Resepti & kuva
Kakkutaiteilija Mona Tähtinen työskentelee gluteenittoman reseptiikan parissa ja rakastaa toisiaan täydentävien makuparien metsästämistä. Oikein valittu jälkiruoka kruunaa juhlan ja pysäyttää arjen. Ig @say_it_with_a_cake
Tuunaa herkullisella Amarula-kermaliköörillä gluteenittomat mokkapalaleivokset.
Psyllium ja ksantaani korvaavat gluteenittomassa leivonnassa gluteenin ominaisuuksia ja tekevät pohjasta mehevämmän ja kiinteämmän.
150 g voita
50 g tummaa suklaata
2,5 dl sokeria
3 suurta kananmunaa
2 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 dl perunajauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl psylliumia (löydät ruokakauppojen leivontahyllystä)
1 tl ksantaania (löydät ruokakauppojen leivontahyllystä)
1 tl suolaa
2 dl Amarula kermalikööriä
Aseta uuni kuumenemaan kiertoilmatoiminnolle 180 asteeseen tai tavalliseen uuniin 200 asteeseen.
Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita ne huolellisesti haarukalla sekaisin keskenään.
Sulata voi ja suklaa kattilassa miedolla lämmöllä. Nosta kattila liedeltä, anna jäähtyä hieman ja sekoita joukkoon huoneenlämpöinen Amarula kermalikööri.
Vatkaa omassa kulhossaan sokeri sekä munat kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon kuivat aineet osissa vuorotellen voisuklaaseoksen kanssa. Vatkaa taikinaa mahdollisimman vähän.
Kaada taikina pellille tai vuokaan leivinpaperille ja paista 15-18 minuuttia.
Nosta pohja pois uunista ja anna sen jäähtyä noin 15 minuuttia. Valmista sillä välin kuorrute.
Levitä värjäämätön kuorrute lämpimän pohjan päälle nuolijaa tai veistä apuna käyttäen.
Valuta värjättyä kuorrutetta haluamallasi tavalla ja viimeistele nonparelleilla ennen kuin värjäämätön kuorrute ehtii jähmettyä.
Anna jäähtyä kauttaaltaan, jonka jälkeen leikkaa haluamasi kokoisiksi paloiksi. Sydämenmuotoisia piparimuotteja apuna käyttäen saat leikattua levystä kauniita leivoksia.
350 g tomusokeria
50 g voita
n. 1 dl Amarula kermalikööriä
Elintarvikeväriä
Nonparelleja
Sulata ensin voi kattilassa miedolla lämmöllä. Sekoita keskenään voisula, huoneenlämpöinen Amarula sekä tomusokeri veteläksi tahnaksi. Lisää Amarulaa, jos tahna on liian jämäkkää.
Nosta muutama ruokalusikallinen tahnaa erilliseen kippoon ja värjää se haluamallasi elintarvikevärillä.
Kakkutaiteilija Mona Tähtinen työskentelee gluteenittoman reseptiikan parissa ja rakastaa toisiaan täydentävien makuparien metsästämistä. Oikein valittu jälkiruoka kruunaa juhlan ja pysäyttää arjen. Ig @say_it_with_a_cake
Aikuisten jäätelössä maistuu aavistus eteläafrikkalaisen marula-puun hedelmistä valmistettua Amarula-kermalikööriä. Jäätelötikut kuorrutetaan suklaalla, pähkinöillä ja kuivatuilla marjoilla.
Katso resepti »Amarula-liköörillä, appelsiinilla sekä rosmariinilla maustettu kahvi huumaa aromeillaan. Nautitaan ystävien kanssa!
Katso resepti »Mausta gluteenittomat vohvelit pehmeällä Amarula-kermaliköörillä ja nauti tuoreiden marjojen kanssa.
Katso resepti »