4 x viini pataruoalle - katso viinivinkit

Lihaisa pataruoka vain paranee mitä pidempään sitä hauduttaa. Kun liha on todella mureaa ja kypsää, ei kannata peittää sen makua liian tanniinisen punaviinin alle. Katso täsmäviinivinkit suosituille pataruoille, myös vegepadalle!

Pääsiäinen - hyvän viinin ja ruoan juhla

Osso Bucco

& Ruffino Riserva Ducale Chianti Classico

Perinteisessä pohjoisitalialaisessa lihapadassa naudan potka haudutetaan mureaksi ja meheväksi tomaattikastikkeessa. Italialaiselle ruoalle sopii -naturalmente- italialainen viini! 

Chianti-punaviinit tulevat samannimiseltä viinialueelta Toscanasta. Ruffino Riserva Ducale Chianti Classico on keskitäyteläinen ja vivahteikkaan mausteinen viini, jonka sopiva hapokkuus taittaa hyvin murean osso buccon tomaattikastiketta.

Eksoottisen mausteinen lihapata

& Inycon Appassimento Rosso Organic

Ruoan runsas mausteisuus kuten chili, inkivääri ja muut itämaiset mausteet kaipaavat tasapainokseen viiniltä pientä jäännösmakeutta.

Italialainen Inycon Appassimento Rosso Organic on keskitäyteläinen, pehmeän tanniininen, raikkaan marjaisa ja aavistuksen mausteinen luomupunaviini. Sen makua pehmentää pienoinen jäännössokeri.

Kasvispata

& Gassier Provence Organic Rosé

Juureksista haudutettu vegepata, jota on höystetty kikherneillä, härkiksellä tai muulla kasviproteiinilla kaipaa viinilasiin raikkautta ja runsautta.

Valitse rohkeasti monipuolinen ja raikkaan kuva ja marjaisa luomuroseeviini Ranskan Provencesta.

Kukkoa viinissä eli coq au vin

& Notre Dame de Cousignac Parcelle Nord

Kukkoa viinissä on ranskalaisen keittiön ikiklassikko. Yrttien, sipulin ja sienten lisäksi isossa roolissa on tietenkin punaviini. Voit kaataa pataan samaan viiniä mitä nautit ruoan kanssa, tai jotain edullisempaa esim. hanaviiniä. Lue lisää punaviinin käytöstä ruoanvalmistuksessa.

Ranskan Rhônen laaksosta tuleva punaviini Notre Dame de Cousignac Parcelle Nord on mehevän täyteläinen ja tumman marjaisa luomupunaviini. Bon appétit!