Resepti & kuva
Kakkutaiteilija Mona Tähtinen työskentelee gluteenittoman reseptiikan parissa ja rakastaa toisiaan täydentävien makuparien metsästämistä. Oikein valittu jälkiruoka kruunaa juhlan ja pysäyttää arjen. Ig @say_it_with_a_cake
Ihastu pääsiäisen jälkiruokaan, jonka valmistuksessa on käytetty herkullista Amarula-kermalikööriä.
4 keltuaista
1 dl kuohukermaa
1,5 dl Amarula-kermalikööriä
25 g voita
1 dl fariinisokeria
ripaus suolaa
Tummaa suklaata
Mandariinin lohkoja
Lämmitä uuni 150 asteeseen tasalämmölle.
Erottele neljän kananmunan keltuainen kulhoon ja vatkaa koostumus kevyesti haarukalla rikki.
Mittaa Amarula ja kuohukerma kattilaan ja lämmitä seosta miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan. Älä anna kiehua!
Mittaa paksupohjaiseen keskikokoiseen kattilaan fariinisokeri ja voi. Kuumenna seosta matalalla lämmöllä kattilassa, kunnes sokerikiteet ovat sulaneet.
Kaada Amarulaseos valmiiseen sokeriseokseen hitaasti ohuena nauhana. Varo, karamelliseos kuohahtaa voimakkaasti! Anna kiehua muutaman minuutin ajan ja nosta kattila sitten liedeltä. Lisää ripaus suolaa.
Kaada karamelliseosta keltuaisten joukkoon pienissä erissä jatkuvasti seosta voimakkaasti vatkaten.
Kaada seos neljään uuninkestävään annosvuokaan. Aseta annosvuoat suurempaan uunivuokaan. Keitä vettä ja kaada vesi uunivuokaan niin, että se ulottuu annosvuokia puoleenväliin asti. Varo, ettei vettä pääse annosvuokiin! Peitä suuri vuoka vielä foliolla ja paista 25-30 min kunnes Amarula-töhnä on kauttaaltaan jähmettynyt.
Nosta annosvuoat vesihauteesta ja anna niiden jäähtyä. Aseta jääkaappiin odottamaan tarjoilua. Viimeistele jälkiruoka mandariininlohkoilla ja tummalla suklaarouheella.
Amarula-pääsiäistöhnä valmistuu näppärästi jo edellisenä päivänä ja säilyy hyvin jääkaapissa seuraavalle päivälle.
Kakkutaiteilija Mona Tähtinen työskentelee gluteenittoman reseptiikan parissa ja rakastaa toisiaan täydentävien makuparien metsästämistä. Oikein valittu jälkiruoka kruunaa juhlan ja pysäyttää arjen. Ig @say_it_with_a_cake
Tuunaa herkullisella Amarula-kermaliköörillä gluteenittomat mokkapalaleivokset.
Katso resepti »Amarula-kermalikööristä valmistettu vaahtokarkkikaakao lämmittää makeasti. Kokeile myös vaahtokarkkien valmistusta itse!
Katso resepti »Ravintola Nokan keittiöpäällikkö ja ravintoloitsija Ari Ruoho tunnetaan pitkäjänteisestä ja intohimoisesta työstään suomalaisen ruokakulttuurin puolesta. Mitä kannattaa ottaa huomioon pääsiäisen liharuokaa valmistaessa?
Lue lisää »Pääsiäisenä ruokaperinteet vaihtelevat pöydästä pöytään, mutta usein maukas lampaanliha on huomion keskipiste. Tutustu viiniasiantuntija Ilkka Sirenin viinivinkkeihin pääsiäislampaalle eri valmistustavoilla.
Lue lisää »