Hirvipata ja suppilovahveroita

Haudutettu riista suosii sopivan, mutta ei liian tanniinista punaviiniä. Katso herkullinen ohje ja viinisuositus!

Hirvipadan ohje + punaviinisuositus
logo

4 HLÖ

logo

1 h 0 min

AINEKSET

  • 1 kg hirvenpaistia

  • 2 rkl rypsiöljyä

  • 4 dl vettä

  • 1 tl suolaa

  • 1 tl timjamia

  • 3/4 tl mustapippuria

  • 3 rkl vehnäjauhoja

  • 3 dl punaviiniä

  • 1/4 dl tomaattipyreetä

  • 2 kpl laakerinlehteä

  • 100 g pekonia

  • 200 g suppilovahveroita (tai 20 g kuivattuja sieniä + 3 dl vettä)

  • 8 kpl sipulia (pikkuisia)

  • 2 kpl valkosipulinkynttä

  • 1 kpl lanttu

VALMISTUSOHJEET

    1. Nosta sulanut paisti huoneenlämpöön noin tunti ennen ruoanvalmistusta. Kuutioi liha. Ruskista lihapalat öljyssä pannulla muutamassa erässä.

    2. Kumoa lihat pataan. Huuhtele pannu vedellä paistokertojen välillä ja kaada liemi talteen. Ripottele lihojen päälle suola, timjami, mustapippuri ja vehnäjauhot.

    3. Kaada pataan huuhdeliemi, punaviini ja tomaattipyree. Lisää laakerinlehdet. Sekoita tasaiseksi ja kuumenna kiehuvaksi.

    4. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin 30 minuuttia.

    5. Suikaloi pekoni. Puhdista sienet ja paloittele tarvittaessa. Kuori pikkusipulit, hienonna valkosipulinkynnet ja kuutioi lanttu.

    6. Kuumenna pekonia kuumalla pannulla ilman rasvaa, kunnes pekonin rasva irtoaa. Lisää sienet ja sipulit ja kuullota ne miedolla lämmöllä pekonin rasvassa. (Kuivatut sienet voit lisätä liotettuina suoraan pataan.)

    7. Kumoa ainekset pataan ja lisää lanttukuutiot. Kuumenna kiehuvaksi. Hauduta kannen alla vielä noin tunti lihan mureudesta riippuen.

    8. Tarkista maku.