Wynns Coonawarra The Gables

Wynns Coonawarra The Gables


Mehevä & Hilloinen

Label: NautaLabel: GrilliruokaLabel: LammasLabel: Riista

16,99 €

Löydä Alkosta

Upean täyteläinen, mehevän voimakas Coonawarran alueen Cabernet Sauvignon -punaviini historialliselta Wynns Estate -viinitalolta.

Ruoka ja kuvaus

Tuoksu

Täyteläinen, tanniininen, mustaherukkainen, tumman kirsikkainen, vadelmahilloinen, kevyen kaakaoinen, mausteinen, mm. salvian ja timjamin aromeja.

Maku

Monivivahteinen, rotevan voimakas Cabernet Sauvignon, jossa hienostuneet tanniinit. Tummaa mustaherukkaa, kirsikkaa ja luumua, hienostunutta mausteisuutta, timjamia ja seetripuun aromeja.

Ruoka- ja tarjoiluvinkit

Monikäyttöinen viini, joka sopii erityisen hyvin tuhdimmille liharuoille kuin myös voimakkaille, hieman suolaisille juustoille.

Valmistus

Viini valmistetaan pienissä erissä Coonawarran alueen parhaista rypäleistä ja kypsytetään 14 kuukauden ajan ranskalaisissa tammiastioissa, hogsheads -tynnyreissä (250 litraa) ja pienemmissä viinitynnyreissä. Viini on heti valmis nauttivaksi, mutta sen voi myös kellaroida n.7 vuoden ajaksi.

Tarina

Viinin nimessä käytettävä "The Gables" -lisänimi viittaa viinitilan päärakennuksen kolmionmuotoiseen harjakattoon, jonka on suunnitellut melbournelainen Richard Beck vuonna 1953. Kuva harjakatosta on siitä asti ollut käytössä kaikissa Wynns Estaten viineissä ja siitä on tullut yksi Australian tunnetuimmista viinisymboleista.

Tuoteryhmä

Punaviinit

Täyteläisyys

Täyteläinen

Alkoholipitoisuus

13,5 %

Alkon tuotenumero

449477

Tilavuus

0,75 l

Tuotemerkki

TWE - Treasury Wine Estates

Suljenta

Metallinen kierrekorkki

Pakkaustyyppi

Pullo

Alue

Australia - South Australia - Coonawarra

Sokeripitoisuus

0,6 g/litra

Rypäleet

Cabernet Sauvignon

Tuotenumero

1026217


Katso ohjeita