Delizie di Limone - sitruunatorttu

Raikkaan kirpeä italialainen sitruunatorttu valmistetaan tiramisu-kekseistä, mascarpone-juustosta ja lemon curd -tahnasta. Nauti jälkiruokaviinin kanssa!

Delizie di Limone -sitruunatorttu + viinisuositus
Delizie di Limone -sitruunatorttu + viinisuositus
logo

6-8 HLÖ

logo

1 h 0 min

Täyte

AINEKSET

  • 750 g mascarpone tuorejuustoa

  • 1 1/2 dl sokeria

  • 4 keltuaista

  • 4 valkuaista

  • 1 dl lemon curd-tahnaa

  • 1/2 sitruunan raastettu kuori ja mehu

VALMISTUSOHJEET

    1. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi.

    2. Vaahdota valkuaiset erikseen.

    3. Sekoita tuorejuusto varovasti keltuaisvaahtoon.

    4. Nostele valkuaisvaahto juustomassan joukkoon. Mausta sitruunaliköörillä tai -tahnalla.

Keksipohja

AINEKSET

  • 12-15 tiramisukeksiä (Savoyardi)

  • 1 dl laimennettavaa sitruuna-limettijuomaa

  • 1½ dl vettä

VALMISTUSOHJEET

    1. Kasta keksit seljankukkamehuun ja vuoraa vuoan pohja paksulla kerroksella keksejä. Kostuta lopulla mehulla.

    2. Kaada tuorejuustomassa kekseille.

Koristeeksi

AINEKSET

  • sitruunan makuisia karkkeja tai hedelmäpastilleja

VALMISTUSOHJEET

    1. ripottele rouhitut sitruunakaramellit tortun pinnalle.

    2. Nosta jääkaappiin jähmettymään vähintään kahdeksi tunniksi.

Resepti

Ruokatoimittaja Tiina Rantanen