4 x viini pataruoalle - katso viinivinkit

Lihaisa pataruoka vain paranee mitä pidempään sitä hauduttaa. Kun liha on todella mureaa ja kypsää, ei kannata peittää sen makua liian tanniinisen punaviinin alle. Katso täsmäviinivinkit suosituille pataruoille, myös vegepadalle!

Pääsiäinen - hyvän viinin ja ruoan juhla

Osso Bucco

& Ruffino Riserva Ducale Chianti Classico

Perinteisessä pohjoisitalialaisessa lihapadassa naudan potka haudutetaan mureaksi ja meheväksi tomaattikastikkeessa. Italialaiselle ruoalle sopii -naturalmente- italialainen viini! 

Chianti-punaviinit tulevat samannimiseltä viinialueelta Toscanasta. Ruffino Riserva Ducale Chianti Classico on keskitäyteläinen ja vivahteikkaan mausteinen viini, jonka sopiva hapokkuus taittaa hyvin murean osso buccon tomaattikastiketta.

Eksoottisen mausteinen lihapata

& Inycon Appassimento Rosso Organic

Ruoan runsas mausteisuus kuten chili, inkivääri ja muut itämaiset mausteet kaipaavat tasapainokseen viiniltä pientä jäännösmakeutta.

Italialainen Inycon Appassimento Rosso Organic on keskitäyteläinen, pehmeän tanniininen, raikkaan marjaisa ja aavistuksen mausteinen luomupunaviini. Sen makua pehmentää pienoinen jäännössokeri.

Kasvispata

& Gassier Provence Organic Rosé

Juureksista haudutettu vegepata, jota on höystetty kikherneillä, härkiksellä tai muulla kasviproteiinilla kaipaa viinilasiin raikkautta ja runsautta.

Valitse rohkeasti monipuolinen ja raikkaan kuva ja marjaisa luomuroseeviini Ranskan Provencesta.

Kukkoa viinissä eli coq au vin

& Notre Dame de Cousignac Parcelle Nord

Kukkoa viinissä on ranskalaisen keittiön ikiklassikko. Yrttien, sipulin ja sienten lisäksi isossa roolissa on tietenkin punaviini. Voit kaataa pataan samaan viiniä mitä nautit ruoan kanssa, tai jotain edullisempaa esim. hanaviiniä. Lue lisää punaviinin käytöstä ruoanvalmistuksessa.

Ranskan Rhônen laaksosta tuleva punaviini Notre Dame de Cousignac Parcelle Nord on mehevän täyteläinen ja tumman marjaisa luomupunaviini. Bon appétit!

Millaiseen ruoanlaittoon kannattaa käyttää punaviiniä? Katso 5 vinkkiäMillaiseen ruoanlaittoon kannattaa käyttää punaviiniä? Katso 5 vinkkiä

Monien klassikkopataruokien tärkeä ainesosa on punaviini. Mutta millaista punaviiniä pataan ja mihin kaikkeen muuhun ruoanlaittoon punaviiniä voi käyttää? Tutustu myös kolmeen reseptiin, joiden valmistuksessa käytetään viiniä.

Lue lisää
Coq au vin ja samettinen perunamuusi

Coq au vin resepti eli kukkoa viinissä on ranskalaisen keittiön klassikoita, jossa oleellisena osana on punaviini.

Katso resepti
PunaviinikastikePunaviinikastike – näin valmistat

Millainen punaviini sopii punaviinikastikkeeseen? Kokosimme vastaukset yleisimpiin kysymyksiin punaviinikastikkeen valmistuksesta.

Lue lisää
Peuranpaisti punaviinikastikkeella + viinisuositusPeuranpaisti punaviinikastikkeella

Voimakas peuranliha vaatii rinnalleen tanniinisen täyteläisen punaviinin. Katso myös maukas karpalo-punaviinikastikkeen ohje ja viinisuositus.

Katso resepti