Tosimiehen Boeuf Bourgoignon eli Burgundin pata äidin reseptillä
Sohvaperunat-tv-sarjasta tuttu Juhani Koskinen kokkasi kunnon Burgundin padan tuhdille Los Intocables Black Malbec -punaviinille.
Katso resepti »Haudutettu riista suosii sopivan, mutta ei liian tanniinista punaviiniä. Katso herkullinen ohje ja viinisuositus!
1 kg hirvenpaistia
2 rkl rypsiöljyä
4 dl vettä
1 tl suolaa
1 tl timjamia
3/4 tl mustapippuria
3 rkl vehnäjauhoja
3 dl punaviiniä
1/4 dl tomaattipyreetä
2 kpl laakerinlehteä
100 g pekonia
200 g suppilovahveroita (tai 20 g kuivattuja sieniä + 3 dl vettä)
8 kpl sipulia (pikkuisia)
2 kpl valkosipulinkynttä
1 kpl lanttu
Nosta sulanut paisti huoneenlämpöön noin tunti ennen ruoanvalmistusta. Kuutioi liha. Ruskista lihapalat öljyssä pannulla muutamassa erässä.
Kumoa lihat pataan. Huuhtele pannu vedellä paistokertojen välillä ja kaada liemi talteen. Ripottele lihojen päälle suola, timjami, mustapippuri ja vehnäjauhot.
Kaada pataan huuhdeliemi, punaviini ja tomaattipyree. Lisää laakerinlehdet. Sekoita tasaiseksi ja kuumenna kiehuvaksi.
Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin 30 minuuttia.
Suikaloi pekoni. Puhdista sienet ja paloittele tarvittaessa. Kuori pikkusipulit, hienonna valkosipulinkynnet ja kuutioi lanttu.
Kuumenna pekonia kuumalla pannulla ilman rasvaa, kunnes pekonin rasva irtoaa. Lisää sienet ja sipulit ja kuullota ne miedolla lämmöllä pekonin rasvassa. (Kuivatut sienet voit lisätä liotettuina suoraan pataan.)
Kumoa ainekset pataan ja lisää lanttukuutiot. Kuumenna kiehuvaksi. Hauduta kannen alla vielä noin tunti lihan mureudesta riippuen.
Tarkista maku.
Sohvaperunat-tv-sarjasta tuttu Juhani Koskinen kokkasi kunnon Burgundin padan tuhdille Los Intocables Black Malbec -punaviinille.
Katso resepti »Sinihomejuusto tuo sopivasti suolaisuutta runsaan riistan makuun. Anna höyryävän pataruoan ja täyteläisen Nederburg-punaviinin hemmotella!
Katso resepti »Malbec on rypälelajike, joka tunnetaan tumman sävytteistä makumaailmasta sekä poikkeuksellisen mehevästä suutuntumasta. Tutustu argentiinalaisiin Malbec-viineihin viiniasiantuntija Ilkka Sirénin matkassa ja testaa 3 mehevää viinivinkkiä.
Lue lisää »Lihaisa pataruoka vain paranee mitä pidempään sitä hauduttaa. Kun liha on todella mureaa ja kypsää, ei kannata peittää sen makua liian tanniinisen punaviinin alle. Katso täsmäviinivinkit suosituille pataruoille, myös vegepadalle!
Lue lisää »