Roseeglögi – mistä oikein on kyse?

Roseeviinitrendi näkyy myös glögimaailmassa, sillä rosee sopii hyvin myös talvijuomaksi. Mistä oikein on kyse? Tutustu Blossa Glögg Rosé -uutuuteen!

Blossa Rosé glögipullo

Viinipohjaista glögiä saa virallisesti valmistaa vain puna- tai valkoviinistä, kuten EU:n alkoholilainsäädäntö asian määrittelee. Tämän syksyn raikas uutuusjuoma Blossa Glögg Rosé määritellään siis virallisesti maustetuksi viinipohjaiseksi juomaksi.

10 % alkoholia sisältävä Blossa Glögg Rosé on tällä hetkellä Alkon ainoa roseeviinipohjainen glögityyppinen juoma ja se on suunniteltu nautittavaksi nimenomaan kylmänä.

– Glögiä juodaan itseasiassa yhä enemmän kylmänä tai jäiden kanssa, sillä ihmiset haluavat löytää uusia tapoja nauttia perinteisiä juomia, kertoo Anoran viiniasiantuntija ja kehityspäällikkö Markus Hannula. – Blossa Rosé on siihen erinomainen vaihtoehto, sillä siinä on vähemmän sokeria kuin muissa Blossa-glögeissä, jolloin sen maku on raikkaampi ja viinimäisempi ja toimii näin paremmin kylmänä. Mutta ehdottomasti Blossa Rosé sopii myös perinteisesti lämpimäksi glögijuomaksi erityisesti kun ilmat viilenevät.

Rosee sopii joulupöytään

– Roseeviinihän ei ole vain kesäjuoma, vaan sitä kannattaa ehdottomasti nauttia monipuolisuutensa ansiosta ympäri vuoden, Markus vinkkaa. – Rosee sopii todella hyvin esimerkiksi joulupöytään, jossa on paljon erityyppisiä makuja kaloista rosolliin ja kinkkuun. Roseeviini ei ole liian voimakas peittämään herkkiä makuja, mutta siinä on riittävästi ryhtiä myös kalkkunalle ja kinkulle.

– Ja miten hienoa, että roseeta saa vihdoin myös perinteisin glögimaustein. Blossa Rosé sopiikin myös joulupöydän alkumaljaksi sellaisenaan tai kuohuviinillä pidennettynä.

Blossa Rosé Spritz

  • 6 cl Blossa Rosé

  • 6 cl kuohuviiniä esim Ballet

  • loraus spriteä

  • jäitä

  • koristele appelsiinin siivulla tai kuivatulla appelsiinisiivulla

  1. Täytä viinilasi jäillä.

  2. Lisää joukkoon Blossa Rosé, kuohuviini ja loraus sitruunalimonadia ja sekoita varovasti lusikalla.

  3. Koristele appelsiinin siivulla

Blossa-glögien mausteseoksessa ei ole lainkaan kanelia, mikä onkin tyypillistä Ruotsin glögiperinteille. Rosé’hen on lisätty perinteisten Blossa-mausteiden neilikan, kardemumman ja inkiväärin lisäksi myös mansikka- ja karpalouutetta, jotka korostavat roseeviinin ominaisuuksia.

Naposteluvinkki Blossa Rosén kanssa

Laitan kulhoon tarjolle sokeroituja manteleita, pistaasipähkinöitä ja kuivattuja karpaloita. Tai kokeile suolattuja manteleita ja tuoreita viikunoita.

Lämmitettynä Blossan Rosén joukkoon kannattaa lisätä rusinoiden sijaan kuivattuja karpaloita, jotka korostavat roseeviinin makua. Lisäksi manteleita oman maun mukaan.

Blossa Glögi

Blossa


Cold days, warm moments. Making winters warmer with authentically crafted glögg since 1895.