Hirvenlihan riistainen maku vaatii viiniltä sopivasti tanniineja.
Leikkaa ensin hirvipaisti noin 5 cm kokoisiksi paloiksi.
Pane lihapalat mausteliemeen. Peitä vuoka muovikelmulla ja anna maustua jääkaapissa 1 vuorokauden ajan.
Ota lihapalat pois mausteliemestä ja siivilöi liemi. Kuumenna pannulla rasvaa ja ruskista siinä lihapalat kevyesti, jonka jälkeen pane lihapalat pataan. Huuhtele pannua vedellä ja kaada vesi pataan.
Lisää pataan myös siivilöity mausteliemi ja puolikas lihaliemikuutio. Hauduta yhden tunti ajan kannen alla. Lisää vettä tarvittaessa. Vettä tulee olla sen verran, että ainekset peittyvät. Lisää tunnin jälkeen porkkanapalat ja puolitettu valkosipuli. Keitä vielä 20 minuuttia.
Mittaa laakeaan vuokaan punaviini, soijakastike, silputtu sipuli, mustapippurit, katajanmarjat ja laakerinlehti.
Kuumenna pannulla rasvaa ja ruskista sienet siinä kevyesti. Lisää sienet, hillosipulit ja mustaviinimarjamehu pataan. Lisää vielä vesi ja vehnäjauho pataan. Sekoita ja keitä 5 minuuttia.
Tarkista lopuksi suola ja lisää sitä tarvittaessa. Lisää vielä smetana ja sekoita pata.
Helsinkiläisen ravintola Nokan keittiöpäällikkö Ari Ruoho on innokas metsästäjä. Mitä kannattaa ottaa huomioon riistaruokaa valmistettaessa ja viiniä valitessa? Tutustu Arin vinkkeihin.
Lue lisääRanskan Cahorsista kotoisin oleva Malbec rantautui 1800-luvulla Argentiinaan ja lajikkeesta on tullut argentiinalaisen viinikulttuurin symboli. Täyteläiset malbec-viinit sopivat parhaiten vahvojen makujen rinnalle. Opi lisää rypäleestä!
Lue lisääHaudutettu riista suosii sopivan, mutta ei liian tanniinista punaviiniä. Katso herkullinen ohje ja viinisuositus!
Katso resepti