Roseeviini sopii joulupöytään - katso 3 tärppiä

Raikas roseeviini ei ole vain kesäjuoma, vaan sen monipuolisuus toimii erittäin hyvin myös joulupöydän ruokien kanssa. Tutustu roseetärppeihin kinkulle ja kalkkunalle!
Pongrácz Rosé Brut 

Nämä roseeviinisuositukset sopivat kinkun lisäksi myös kalkkunalle, kasviksille ja kalalle eli lähes kaikelle, mitä joulupöytä tarjoaa. Valko- ja punaviinien parhaat puolet yhdistävä rosee on erittäin monipuolinen viini, joka sopii niin juhlaan kuin arkeen.

Pongrácz Rosé Brut - elegantteja kuplia joulupöytään 

Elegantti rosekuohuviini sopii paitsi joulun alkumaljaksi, myös nautittavaksi läpi jouluaterian.

Erittäin miellyttävän marjaisa, kuiva ja kauniin värinen Pongrácz Rose on paras kuohuviinivalinta vaativampaankin makuun. Se on valmistettu perinteisellä kuohuviinimenetelmällä, mikä takaa pitkään kestävät elegantit pienet kuplat. 

Kaunis pullo sopii myös erinomaisesti tuliaiseksi tai joululahjaksi. 

Pongráczin löydät myös ns. tavallisena vaaleana kuohuviininä tyylikkäässä lahjapakkauksessa vaikkapa uuden vuoden viettoon.

Cazes Cap au Sud Rosé - biodynaaminen alkuviini

Tämä tyylikäs biodynaamisesti viljelty kuiva eteläranskalainen luomuroseeviini on maultaan runsaan marjaisa.

Alkuviinien valmistuksessa ei ole käytetty synteettisiä tai kemiallisia valmisteita eikä viinejä yleensä suodateta tai kirkasteta. Tämän takia pullonpohjalla voi joskus olla pientä sakkaa. Lue mitä alku- eli natuviinit oikein ovat.

Löydät Cap au Sud Rosén valikoiduista Alkon myymälöistä. Tarkista lähi-Alkosi saatavuus tai osta Alkon verkkokaupasta.

Matua Rosé - tyylikäs rosee Uudesta-Seelannista

Matua Rosé tulee Uuden-Seelannin palkituimmilta viinitaloilta. Veden kielelle nostattava kuiva maku on täynnä kypsien hedelmien aromeja: mansikkaa, raparperia ja karpaloa yhdistettynä pirteän yrttimäiseen twistiin.

Suurin osa viinistä on tehty Pinot Noir -rypäleestä. Etiketin ainutlaatuinen Chill Stamp kertoo, kun viini on sopivan viileä nautittavaksi.

Löydät Matua Roséen valikoiduista Alkon myymälöistä, tai voit tilata sen ilman toimituskulua mihin tahansa myymälään Alkon verkkokaupasta.