Blossa 22 -vuosikertaglögi matkaa New Orleansiin

Tänä vuonna Blossa tekee makumatkan New Orleansiin ja inspiroituu kaupungista, jonka legendaarisen French Quarterin baareissa ja kaduilla värähtelee jazz.

New Orleans. French Quarter. Jazz. Hurricane-cocktail. Makujen sulatusuuni.

Tänä vuonna Blossa tekee makumatkan New Orleansiin ja inspiroituu kaupungista, jonka legendaarisen French Quarterin baareissa ja kaduilla värähtelee jazz. Vuosikertaglögi 2022 on kunnianosoitus jännittävälle kaupungille, joka on oikea makujen sulatusuuni. Erityisesti French Quarterin ympäristö ja ikoninen Hurricane-cocktail ovat olleet inspiraationa Blossalle.

Valkoviinipohjainen Blossa 22 sekoittaa rommia, passionhedelmää, limettiä, mansikoita, mustikoita sekä chiliä klassisten glögimausteiden kanssa ja lopputuloksena on erittäin vivahteikas makuelämys.

Perinteisesti Blossa valitsee joka vuosi uuden kohteen löytääkseen inspiraatiota vuosittaiseen rajoitetun erän glögiin. Tämän vuoden kohde New Orleans ei ole tunnettu vain jazzin syntypaikkana, vaan myös kaupungin sykkeestä ja rikkaasta ruokakulttuuristaan, johon kuuluvat mausteiset kreoli- ja cajun-ruoat.

Hurricane-cocktail keksittiin 1940-luvulla New Orleansin French Quarterin alueelta löytyvässä Pat O´Brienin baarissa

Vilkkaalta French Quarterin alueelta löytyy Pat O´Brienin baari, jossa Hurricane-cocktail keksittiin 1940-luvulla. Tuolloin väkevien alkoholijuomien tarjonta oli rajallista ja piti keksiä juoma, joka voitaisiin valmistaa vähemmän suositusta, paikallisesta rommista. Cocktailista tuli kaupungin myyntihitti ja on sitä edelleenkin. Rommin lisäksi se sisältää limeä ja fassionolaa, joka on eri hedelmistä, marjoista ja sokereista valmistettu punainen siirappi.

Blossa 22 -glögin maussa on rommia, limeä ja passionhedelmää

- New Orleans on mielenkiintoinen sekoitus vaikutteita, jotka kokosimme yhteen Blossa 22:ssa. Hurricane on pääinspiraation lähteenä, joten olemme maustaneet glögiä rommilla, limellä ja tehneet myös oman version fassionolasta, jossa on passionhedelmää, mansikoita ja mustikoita. Ruokakulttuurin inspiroimana olemme lisänneet glögiin myös itse valmistettua chiliuutetta ja savustetun punaisen paprikan tislettä. Ne sopivat loistavasti yhteen klassisten glögi-mausteiden kanssa, joista monia löytyy usein myös New Orleansissa tarjoiltavista ruoista, sanoo Blossa Chief Blender Åsa Orsvärn.

Blossa 22 Hurricane drinkki

Pullon ulkoasu on saanut inspiraationsa jazzista, joka on usein spontaania, hienostunutta ja täynnä yllätyksiä. Tummanpunaisen pullon väri viittaa hienovaraiseen savuisuuteen, jota löytyy sekä Blossa 22:n mausta että French Quarterin kaduilta. Ulkoasusta löytyy monia New Orleansista tuttuja yksityiskohtia, kuten violetin ja kullan värit, jotka ovat kaupungin suuren karnevaalin Mardi Grasin viralliset värit.

Pullon kyljessä on myös pianon näppäimet, joiden avulla voi "soittaa pianoa" glögiä tarjoillessa. Glögin voi nauttia sekä kylmänä, että lämpimänä.

Löydät Blossa-glögit Alkon valikoimasta 29.9. alkaen.

Vuodesta 2003 lähtien Blossa on lanseerannut vuosittain uuden maun. Vuodesta 2011 alkaen Blossa on hakenut innoituksena eri puolilta maailmaa. Perinteisiin glögimausteisiin on sekoitettu uusia ja jännittäviä makuja maailman joka kolkasta. Blossa on tarjonnut makumatkoja muun muassa Intiaan, Italiaan, Havaijille, Marokkoon ja Espanjaan. Pullolla on joka vuosi uusi ainutkertainen ulkoasu, mikä on kasvattanut myös keräilijöiden kiinnostusta vuosikertaglögiä kohtaan.

Blossa Glögi

Blossa


Cold days, warm moments. Making winters warmer with authentically crafted glögg since 1895.