Ihanan tuore siika-omenatartar
Raikas kirpeä omena, suolaiset kaprikset ja samettinen ranskankerma täydentävät graavisiian hienostunutta makua. Tutustu Viola Virtamon Nordic Winter Cookbook -ruokakirjan herkulliseen ohjeeseen.
Katso resepti »Yrteillä ja valkosipulilla marinoidut siiat saavat kaverikseen monipuolisen Riesling-viinin.
4 annoskokoista siikaa
5–6 tomaattia (kilo keitettyjä uusia perunoita)
4–5 oksaa rosmariinia
½ sitruuna
Suomusta ja perkaa kalat. Huuhdo ne hyvin ja valuta.
Lusikoi marinadi kalojen päälle ja anna maustua parin tunnin ajan jääkaapissa. Käännä kalat maustumisen aikana. Laita jokaisen kalan avattuun vatsaan oksa rosmariinia.
Pane uunipannulle leivinpaperi. Viipaloi tomaatit (ja halutessasi keitetyt perunat), levitä viipaleet uunipannulle rosmariinioksien kanssa. Ota kalat liemestä ja pane kasvispedille. Mausta kalat suolalla ja pippurilla, valuta kaloille hieman marinadia mausteeksi. Leikkaa sitruuna viipaleiksi ja asettele viipaleet kalojen väliin.
Kypsennä kala 200-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia.
4 valkosipulinkynttä
1 sitruunan mehu
1 dl oliiviöljyä
4 laakerinlehteä
1 tl rouhittua pippuria
suolaa
ripaus mustapippuria
4 oksaa rosmariinia
Murskaa valkosipulin kynnet, sekoita ne sitruunamehuun ja ½ desilitraan öljyä. Murskaa laakerinlehdet ja pippurit keskenään ja sekoita marinadiin.
Lauantaina lautasella -kirja, ruokatoimittaja Tiina Rantanen / valokuvaaja Timo Viljakainen
Raikas kirpeä omena, suolaiset kaprikset ja samettinen ranskankerma täydentävät graavisiian hienostunutta makua. Tutustu Viola Virtamon Nordic Winter Cookbook -ruokakirjan herkulliseen ohjeeseen.
Katso resepti »Ahvenanmaalainen keittiömestari, ravintoloitsija ja tv-persoona Michael Björklund tykkää kesäisin savustaa kalaa. Lue Micken vinkit kalan savustukseen.
Lue lisää »Parmesaani ja majoneesi maustavat suomalaista jalokalaa, siikaa. Valitse seuraan miellyttävän hapokas kuohu- tai valkoviini.
Katso resepti »Viime vuosina raikkaat valkoviinit ovat olleet kovassa nosteessa. Kilpailu suosittujen rypälelajikkeiden kärjessä on kovaa, mutta riesling ja sauvignon blanc nauttivat vankkumatonta suosiota. Tutustu viinien saloihin viinikirjoittaja Ilkka Sirénin kanssa!
Lue lisää »