Täyteläinen riistapata sinihomejuustolla

Sinihomejuusto tuo sopivasti suolaisuutta runsaan riistan makuun. Anna höyryävän pataruoan ja täyteläisen Nederburg-punaviinin hemmotella!

Millaiseen ruoanlaittoon kannattaa käyttää punaviiniä? Katso 5 vinkkiä
logo

4 HLÖ

logo

1 h 0 min

Ainekset:

AINEKSET

  • 3 dl täyteläistä punaviiniä

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 2 rkl tuoretta rosmariinia

  • 1 tl kuivattua timjamia

  • 1 sipuli

  • 2 porkkanaa

  • 700 g riistan patalihaa (peuraa tai hirveä)

  • 2 rkl öljyä paistamiseen

  • 3 dl vettä

  • 1 lihaliemikuutio tai fondi

  • 200 g herkkusieniä ja/tai kantarelleja

  • 2 rkl voita

  • 100 g sinihomejuustoa

  • 2 dl kermaa

  • 1 rkl soijaa

  • 2 rkl mustaherukkahyytelöä

  • maissijauhoa

  • suolaa, mustapippuria

  • persiljaa

VALMISTUSOHJEET

    1. Leikkaa liha kuutioiksi. Lohko sipuli ja kuutioi porkkanat.

    2. Sekoita marinointia varten kulhossa punaviini, murskattu valkosipuli, rosmariini ja timjami. Lisää joukkoon lihakuutiot, sipulilohkot ja porkkanat ja anna marinoitua jääkaapissa vähintään 12 tuntia.

    3. Nosta lihakuutiot marinadista ja kuivaa talouspaperilla.

    4. Ruskista lihat öljyssä isossa padassa. Kaada marinadi päälle ja lisää vesi ja lihaliemi. Anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla 1 ½–2 tuntia.

    5. Ruskista paistinpannulla sienet voissa ja mausta suolalla ja pippurilla ja lisää pataan. Sekoita sinihomejuusto, kerma, soija ja mustaherukkahyytelö mukaan pataan.

    6. Anna hautua noin 5 minuuttia ja suurusta maissijauholla halutessasi.

    7. Koristele persiljalla ja tarjoa paahdettujen vihannesten ja riisin kanssa.

Louise Mérus

Resepti: Louise Mérus

Louise Mérus on suomalainen kokki, joka on asunut ja opiskellut Etelä-Afrikan Kapkaupungissa. Hänen erikoisosaamistaan ovat afrikkalaiset perinneruoat ja mausteet.