Amarula Cream -jäätelöt

Aikuisten jäätelössä maistuu aavistus eteläafrikkalaisen marula-puun hedelmistä valmistettua Amarula-kermalikööriä. Jäätelötikut kuorrutetaan suklaalla, pähkinöillä ja kuivatuilla marjoilla.

Amarula-jäätelöt
logo

6-8 HLÖ

logo

1 h 0 min

VALMISTUKSEEN

AINEKSET

  • 2,5 dl kermaa

  • 1 kananmuna

  • 150 g valkosuklaata

  • 0,5 tl vaniljajauhetta tai 1 vaniljatangon siemenet

  • 1 dl maitorahkaa

  • 8 cl Amarula-likööriä

VALMISTUSOHJEET

    1. Vaahdota kerma. Vaahdota toisessa astiassa kananmuna.

    2. Sulata valkosuklaa kuumassa vesihauteessa.

    3. Sekoita sula suklaa vanana kananmunavaahdon sekaan koko ajan sekoittaen.

    4. Lisää joukkoon vanilja, maitorahka ja Amarula ja sekoita huolella. Nostele lopuksi sekaan kermavaahto.

    5. Lusikoi täyte jäätelömuotteihin ja nosta pakkaseen hyytymään.

KORISTELUUN

AINEKSET

  • 100 g tummaa suklaata sulatettuna

  • pistaasipähkinöitä

  • pakastekuivattuja vadelmia tai mansikoita

VALMISTUSOHJEET

    1. Koristele kovettuneet jäätelöt sulatetulla suklaalla, pähkinöillä ja marjoilla.

VEGE Talvi, Hanna Stolt, Readme.fi 2017

Resepti Hanna Stoltin ruokakirjasta VEGE Talvi

Hanna Stolt pitää suosittua blogia Gurmee.net ja on julkaissut kolme ruokakirjaa joista tuoreimpana VEGE Talvi (Readme.fi 2017). VEGE Talvi -kirjasta löytyvät talven parhaat kasvisreseptit arkeen, jouluun ja uuteen vuoteen.

Tutustu VEGE Talvi -kirjaan