Hirvihöystö

Hirvenlihan riistainen maku vaatii viiniltä sopivasti tanniineja.

Hirvihöystö + viinisuositus
Hirvihöystö + viinisuositus
logo

4 HLÖ

logo

1 h 0 min

AINEKSET

AINEKSET

  • 600 g hirvenpaistia

VALMISTUSOHJEET

    1. Leikkaa ensin hirvipaisti noin 5 cm kokoisiksi paloiksi.

    2. Pane lihapalat mausteliemeen. Peitä vuoka muovikelmulla ja anna maustua jääkaapissa 1 vuorokauden ajan.

    3. Ota lihapalat pois mausteliemestä ja siivilöi liemi. Kuumenna pannulla rasvaa ja ruskista siinä lihapalat kevyesti, jonka jälkeen pane lihapalat pataan. Huuhtele pannua vedellä ja kaada vesi pataan.

    4. Lisää pataan myös siivilöity mausteliemi ja puolikas lihaliemikuutio. Hauduta yhden tunti ajan kannen alla. Lisää vettä tarvittaessa. Vettä tulee olla sen verran, että ainekset peittyvät. Lisää tunnin jälkeen porkkanapalat ja puolitettu valkosipuli. Keitä vielä 20 minuuttia.

MAUSTELIEMI

AINEKSET

  • 3 dl punaviiniä

  • 1/2 dl soijakastiketta

  • 1 sipuli

  • 20 kokonaista mustapippuria

  • 12 kuivattua katajanmarjaa

  • 1 laakerinlehti

  • 2 rkl voita, margariinia tai öljyä

  • noin 4 dl vettä

  • 1/2 lihaliemikuutiota

  • 2 porkkanaa

VALMISTUSOHJEET

    1. Mittaa laakeaan vuokaan punaviini, soijakastike, silputtu sipuli, mustapippurit, katajanmarjat ja laakerinlehti.

LISÄKSI

AINEKSET

  • 1 rkl voita, margariinia tai öljyä

  • 100 g tuoreita metsäsieniä

  • 12 hillosipulia

  • 2 rkl mustaviinimarjamehua

  • 1 dl kylmää vettä + 3 rkl vehnäjauhoja

  • 1 tlk smetanaa

VALMISTUSOHJEET

    1. Kuumenna pannulla rasvaa ja ruskista sienet siinä kevyesti. Lisää sienet, hillosipulit ja mustaviinimarjamehu pataan. Lisää vielä vesi ja vehnäjauho pataan. Sekoita ja keitä 5 minuuttia.

    2. Tarkista lopuksi suola ja lisää sitä tarvittaessa. Lisää vielä smetana ja sekoita pata.