Nederburg The Motorcycle Marvel
Nederburg The Motorcycle Marvel

Nederburg The Motorcycle Marvel


Mehevä & Hilloinen

Label: NautaLabel: GrilliruokaLabel: Pizza Pasta (Viinimaa)Label: Pataruoka

19,99 €

Löydä Alkosta

Kunnianosoitus viinintekijä Günter Brőzelille, jonka intohimona oli viininvalmistus sekä moottoripyörät. Rhône-tyyppinen punaviini Etelä-Afrikasta, jonka pehmeät tanniinit tukevat viinin yhdistämistä pata- ja liharuoalle. Maailman ihailluimpien viinibrändien 2021 TOP50 listalla!

Ruoka ja kuvaus

Tuoksu

Runsas, hieman kehittynyt, tumman marjainen, karhunvadelmaa, kuivattua luumua, viikunaa, paahteisuutta

Väri

Tummanpunainen

Maku

Täyteläinen ja intensiivinen maku, jossa tuoksua vastaavaa tummaa marjaisuutta sekä paahteisuutta ja kuivattuja hedelmien aromeja. Kehittyneessä jälkimaussa myös nahkaa ja aavistus tammisuutta. Tasapainoiset hapot pitävät viinin ryhdissä ja kypsät, pehmeät tanniinit antavat rakennetta ja moniulotteisuutta pitkään jälkimakuun.

Ruoka- ja tarjoiluvinkit

Sopii hyvin pataruokien ja grilliruuan seuraksi. Kokeile myös mausteisen kanan tai pastan kanssa. Tasapainoinen happorakenne mahdollistaa viinin yhdistämisen myös hapokkaiden viinipohjaisten kastikkeiden kanssa.

Tarina

Günter Brőzel, The Motorcycle Marvel, toimi Nederburgin legendaarisena viinintekijänä vuosina 1956-1989. Yli 80-vuotias Brőzel poikkeaa edelleen silloin tällöin kellarilla tarkkailemassa viinintekoa. Günter nosti intohimollaan Nederburgin nykyiseen maineeseen palkituimmaksi eteläafrikkalaiseksi viinitaloksi. Hän tuli tunnetuksi poikkeuksellisen korkeista laatuvaatimuksistaan niin rypäleiden kuin viininteon suhteen. Rypäleiden kasvua ja laatua hän tarkkaili ajellen ympäri farmeja 250-kuution BSA-moottoripyörällä. Vuonna 1985 hän sai ensimmäisenä eteläafrikkalaisena IWSC:n (International Wine & Spirit Competition) vuoden viinintekijän palkinnon. Günterin saavutuksia on myös ensimmäinen eteläafrikkalainen jalohomeisista rypäleistä tehty makea jälkiruokaviini Nederburg Edelkeur.

Maa

Etelä-Afrikka

Tuoteryhmä

Punaviinit

Täyteläisyys

Täyteläinen

Alkoholipitoisuus

14,5 %

Alkon tuotenumero

934587

Tilavuus

0,75 l

Tuotemerkki

Distell

Suljenta

Luonnonkorkki

Sokeripitoisuus

2,5 g/litra

Rypäleet

Shiraz, Grenache, Carignan, Mourvèdre, Cinsaut

Tuotenumero

1018779


Katso ohjeita