Ankkawokki

Wokki on nopeatekoista ruokaa, jossa on paljon kasviksia ja vähärasvaista lihaa. Itämainen maku saadaan tahnoilla ja kastikkeilla.

Ankkawokki + viinisuositus
Ankkawokki + viinisuositus

AINEKSET

  • 3 levyä munanuudelia

  • öljyä

  • 300 g ankanlihaviipaleita

  • 2 tl valkosipulitahnaa

  • 1 tl inkivääritahnaa

  • 1 prk vesikastanjaa viipaloituna

  • 1 prk bambunversoviipaleita

  • 1 paprika paloiteltuna

  • 3 kevätsipulia tai pala purjoa suikaloituna

  • 1 limen mehu

  • 2 rkl kalakastiketta

  • 1 dl makeaa thai chilikastiketta

  • (tuoretta korianteria silputtuna)

VALMISTUSOHJEET

    1. Taita nuudelilevyt kahteen osaan, laita kulhoon ja kaada päälle runsaasti kiehuvaa vettä. Anna hautua noin 5 minuuttia. Valuta ja huuhtele.

    2. Paista ankanlihaviipaleita kuumassa öljyssä valkosipuli- ja inkivääritahnan kanssa. Lisää pannuun pilkotut kasvikset ja paista vielä hetken ajan.

    3. Lopuksi sekoita joukkoon nuudelit, limen mehu ja kastikkeet. Kuumenna vielä pannulla.

    4. Halutessasi voit koristella annoksen korianterilla.