
1 tl sokeria
½ dl punaviinietikkaa
10 g voita
1 dl punaviiniä
12 kpl fenkolinsiemeniä
½ laakerinlehteä
1 rkl hienonnettua persiljaa (varret voivat olla mukana)
3 dl tummaa lientä (demi glace)
suolaa
Lisää muistilistaan