Voimakas peuranliha vaatii rinnalleen tanniinisen täyteläisen punaviinin. Katso myös maukas karpalo-punaviinikastikkeen ohje ja viinisuositus.
Juhlaruoka nautitaan tyylikkään chileläisen Tarapaca Gran Reserva -punaviinin kanssa, jossa on sopivasti tanniinisuutta ja täyteläisyyttä tukemaan peuranpaistin makua. Lue myös vinkit ja ohjeet juhlaruoan valmistukseen.
Ota paisti hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Hiero paistin pintaan suolaa ja vastarouhittua mustapippuria.
Kuumenna pannu kuumaksi ja ruskista paistin pinta nopeasti niin, että lihan syyt menevät kiinni.
Paista paistia uunivuoassa 175-asteisessa uunissa kunnes sisälämpötila on 47 astetta, eli noin 15–20 minuuttia.
Ota paisti uunista ja anna levätä folioon käärittynä noin 10 minuuttia.
Hienonna sipuli ja kuullota silppu voissa. Lisää joukkoon laakerinlehti, pippuri, katajanmarjat, siivilöity paistoliemi ja punaviini.
Keitä kokoon ilman kantta noin 15 minuuttia, kunnes neste on haihtunut noin puoleen (3 dl). Siivilöi liemi ja kaada takaisin kattilaan.
Lisää kastikepohja, mausta fondilla ja karpalohyytelöllä. Suurusta Maizenalla. Anna kiehua pari minuuttia ja tarkista maku.
Tarjoa paisti punaviinikastikkeen sekä rotevan chileläisen Tarapacá Gran Reserva Cabernet Sauvignon -punaviinin kanssa.
Resepti: Ruokatoimittaja Tiina Rantanen
Millaista punaviiniä lasiin? Katso viiniraadin arviot sekä ruokasuositukset meheville punaviineille kolmessa eri hintaluokassa.
Lue lisääMillainen punaviini sopii punaviinikastikkeeseen? Kokosimme vastaukset yleisimpiin kysymyksiin punaviinikastikkeen valmistuksesta.
Lue lisääMurea pataruoka vain paranee hautuessaan uunissa pitkään sillä aikaa kun valmistat muita ruokia. Käytä pataan samaa mehevää punaviiniä kuin tarjoilet valmiin ruoan kanssa. Katso keittiömestari Ina Niinikedon ohje!
Katso reseptiMitä kannattaa ottaa huomioon, kun aikoo valmistaa juhla-aterian? Katso ravintola Nokan keittiöpäällikkö Ari Ruohon vinkit sekä Tarapacá-viineille suunnitellut ruokaohjeet.
Lue lisää