Rypsiporsaan pikkukinkku viikuna-pankokuorrutteella
Suosi joulukinkun kanssa keskitäyteläisiä punaviinejä, jotka eivät ole liian tuhteja.
Tähtianiskastike joulukinkulle
AINEKSET
100g sulatettua voita
3 dl kasaan keitettyä kinkun keitinlientä
2 tl kokonaisia maustepippureita
1 tähtianis sormenpään kokoinen pala inkivääriä
3 valkosipulin kynttä halkaistuna
½ dl tummaa siirappia
1 rkl maizenaa
VALMISTUSOHJEET
Kiehauta liemi ja nosta kattila liedeltä.
Lisää kaikki loput ainekset maizenaa lukuun ottamatta ja peitä kattila kannella.
Anna liemen maustua n.15 min ja siivilöi mausteet pois. Kuumenna uudelleen ja suurusta pieneen vesimäärään sekoitetulla maizenalla.
AINEKSET
1 kpl HK Rypsiporsas® kinkkurulla
100g HK Ohuenohut porsaan kylmäsavupaistia ohuina suikaleina
200 g kuivattua viikunaa hienonnettuna
kourallinen hienonnettua lehtipersiljaa
1 kananmuna
2 dl panko-korppujauhoja
100 g sulatettua voita
VALMISTUSOHJEET
Ota kinkku huoneenlämpöön 3 tuntia ennen kypsentämisen aloittamista.
Poista kinkku pakkauksestaan ja huuhtele se kylmän veden alla. Laita kinkku kattilaan ja työnnä lihamittari kinkun keskelle.
Peitä kinkku kylmällä vedellä ja kuumenna kiehuvaksi. Kuori pois pinnalle kertyvä vaahto ja pienennä lämpötilaa niin, että vesi juuri ja juuri kiehuu.
Keitä kinkkua kunnes mittari näyttää 72 astetta. Lisää tarvittaessa kattilaan vettä keittämisen aikana. Jäähdytä kinkku liemessään.
Nosta jäähtynyt kinkku liemestä ja ala keittää lientä kasaan kastiketta varten. Liemi on sopivan vahvuista, kun sitä on jäljellä n. 1/3.
Valmista sillä aikaa kuorrute sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.
Viipaloi kinkku ja asettele viipaleet uuninkestävään vuokaan tai vadille. Levitä kuorrute viipaleiden päälle ja gratinoi 225 °C uunissa 10-15 min. Tarjoile esimerkiksi tähtianiskastikkeen kera.