Joulun tyylikkäät lahjapakkausviinit

Mitä viiniä viemisiksi joulun alla tai lahjaksi? Tutustu kolmeen takuuvarmaan suosikkiin, jotka löydät Alkoista myös valmiissa lahjapakkauksessa rajoitetun ajan.

pullot

Anna de Codorníu Organic Brut - Elegantti luomu-cava

Aloita valmistautuminen joulutunnelmaan viimeistään 9.12. Annan-päivänä tarjoamalla vieraillesi lasillinen cavaa tai muistamalla nimipäiväsankareita. Anna de Codorniun löydät Alkon myymälöistä myös kankaisessa 'tikkitakissa', joka pitää viilennetyn pullon kylmänä hieman pidempään. Rajoitettu erä.

Espanjan suosituin cava on erittäin elegantti ja kuiva luomukuohuviini, jossa on feminiinisyyttä, herkkyyttä ja eloisuutta – niin kuin oli sen innoittajassa aatelisneito Anna de Codorniussa. Tämä vegaanisesti kirkastettu pirteän hedelmäinen cava on erinomainen aperitiivina ja juhlamaljana, mutta sopii hyvin myös kala- ja äyriäisruokien tai tapasten kanssa.

"Laadukas ja hyvin tehty viini on hintaansa nähden edullinen ostos" - Viinilehti

Los Intocables Black Malbec - tuhdin Malbecin ystäville

Jos mielit rotevan voimakasta ja erittäin täyteläistä punaviiniä, tämä argentiinalainen toimii varmasti ja ilahduttaa ruokapöydässä. Nauti pihvin tai riistaruokien kanssa, tai kokeile tumman suklaan seurana. Intocables toimii hyvin myös nautiskeluviininä sellaisenaan.

Viinilehti on antanut viinille neljä tähteä = "Harmoninen, laadultaan erinomainen" ja hinta-laatusuhteesta kertovan maininnan "Edullinen ostos" 

PS. Los Intocables tarkoittaa suomeksi 'Lahjomattomat' ja on saanut innoituksensa kuuluisan amerikkalaisen toimintaelokuvan (The Untouchables) mukaan.

Löydät Los Intocablesin Alkon myymälöistä myös tumman tyylikkäässä lahjapakkauksessa. Rajoitettu erä.

Tarapacá Gran Reserva Cabernet Sauvignon – lunastaa odotukset

Kansainvälisesti palkittu rotevan täyteläinen ja kypsän kirsikkainen punaviini tulee Chilen Maipon laaksosta. Se on hyvä esimerkki, miten Chilessä tehdään todella laadukkaita viinejä.

Tarapaca on maultaan yllättävän pehmeä Cabernet Sauvignon, jossa tanniinit eivät ole liian kireät. Täyteläinen, mustaherukkainen ja runsas maku on erittäin hyvin tasapainossa ja viini sopiikin hienosti juhlapöytään ja lahjaksi.

Tarapaca on nimenomaan ruokaviini erityisesti roseeksi jätettyjen liharuokien, kuten entrecôten tai jopa raa'an tartarin kanssa. Viini toimii hyvin myös kovien juustojen kanssa.

Viinilehti on antanut viinille neljä tähteä = "Harmoninen, laadultaan erinomainen" ja hinta-laatusuhteesta kertovan maininnan "Edullinen ostos" 

Löydät Tarapaca Gran Reservan Alkon myymälöistä myös tyylikkäässä kuusikulmaisessa lahjapakkauksessa. Rajoitettu erä.