Täyteläinen riisipuuro ja pipari-glögikastike

Riisipuuro kuuluu monen suomalaisen perheen jouluaamuun. Tämä pehmeä puuro nautitaan ihanan pipari-glögikastikkeen kera! Tutustu Viola Virtamon uusimman Nordic Winter Cookbook -ruokakirjan herkulliseen ohjeeseen.
Täyteläinen riisipuuro ja pipari-glögikastike
4 HLÖ
45-60 MIN
PUURO:
2 dl puuroriisiä
2 dl vettä
12 dl maitoa
1 dl kuohukermaa
suolaa
PIPARI-GLÖGIKASTIKE:
4 dl glögiä esim. Blossa (TAI viinimarjamehua)
2 dl fariinisokeria
3 tl piparkakkumaustetta*
2 piparkakkua hienoksi murennettuina
Valmistusohjeet:
1 Kiehauta puuroriisi ja vesi paksupohjaisessa kattilassa. Anna kiehua hetken, kunnes vesi on lähes imeytynyt. Lisää maito. Kiehauta seos ja keitä sitten miedolla lämmöllä noin 30 minuutin ajan, useasti sekoitellen.
2 Puuron kypsyessä valmista pipari-glögikastike. Sekoita pienessä kattilassa glögi ja fariinisokeri. Keitä muutaman minuutin ajan. Mausta piparkakkumausteella ja murennetulla piparilla. Sekoita hyvin. Kiehauta kastike vielä kerran ja siirrä sitten sivuun jäähtymään.
3 Kun puuro on sopivan paksua, sammuta liesi ja mausta puuro ripauksella suolaa. (Maista ja lisää suolaa tarvittaessa.)
4 Kaada kerma puuron joukkoon, sekoita ja jätä hautumaan kannen alle 5–10 minuutiksi.
5 Nauti puuro pipari-glögikastikkeen ja esimerkiksi kanelin, voinokareen tai marjojen kanssa.

* Vinkki! Piparkakkumausteen voi tehdä myös itse, jos sitä ei ole valmiiksi saatavilla. Piparkakkumauste syntyy esimerkiksi yhdistämällä 2 tl kanelia, 1 tl inkivääriä, 1 tl neilikkaa ja 1 tl kardemummaa.

Viola Virtamo
Resepti ja kuva: Viola Virtamo

Ruokakirjailija, valokuvaaja ja graafinen suunnittelija Viola Virtamo on julkaissut usean reseptikirjan, uusimpana Nordic Winter Cookbook – Talven makuja juhlaan ja arkeen. Ruoka on Violan suuri intohimo ja hän onkin kuvannut ja taittanut kymmeniä ruokakirjoja uransa aikana. Seuraa Violaa Instagramissa @violaminerva

Tutustu Nordic Winter Cookbook -kirjaan
Valmistusohjeet:
1 Kiehauta puuroriisi ja vesi paksupohjaisessa kattilassa. Anna kiehua hetken, kunnes vesi on lähes imeytynyt. Lisää maito. Kiehauta seos ja keitä sitten miedolla lämmöllä noin 30 minuutin ajan, useasti sekoitellen.
2 Puuron kypsyessä valmista pipari-glögikastike. Sekoita pienessä kattilassa glögi ja fariinisokeri. Keitä muutaman minuutin ajan. Mausta piparkakkumausteella ja murennetulla piparilla. Sekoita hyvin. Kiehauta kastike vielä kerran ja siirrä sitten sivuun jäähtymään.
3 Kun puuro on sopivan paksua, sammuta liesi ja mausta puuro ripauksella suolaa. (Maista ja lisää suolaa tarvittaessa.)
4 Kaada kerma puuron joukkoon, sekoita ja jätä hautumaan kannen alle 5–10 minuutiksi.
5 Nauti puuro pipari-glögikastikkeen ja esimerkiksi kanelin, voinokareen tai marjojen kanssa.

* Vinkki! Piparkakkumausteen voi tehdä myös itse, jos sitä ei ole valmiiksi saatavilla. Piparkakkumauste syntyy esimerkiksi yhdistämällä 2 tl kanelia, 1 tl inkivääriä, 1 tl neilikkaa ja 1 tl kardemummaa.

Viola Virtamo
Resepti ja kuva: Viola Virtamo

Ruokakirjailija, valokuvaaja ja graafinen suunnittelija Viola Virtamo on julkaissut usean reseptikirjan, uusimpana Nordic Winter Cookbook – Talven makuja juhlaan ja arkeen. Ruoka on Violan suuri intohimo ja hän onkin kuvannut ja taittanut kymmeniä ruokakirjoja uransa aikana. Seuraa Violaa Instagramissa @violaminerva

Tutustu Nordic Winter Cookbook -kirjaan
PUURO:
2 dl puuroriisiä
2 dl vettä
12 dl maitoa
1 dl kuohukermaa
suolaa
PIPARI-GLÖGIKASTIKE:
4 dl glögiä esim. Blossa (TAI viinimarjamehua)
2 dl fariinisokeria
3 tl piparkakkumaustetta*
2 piparkakkua hienoksi murennettuina