Täyteläinen riistapata sinihomejuustolla
Sinihomejuusto tuo sopivasti suolaisuutta runsaan riistan makuun. Anna höyryävän pataruoan ja täyteläisen Nederburg-punaviinin hemmotella!
Katso resepti »Lihaisa pataruoka vain paranee mitä pidempään sitä hauduttaa. Kun liha on todella mureaa ja kypsää, ei kannata peittää sen makua liian tanniinisen punaviinin alle. Katso täsmäviinivinkit suosituille pataruoille, myös vegepadalle!
& Ruffino Riserva Ducale Chianti Classico
Perinteisessä pohjoisitalialaisessa lihapadassa naudan potka haudutetaan mureaksi ja meheväksi tomaattikastikkeessa. Italialaiselle ruoalle sopii -naturalmente- italialainen viini!
Chianti-punaviinit tulevat samannimiseltä viinialueelta Toscanasta. Ruffino Riserva Ducale Chianti Classico on keskitäyteläinen ja vivahteikkaan mausteinen viini, jonka sopiva hapokkuus taittaa hyvin murean osso buccon tomaattikastiketta.
& Inycon Appassimento Rosso Organic
Ruoan runsas mausteisuus kuten chili, inkivääri ja muut itämaiset mausteet kaipaavat tasapainokseen viiniltä pientä jäännösmakeutta.
Italialainen Inycon Appassimento Rosso Organic on keskitäyteläinen, pehmeän tanniininen, raikkaan marjaisa ja aavistuksen mausteinen luomupunaviini. Sen makua pehmentää pienoinen jäännössokeri.
& Gassier Provence Organic Rosé
Juureksista haudutettu vegepata, jota on höystetty kikherneillä, härkiksellä tai muulla kasviproteiinilla kaipaa viinilasiin raikkautta ja runsautta.
Valitse rohkeasti monipuolinen ja raikkaan kuva ja marjaisa luomuroseeviini Ranskan Provencesta.
& Notre Dame de Cousignac Parcelle Nord
Kukkoa viinissä on ranskalaisen keittiön ikiklassikko. Yrttien, sipulin ja sienten lisäksi isossa roolissa on tietenkin punaviini. Voit kaataa pataan samaan viiniä mitä nautit ruoan kanssa, tai jotain edullisempaa esim. hanaviiniä. Lue lisää punaviinin käytöstä ruoanvalmistuksessa.
Ranskan Rhônen laaksosta tuleva punaviini Notre Dame de Cousignac Parcelle Nord on mehevän täyteläinen ja tumman marjaisa luomupunaviini. Bon appétit!
Sinihomejuusto tuo sopivasti suolaisuutta runsaan riistan makuun. Anna höyryävän pataruoan ja täyteläisen Nederburg-punaviinin hemmotella!
Katso resepti »Monien klassikkopataruokien tärkeä ainesosa on punaviini. Mutta millaista punaviiniä pataan ja mihin kaikkeen muuhun ruoanlaittoon punaviiniä voi käyttää? Tutustu myös kolmeen reseptiin, joiden valmistuksessa käytetään viiniä.
Lue lisää »