Tarte Tatin omenapiirakka
Tarte Tatin on klassinen ranskalainen omenaherkku, joka nautitaan makean jälkiruokaviinin kanssa.
Katso resepti »Raikkaan kirpeä italialainen sitruunatorttu valmistetaan tiramisu-kekseistä, mascarpone-juustosta ja lemon curd -tahnasta. Nauti jälkiruokaviinin kanssa!
750 g mascarpone tuorejuustoa
1 1/2 dl sokeria
4 keltuaista
4 valkuaista
1 dl lemon curd-tahnaa
1/2 sitruunan raastettu kuori ja mehu
Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi.
Vaahdota valkuaiset erikseen.
Sekoita tuorejuusto varovasti keltuaisvaahtoon.
Nostele valkuaisvaahto juustomassan joukkoon. Mausta sitruunaliköörillä tai -tahnalla.
12-15 tiramisukeksiä (Savoyardi)
1 dl laimennettavaa sitruuna-limettijuomaa
1½ dl vettä
Kasta keksit seljankukkamehuun ja vuoraa vuoan pohja paksulla kerroksella keksejä. Kostuta lopulla mehulla.
Kaada tuorejuustomassa kekseille.
sitruunan makuisia karkkeja tai hedelmäpastilleja
ripottele rouhitut sitruunakaramellit tortun pinnalle.
Nosta jääkaappiin jähmettymään vähintään kahdeksi tunniksi.
Ruokatoimittaja Tiina Rantanen
Tarte Tatin on klassinen ranskalainen omenaherkku, joka nautitaan makean jälkiruokaviinin kanssa.
Katso resepti »Herkullinen mansikka-mascarponekakku kostutetaan Fresita-kuohuviinillä.
Katso resepti »Herkullisen punaisessa Fresita-kuohuviinistä valmistetussa boolissa yhdistyvät raparperi ja mansikka. Katso videolta helpot ohjeet!
Katso resepti »Roseeviinisiirapista ja vadelmista tehty kylmä sorbet sopii erityisesti lämpimän päivän jälkiruoaksi.
Katso resepti »