Poromoussea ja saaristolaisleipää
Poromousse maistuu herkulta joko valmiina ostetun tai itsevalmistetun saaristolaisleivän päällä. Katso moussen sekä saaristolaisleivän ohje.
Katso resepti »Tämä ruoka voi olla myös vaihtoehto joulupöytään, jos halutaan vaihtelua joulukinkulle.
600g poron sisäfilettä
300g perunaa
100g porkkanaa
100g salottisipulia
3 oksaa tuoretta rakuunaa
1/2 l lihalientä
100g suppilovahveroita
Valmista ensin juurespeti eli kuori ja kuutioi perunat sekä porkkanat. Kuutioi myös salottisipuli. Lado juurekset voideltuun vuokaan ja ripottele väliin sipulikuutiot.
Ripottele päälle rakuunaa, lisää lihaliemi ja laita 180 asteiseen uuniin 20 minuutin ajaksi.
Poista poronfileen pinnasta ohut kalvo ja ruskista file sekä suppilovahverot paistinpannulla. Lisää ne juuresten päälle uunivuokaan ja kypsennä ruokaa 180-asteisessa uunissa lisää noin 10 minuuttia, kunnes lihan sisälämpö noin 52 C.
Tarjoa halutessasi lisänä raikasta salaattia.
Poromousse maistuu herkulta joko valmiina ostetun tai itsevalmistetun saaristolaisleivän päällä. Katso moussen sekä saaristolaisleivän ohje.
Katso resepti »Tutustu ruokatoimittaja Mari Moilasen reseptiin ja nauti pienet juhlavat suupalat Suomen suosituimman ranskalaisen kuohuviinin kera.
Katso resepti »Tätä juhlaruokaa, mehevää poron sisäpaistia, täydentää litistetty ja voissa paistettu puikulaperuna. Murean lihan kruunaa maukas Tarapacá Gran Reserva -punaviini.
Katso resepti »Valmista juhlaillallinen ja herkuttele paahdetulla poronfileellä fenkolinsiemenkastikkeen kanssa.
Katso resepti »