Resepti: Louise Mérus
Louise Mérus on suomalainen kokki, joka on asunut ja opiskellut Etelä-Afrikan Kapkaupungissa. Hänen erikoisosaamistaan ovat afrikkalaiset perinneruoat ja mausteet.
Sinihomejuusto tuo sopivasti suolaisuutta runsaan riistan makuun. Anna höyryävän pataruoan ja täyteläisen Nederburg-punaviinin hemmotella!
3 dl täyteläistä punaviiniä
2 valkosipulinkynttä
2 rkl tuoretta rosmariinia
1 tl kuivattua timjamia
1 sipuli
2 porkkanaa
700 g riistan patalihaa (peuraa tai hirveä)
2 rkl öljyä paistamiseen
3 dl vettä
1 lihaliemikuutio tai fondi
200 g herkkusieniä ja/tai kantarelleja
2 rkl voita
100 g sinihomejuustoa
2 dl kermaa
1 rkl soijaa
2 rkl mustaherukkahyytelöä
maissijauhoa
suolaa, mustapippuria
persiljaa
Leikkaa liha kuutioiksi. Lohko sipuli ja kuutioi porkkanat.
Sekoita marinointia varten kulhossa punaviini, murskattu valkosipuli, rosmariini ja timjami. Lisää joukkoon lihakuutiot, sipulilohkot ja porkkanat ja anna marinoitua jääkaapissa vähintään 12 tuntia.
Nosta lihakuutiot marinadista ja kuivaa talouspaperilla.
Ruskista lihat öljyssä isossa padassa. Kaada marinadi päälle ja lisää vesi ja lihaliemi. Anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla 1 ½–2 tuntia.
Ruskista paistinpannulla sienet voissa ja mausta suolalla ja pippurilla ja lisää pataan. Sekoita sinihomejuusto, kerma, soija ja mustaherukkahyytelö mukaan pataan.
Anna hautua noin 5 minuuttia ja suurusta maissijauholla halutessasi.
Koristele persiljalla ja tarjoa paahdettujen vihannesten ja riisin kanssa.
Louise Mérus on suomalainen kokki, joka on asunut ja opiskellut Etelä-Afrikan Kapkaupungissa. Hänen erikoisosaamistaan ovat afrikkalaiset perinneruoat ja mausteet.
Eteläafrikkalaisen Nederburg-viinitalon pääviinintekijä Andrea Freeborough kertoo, millaisten ruokien kanssa hän yhdistäisi Nederburg The Winemasters -viinisarjan laadukkaat puna- ja valkoviinit. Katso suosikkimakuparit!
Lue lisää »Sohvaperunat-tv-sarjasta tuttu Juhani Koskinen kokkasi kunnon Burgundin padan tuhdille Los Intocables Black Malbec -punaviinille.
Katso resepti »Murea pataruoka vain paranee hautuessaan uunissa pitkään sillä aikaa kun valmistat muita ruokia. Käytä pataan samaa mehevää punaviiniä kuin tarjoilet valmiin ruoan kanssa. Katso keittiömestari Ina Niinikedon ohje!
Katso resepti »Tarjoa talvinen pataruoka mehevän täyteläisen punaviinin kanssa.
Katso resepti »