Peuranpaisti punaviinikastikkeella

Voimakas peuranliha vaatii rinnalleen tanniinisen täyteläisen punaviinin. Katso maukas ruokaohje ja viinisuositus.

Peuranpaisti punaviinikastikkeella + viinisuositus
logo

4 HLÖ

logo

1 h 0 min

Juhlaruoka nautitaan tyylikkään chileläisen Tarapaca Gran Reserva -punaviinin kanssa, jossa on sopivasti tanniinisuutta ja täyteläisyyttä tukemaan peuranpaistin makua. Lue myös vinkit ja ohjeet juhlaruoan valmistukseen.

PEURANPAISTI

AINEKSET

  • 600–800 g peuran sisäpaistia

  • suolaa

  • mustapippuria

  • paistamiseen voita

VALMISTUSOHJEET

    1. Ota paisti hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Hiero paistin pintaan suolaa ja vastarouhittua mustapippuria.

    2. Kuumenna pannu kuumaksi ja ruskista paistin pinta nopeasti niin, että lihan syyt menevät kiinni.

    3. Paista paistia uunivuoassa 175-asteisessa uunissa kunnes sisälämpötila on 47 astetta, eli noin 15–20 minuuttia.

    4. Ota paisti uunista ja anna levätä folioon käärittynä noin 10 minuuttia.

KARPALO-PUNAVIINIKASTIKE

AINEKSET

  • 1 sipuli

  • 1 rkl voita

  • 1 laakerinlehti

  • ripaus mustapippuria

  • 8 katajanmarjaa

  • lihan paistoliemi

  • 3 dl punaviiniä

  • 1 tlk Demi-Glace -kastikepohjaa

  • 1 rkl riistafondia

  • 1 rkl karpalohyytelöä

  • 2 rkl ruskeaa Maizena-suurustetta

VALMISTUSOHJEET

    1. Hienonna sipuli ja kuullota silppu voissa. Lisää joukkoon laakerinlehti, pippuri, katajanmarjat, siivilöity paistoliemi ja punaviini.

    2. Keitä kokoon ilman kantta noin 15 minuuttia, kunnes neste on haihtunut noin puoleen (3 dl). Siivilöi liemi ja kaada takaisin kattilaan.

    3. Lisää kastikepohja, mausta fondilla ja karpalohyytelöllä. Suurusta Maizenalla. Anna kiehua pari minuuttia ja tarkista maku.

    4. Tarjoa paisti punaviinikastikkeen sekä rotevan chileläisen Tarapacá Gran Reserva Cabernet Sauvignon -punaviinin kanssa.

Resepti

Ruokatoimittaja Tiina Rantanen