Täyteläinen riistapata sinihomejuustolla
Sinihomejuusto tuo sopivasti suolaisuutta runsaan riistan makuun. Anna höyryävän pataruoan ja täyteläisen Nederburg-punaviinin hemmotella!
Katso resepti »Tarjoa talvinen pataruoka mehevän täyteläisen punaviinin kanssa.
1,2 kg naudan poskea
suolaa ja mustapippuria
oliiviöljyä
1 kg säilömättömiä, tuoreita hillosipuleita tai muita pieniä sipuleita
6 valkosipulin kynttä hienonnettuna
500 g herkkusieniä
500 g pancettaa, savukylkeä tai pekonia kuutioituna
1 litra punaviiniä
rosmariinia
Mausta naudanliha suolalla ja pippurilla ja ruskista oliiviöljyssä kuumalla pannulla tai padassa, kunnes liha saa kauniin tummanruskean värin pintaansa.
Lisää pataan pancetta, sienet, sipulit, valkosipuli ja rosmariini. Kypsennä, kunnes sipulit alkavat ruskistua. Lisää lopuksi viini.
Peitä pata kannella ja laita se uuniin (150 ºC) 2 ½ tunniksi tai kunnes liha on pehmeää. Poista kansi ja anna haudutusliemen vielä kiehua hetki kokoon. Tarkista suolan ja pippurin määrä.
600 g jauhoisia perunoita
100 g voita
¼ dl kermaa
Kuori perunat ja keitä ne suolavedessä kypsiksi. Kaada vesi pois. Survo perunat nuijalla tasaiseksi soseeksi, lisää voi ja kerma. Mausta suolalla ja pippurilla.
Tarjoile haudutettujen naudan poskien kanssa. Nauti Nederburg Winemaster´s Shiraz -viinin kera.
Sinihomejuusto tuo sopivasti suolaisuutta runsaan riistan makuun. Anna höyryävän pataruoan ja täyteläisen Nederburg-punaviinin hemmotella!
Katso resepti »Haudutettu riista suosii sopivan, mutta ei liian tanniinista punaviiniä. Katso herkullinen ohje ja viinisuositus!
Katso resepti »