Katso 4 joulupöydän punaviinivinkkiä

Millaista punaviiniä kannattaa valita joulupöytään? Tutustu neljään herkulliseen suositukseen.

punaviinejä

Pääruokana joulupöydässä komeilee usein hartaasti kypsennetty kinkku tai vaihtoehtoisesti kalkkuna.

Liian tuhdit, tanniiniset tai täyteläiset punaviinit jyräävät vaalean lihan maun, joten perinteiselle kinkulle sopivia punaviinejä kannattaa etsiä kevyempien tai keskitäyteläisten viinien valikoimista. Katso myös roseeviinivinkkimme joulupöytään.

Trapiche Extravaganza - pehmeä argentiinalainen

Pehmeän hedelmäinen argentiinalainen punaviini tuo joulupöytään hieman 'extravaganzaa' eli loistokkuutta ja fantasiaa.

Kauniin punaetikettinen viini sopii erityisesti joulukinkun kanssa pehmeän marjaisuutensa, keskitäyteläisyytensä ja keskitanniinisuutensa ansiosta.

Löydät viinin Alkon myymälöistä myös tyylikkäässä lahjapakkauksessa, joka tekee siitä kauniin jouluviemisen tai -lahjan.

Leyda Single Vineyard Las Brisas Pinot Noir - Viinilehden palkitsema

Kypsän marjainen, elegantti ja keskitäyteläinen chileläinen viini on palkittu arvostetulla Viinilehden Vuoden punaviini 2018 -palkinnolla. Viinilehden asiantuntijat Antti Rinta-Huumo ja Juha Berglund maistavat sokkona vuosittain kaikki Alkon vakiovalikoiman viinit, joista he valitsevat voittajan. Myös nykyinen vuosikerta on saanut Viinilehdeltä viisi tähteä = Tyylikäs huippuviini & edullinen ostos.

Pinot Noir -rypäleestä valmistetut punaviinit sopivat hyvin vaaleiden liharuokien kuten kinkun ja kalkkunan kanssa Pinor Noirin marjaisan ja melko kevyen maun ansiosta.

Viini on maailman arvostetuimpien naisviinintekijöiden kärkeen kuuluvan Viviana Navarreten käsialaa.

Wolf Blass Red Label Shiraz Cabernet - edullinen loisto-ostos

Todellinen aussi-klassikko on sekoite Shiraz sekä Cabernet Sauvignon -rypälelajikkeita. Hinta-laatusuhteeltaan loisto-ostos  toimii monipuolisesti erilaisten liharuokien kanssa.

"Keskitäyteläisen ja kypsän viinin maussa on mustaherukkaa, kirsikkaa ja yrttistä mausteisuutta. Jälkimaussa on savua ja kirpeitä metsämarjoja." Glorian ruoka&viini 8/2019

Kauniin punaisessa etiketissä on kultainen kotka, joka symboloi viinitalon perustajan Wolfgang AM Blassin saksalaista syntyperää ja uutta kotimaataan Australiaa.

Ogier Côtes du Rhône Gentilhomme 37,5 cl - pieneen jouluun

Tämä pieni 37,5 cl:n pullo toimii kahden hengen joulussa, saat siitä reilut lasilliset molemmille. Keskitäyteläisen kirsikkainen ja mausteinen punaviini tulee Rhônen laaksosta Ranskasta.

"Viini nostaa veden kielelle ja on tyyliltään pirteä. Kokonaisuus on harmoninen, yrttinen ja myös kukkainen, jättäen nielua lämmittävän, miellyttävän jälkivaikutelman. Laadukas ja hyvin tehty viini.' - Viinilehti 2020