Tämä riistapata saa suolaisuutta ja makua sinihomejuustosta. Anna täyteläisen pataruoan ja täyteläisen Nederburg-punaviinin hemmotella!
Leikkaa liha kuutioiksi. Lohko sipuli ja kuutioi porkkanat.
Sekoita marinointia varten kulhossa punaviini, murskattu valkosipuli, rosmariini ja timjami. Lisää joukkoon lihakuutiot, sipulilohkot ja porkkanat ja anna marinoitua jääkaapissa vähintään 12 tuntia.
Nosta lihakuutiot marinadista ja kuivaa talouspaperilla.
Ruskista lihat öljyssä isossa padassa. Kaada marinadi päälle ja lisää vesi ja lihaliemi. Anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla 1 ½–2 tuntia.
Ruskista paistinpannulla sienet voissa ja mausta suolalla ja pippurilla ja lisää pataan. Sekoita sinihomejuusto, kerma, soija ja mustaherukkahyytelö mukaan pataan.
Anna hautua noin 5 minuuttia ja suurusta maissijauholla halutessasi.
Koristele persiljalla ja tarjoa paahdettujen vihannesten ja riisin kanssa.
Louise Mérus on suomalainen kokki, joka on asunut ja opiskellut Etelä-Afrikan Kapkaupungissa. Hänen erikoisosaamistaan ovat afrikkalaiset perinneruoat ja mausteet.
Eteläafrikkalaisen Nederburg-viinitalon pääviinintekijä Andrea Freeborough kertoo, millaisten ruokien kanssa hän yhdistäisi Nederburg The Winemasters -viinisarjan laadukkaat puna- ja valkoviinit. Katso suosikkimakuparit!
Lue lisääKokkaa kunnon Burgundin pataa tuhdille Los Intocables -punaviinille.
Katso reseptiMurea pataruoka vain paranee hautuessaan uunissa pitkään sillä aikaa kun valmistat muita ruokia. Käytä pataan samaa mehevää punaviiniä kuin tarjoilet valmiin ruoan kanssa. Katso keittiömestari Ina Niinikedon ohje!
Katso reseptiTarjoa pataruoka naudan poskista mehevän täyteläisen punaviinin kanssa.
Katso resepti