Punaviini joulupöytään – TOP 3 joulupöydän punaviinivinkkiä

Millaista punaviiniä kannattaa valita joulupöytään? Tutustu kolmeen herkulliseen viinisuositukseen.

punaviinilasi-jouluna

Pääruokana joulupöydässä komeilee usein hartaasti kypsennetty kinkku tai vaihtoehtoisesti kalkkuna.

Liian tuhdit, tanniiniset tai täyteläiset punaviinit jyräävät vaalean lihan maun, joten perinteiselle kinkulle sopivia punaviinejä kannattaa etsiä kevyempien tai keskitäyteläisten viinien valikoimista. Katso myös roseeviinivinkkimme joulupöytään.

Punaviini joulupöytään – tässä suosikkimme, ole hyvä:

Leyda Single Vineyard Las Brisas Pinot Noir – Viinilehden palkitsema

Kypsän marjainen, elegantti ja keskitäyteläinen chileläinen viini on palkittu arvostetulla Viinilehden Vuoden punaviini 2018 -palkinnolla.

Viinilehden asiantuntijat Antti Rinta-Huumo ja Juha Berglund maistavat sokkona vuosittain kaikki Alkon vakiovalikoiman viinit, joista he valitsevat voittajan. 

Pinot Noir -rypäleestä valmistetut punaviinit sopivat hyvin vaaleiden liharuokien kuten kinkun ja kalkkunan kanssa Pinor Noirin marjaisan ja melko kevyen maun ansiosta. Erinomainen myös savulohen kanssa!

Viini on maailman arvostetuimpien naisviinintekijöiden kärkeen kuuluvan Viviana Navarreten käsialaa.

Passi Reali Organico Appassimento – luomuviini Italiasta

Runsaan tuoksuinen, täyteläinen ja monipuolinen Appassimento-menetelmällä valmistettu luomupunaviini sopii pienen jäännössokerinsa ansiosta joulupöytään erityisesti joulukinkulle.

Jälkimaussa aistii tummaa hedelmää ja miellyttävää mausteisuutta. Nauti myös kovien juustojen kanssa.

Ogier Côtes du Rhône Gentilhomme 37,5 cl – pieneen jouluun

Tämä pieni 37,5 cl:n punaviinipullo toimii hyvin kahden hengen joulussa, saat siitä reilut lasilliset molemmille. Keskitäyteläisen kirsikkainen ja mausteinen punaviini tulee Rhônen laaksosta Ranskasta.

"Viini nostaa veden kielelle ja on tyyliltään pirteä. Kokonaisuus on harmoninen, yrttinen ja myös kukkainen, jättäen nielua lämmittävän, miellyttävän jälkivaikutelman. Laadukas ja hyvin tehty viini.' - Viinilehti