Haastattelussa Ari Ruoho
Helsinkiläisen ravintola Nokan keittiömestari ja ravintoloitsija on innokas kalastaja ja metsästäjä.
Mitä kannattaa ottaa huomioon, kun aikoo valmistaa juhla-aterian? Katso ravintola Nokan keittiöpäällikkö Ari Ruohon vinkit sekä Tarapacá-viineille suunnitellut ruokaohjeet.
Vuoden keittiöpäällikkö 2016 -tunnustuksella palkittu Ari Ruoho on intohimoinen suomalaisen ruokakulttuurin puolestapuhuja. Arin juhlapöydästä löytyykin useimmiten kotimaista riistaa tai kalaa.
– On hienoa, että ihmiset ovat alkaneet kiinnittää huomiota yhä enemmän ruoan laatuun ja alkuperään, niin juhlassa kuin arkenakin, Ari kertoo.– Juhlapäivän tärkein asia on mielestäni ihmiset, ollaan rennosti yhdessä ja syödään hyvin ja nautitaan ruoan kanssa laadukasta juomaa.
Pitkän menun sijaan kannattaa tehdä yksi laadukas pääruoka.
Ei kannata kikkailla ylettömästi ja tehdä liian haastavia ruokia, sillä se vie helposti ilon koko juhlasta.
Pitkän menun sijaan kannattaa tehdä yksi laadukas pääruoka kuten paisti lisukkeineen ja sen jälkeen helppo jälkiruoka vaikkapa marjoista. Leikkaa paisti ja asettele se rennolla otteella lisukkeineen isolle vadille, koristeena toimivat hyvin vaikkapa yrtin oksat. Ruokailusta saa helposti astetta juhlavamman lämmittämällä pääruokalautaset uunissa, jolloin myös ruoka säilyy lämpimänä pidempään.
1. Valitse laadukasta lihaa tai kalaa kauppahallista tai kaupan tuoretiskiltä esim. poron sisäpaisti
2. Valmista maukkaat lisukkeet kotimaisista vihanneksista ja sienistä
3. Kaiken a ja o on kastike, joka yhdistää pääraaka-aineen ja lisukkeet
4. Valitse viini, joka toimii kokonaisuuden kanssa. Mitä arvokkaampi raaka-aine, sen arvokkaampi viinikin.
5. Kaikista tärkeintä on paras seura
Runsaasti voita paistamiseen makua antamaan
Tuoreet yrtit ja suola mausteiksi
Älä ylikypsennä ja anna lihan vetäytyä ainakin tuplasti se aika, mitä se oli uunissa-
Tietenkin sopivan tuhti punaviini lasiin
Helsinkiläisen ravintola Nokan keittiömestari ja ravintoloitsija on innokas kalastaja ja metsästäjä.
Kuha säilyy mehevänä, kun paistat fileen kaksinkerroin runsaassa voissa. Nauti raikkaan ja sopivasti viilennetyn Tarapaca-valkoviinin kanssa. Katso keittiöpäällikkö Ari Ruohon ohje!
Katso resepti »Tätä juhlaruokaa, mehevää poron sisäpaistia, täydentää litistetty ja voissa paistettu puikulaperuna. Murean lihan kruunaa maukas Tarapacá Gran Reserva -punaviini.
Katso resepti »Sorsasta saat yllättävän helposti herkullisen juhlaruoan. Ravintola Nokan keittiöpäällikkö Ari Ruohon suunnittelemassa ohjeessa maistuvat tatit ja omena.
Katso resepti »