Siikaa sisilialaiseen tapaan

Yrteillä ja valkosipulilla marinoidut siiat saavat kaverikseen monipuolisen Riesling-viinin.

logo

6-8 HLÖ

logo

0 h 45 min

AINEKSET

AINEKSET

  • 4 annoskokoista siikaa

  • 5–6 tomaattia (kilo keitettyjä uusia perunoita)

  • 4–5 oksaa rosmariinia

  • ½ sitruuna

VALMISTUSOHJEET

    1. Suomusta ja perkaa kalat. Huuhdo ne hyvin ja valuta.

    2. Lusikoi marinadi kalojen päälle ja anna maustua parin tunnin ajan jääkaapissa. Käännä kalat maustumisen aikana. Laita jokaisen kalan avattuun vatsaan oksa rosmariinia.

    3. Pane uunipannulle leivinpaperi. Viipaloi tomaatit (ja halutessasi keitetyt perunat), levitä viipaleet uunipannulle rosmariinioksien kanssa. Ota kalat liemestä ja pane kasvispedille. Mausta kalat suolalla ja pippurilla, valuta kaloille hieman marinadia mausteeksi. Leikkaa sitruuna viipaleiksi ja asettele viipaleet kalojen väliin.

    4. Kypsennä kala 200-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia.

Marinadi

AINEKSET

  • 4 valkosipulinkynttä

  • 1 sitruunan mehu

  • 1 dl oliiviöljyä

  • 4 laakerinlehteä

  • 1 tl rouhittua pippuria

  • suolaa

  • ripaus mustapippuria

  • 4 oksaa rosmariinia

VALMISTUSOHJEET

    1. Murskaa valkosipulin kynnet, sekoita ne sitruunamehuun ja ½ desilitraan öljyä. Murskaa laakerinlehdet ja pippurit keskenään ja sekoita marinadiin.

Resepti ja kuva

Lauantaina lautasella -kirja, ruokatoimittaja Tiina Rantanen / valokuvaaja Timo Viljakainen