Wynns Coonawarra The Gables

Wynns Coonawarra The Gables


Mehevä & Hilloinen

Label: NautaLabel: GrilliruokaLabel: LammasLabel: Riista

17,98 €

Löydä Alkosta

Upean täyteläinen, mehevän voimakas Coonawarran alueen Cabernet Sauvignon -punaviini historialliselta Wynns Estate -viinitalolta. Neljä tähteä HS:n Jouko Mykkäseltä ja Viinilehden arvio: harmoninen, laadultaan erinomainen ja edullinen ostos !

Ruoka ja kuvaus

Tuoksu

Täyteläinen, tanniininen, mustaherukkainen, tumman kirsikkainen, vadelmahilloinen, kevyen kaakaoinen, mausteinen, mm. salvian ja timjamin aromeja.

Maku

Monivivahteinen, rotevan voimakas Cabernet Sauvignon, jossa hienostuneet tanniinit. Tummaa mustaherukkaa, kirsikkaa ja luumua, hienostunutta mausteisuutta, timjamia ja seetripuun aromeja.

Ruoka- ja tarjoiluvinkit

Monikäyttöinen viini, joka sopii erityisen hyvin tuhdimmille liharuoille kuin myös voimakkaille, hieman suolaisille juustoille.

Valmistus

Viini valmistetaan pienissä erissä Coonawarran alueen parhaista rypäleistä ja kypsytetään 14 kuukauden ajan ranskalaisissa tammiastioissa, hogsheads -tynnyreissä (250 litraa) ja pienemmissä viinitynnyreissä. Viini on heti valmis nauttivaksi, mutta sen voi myös kellaroida n.7 vuoden ajaksi.

Tarina

Viinin nimessä käytettävä "The Gables" -lisänimi viittaa viinitilan päärakennuksen kolmionmuotoiseen harjakattoon, jonka on suunnitellut melbournelainen Richard Beck vuonna 1953. Kuva harjakatosta on siitä asti ollut käytössä kaikissa Wynns Estaten viineissä ja siitä on tullut yksi Australian tunnetuimmista viinisymboleista.

Palkinnot

4 tähteä Helsingin Sanomien Jouko Mykkäsen ruokatorstain numerossa 26.3.2020: "Tämä tasapainoinen punaviini todistaa sen, että Australian Coonawarra sopii oivasti Cabernet Sauvignonin viljelyyn. Yrttinen ja marjahilloinen Wynns Coonawarra The Gables 2016 on hyvä viini liharuokien ja keskivahvojen juustojen seuraan. Kuiva viini on monesta australialaisviinistä poiketen selvän hapokas, vain keskitäyteläinen, ja maukas hedelmäisyyskin on vain kohtuullisen runsas. Kun tähän yhdistetään vieno tanniinien karvaus, lopputulos on tyylikäs ja sangen tasapainoinen."

Tuoteryhmä

Punaviinit

Täyteläisyys

Täyteläinen

Alkoholipitoisuus

13,5 %

Alkon tuotenumero

449477

Tilavuus

0,75 l

Tuotemerkki

TWE - Treasury Wine Estates

Suljenta

Metallinen kierrekorkki

Alue

Australia - South Australia - Coonawarra

Sokeripitoisuus

0,6 g/litra

Rypäleet

Cabernet Sauvignon

Tuotenumero

1026217


Katso ohjeita