Kuha säilyy mehevänä, kun paistat fileen kaksinkerroin runsaassa voissa. Nauti raikkaan ja sopivasti viilennetyn Tarapaca-valkoviinin kanssa. Katso keittiöpäällikkö Ari Ruohon ohje!
Leikkaa kuhafileistä y-ruoto pois ”byxaamalla” eli leikkaamalla fileen keskeltä pois ohut viipale, jolloin kalassa olevat selkäruodot lähtevät kerralla pois (ja filee näyttää tämän jälkeen housuilta!)
Kuullota pannulla runsaassa voissa valkosipulin kynnet, timjami, lohkottu sitruuna ja puolitetut fenkolit muutaman minuutin ajan (jos fenkolit ovat isoja, halkaise neljään osaan).
Nosta fenkolit pois pannulta. Laita pannulle samaan voihin valkosipulin, timjamin ja sitruunan joukkoon kuhafileet kaksinkerroin, jolloin niistä tulee mehevämpiä. Paista pari minuuttia molemmin puolin, mausta suolalla ja varo ylikypsentämistä. Pannulla yrteistä ja mausteista makua imenyt ruskistunut voi antaa kuhalle upeasti makua.
Nosta kuha lautaselle ja pyöräytä pannulla samassa voissa nopeasti broccolinin varret. Asettele fenkoli ja broccolini kuhafileen viereen lautaselle ja lusikoi pannulta voita kastikkeeksi.
Ravintola Nokan keittiömestari ja ravintoloitsija tekee tiivistä yhteistyötä pientilatuottajien kanssa ja on innokas kalastaja ja metsästäjä.
Raakakypsytettyyn cevicheen valitaan aina mahdollisimman tuoretta kalaa.
Katso reseptiYrteillä ja valkosipulilla marinoidut siiat saavat kaverikseen monipuolisen Riesling-viinin.
Katso reseptiNopea ja tyylikäs alkuruoka, jossa sitruunalla ja limellä kypsytetyn kuhan hapokkuus ja herkkä maku sopivat täydellisesti Leyda Sauvignon Blanc -valkoviinin samankaltaiseen makumaailmaan. Omena tuo annokseen kirpeää suutuntumaa.
Katso reseptiMillaista ruokaa raikkaan Sauvignon Blanc -valkoviinin kanssa? Tutustu viinityyliin ja katso herkulliset ruokaohjeet ja täsmäviinivinkit.
Lue lisää