Peuranpaisti punaviinikastikkeella
Voimakas peuranliha vaatii rinnalleen tanniinisen täyteläisen punaviinin. Katso myös maukas karpalo-punaviinikastikkeen ohje ja viinisuositus.
Katso resepti »Tarjoa talvinen pataruoka mehevän täyteläisen punaviinin kanssa.
1,2 kg naudan poskea
suolaa ja mustapippuria
oliiviöljyä
1 kg säilömättömiä, tuoreita hillosipuleita tai muita pieniä sipuleita
6 valkosipulin kynttä hienonnettuna
500 g herkkusieniä
500 g pancettaa, savukylkeä tai pekonia kuutioituna
1 litra punaviiniä
rosmariinia
Mausta naudanliha suolalla ja pippurilla ja ruskista oliiviöljyssä kuumalla pannulla tai padassa, kunnes liha saa kauniin tummanruskean värin pintaansa.
Lisää pataan pancetta, sienet, sipulit, valkosipuli ja rosmariini. Kypsennä, kunnes sipulit alkavat ruskistua. Lisää lopuksi viini.
Peitä pata kannella ja laita se uuniin (150 ºC) 2 ½ tunniksi tai kunnes liha on pehmeää. Poista kansi ja anna haudutusliemen vielä kiehua hetki kokoon. Tarkista suolan ja pippurin määrä.
600 g jauhoisia perunoita
100 g voita
¼ dl kermaa
Kuori perunat ja keitä ne suolavedessä kypsiksi. Kaada vesi pois. Survo perunat nuijalla tasaiseksi soseeksi, lisää voi ja kerma. Mausta suolalla ja pippurilla.
Tarjoile haudutettujen naudan poskien kanssa. Nauti Nederburg Winemaster´s Shiraz -viinin kera.
Voimakas peuranliha vaatii rinnalleen tanniinisen täyteläisen punaviinin. Katso myös maukas karpalo-punaviinikastikkeen ohje ja viinisuositus.
Katso resepti »Sinihomejuusto tuo sopivasti suolaisuutta runsaan riistan makuun. Anna höyryävän pataruoan ja täyteläisen Nederburg-punaviinin hemmotella!
Katso resepti »Millainen punaviini sopii punaviinikastikkeeseen? Kokosimme vastaukset yleisimpiin kysymyksiin punaviinikastikkeen valmistuksesta.
Lue lisää »Keittiöalkoholit kuuluvat jokaisen kotikokin maustekaappiin. Kokeile ruokien maustamista punaviinillä, valkoviinillä tai muilla erilaisilla alkoholeilla. Tutustu vinkkeihin!
Lue lisää »