Rosé-vadelmasorbet

Roseeviinisiirapista ja vadelmista tehty kylmä sorbet sopii erityisesti lämpimän päivän jälkiruoaksi.

Rosé-vadelmasorbet
Rosé-vadelmasorbet
logo

4 HLÖ

logo

1 h 0 min

Ainekset:

AINEKSET

  • 4 dl roseeviiniä

  • 1 ½ dl sokeria

  • 400 g jäisiä vadelmia

  • minttua ja syötäviä kukkia koristeluun

VALMISTUSOHJEET

    1. Kiehauta roseeviini ja sokeri pienessä kattilassa kunnes sokeri on sulanut. Anna siirapin jäähtyä, tämä käy nopeiten jos kaadat siirapin kuumasta kattilasta toiseen astiaan

    2. Sekoita jäähtynyt siirappi ja vadelmat tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Aja tasaiseksi ja kaada kakku- tai leipävuokaan. Pakasta sorbet vuoassa noin 2 tuntia.

    3. Annostele annosmaljoihin, koristele mintulla ja nauti. VINKKI! Tarjoile sorbet jälkiruokana lämpimänä kesäpäivänä viinilasissa ja kaada lisää roseeviiniä sorbetin päälle.

Tara Junker

Resepti: Tara Junker

Helsinkiläinen ravitsemustieteilijä ja reseptitaitaja on julkaissut useita kasvisruoka-aiheisia kirjoja. Seuraa Taran reseptiikkaa Instagramissa @tarajunker

Tutustu Taran kirjoihin>