Resepti & kuva
Kakkutaiteilija Mona Tähtinen työskentelee gluteenittoman reseptiikan parissa ja rakastaa toisiaan täydentävien makuparien metsästämistä. Oikein valittu jälkiruoka kruunaa juhlan ja pysäyttää arjen. Ig @say_it_with_a_cake
Amarula-kermalikööristä valmistettu vaahtokarkkikaakao lämmittää makeasti. Kokeile myös vaahtokarkkien valmistusta itse!
Vaahtokarkit säilyvät reilun viikon ilmatiiviissä rasiassa tai pussissa huoneenlämmössä.
4 dl maitoa
1 dl Amarula-likööriä
2 rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta
Sokeria maun mukaan
1 dl kuohukermaa ja ripaus vaniljasokeria
Tummaa suklaata raastettuna
4 kpl Amarula-vaahtokarkkia tai valmiita kaupan vaahtokarkkeja
Mittaa kattilaan maito ja lämmitä se miedolla lämmöllä höyryäväksi. Nosta kattila liedeltä ja vatkaa joukkoon Amarula sekä kaakaojauhe ja halutessasi sokeria maun mukaan.
Lämmitä juoma vielä uudestaan hyöryäväksi.
Vatkaa kerma ja mausta vaniljasokerilla. Kaada kaakao kuppeihin, lusikoi päälle kermaa ja viimeistele muutamalla vaahtokarkilla sekä suklaamurulla.
9 liivatelehteä
1 dl vettä
1 dl Amarula-likööriä
4 dl tomusokeria
1,5 dl sokeria
1 dl glukoosisiirappia
3 valkuaista
Aseta liivatelehdet jääkylmään veteen pehmenemään. Erottele kolme valkuaista puhtaaseen rasvattomaan kulhoon.
Mittaa loput raaka-aineet kattilaan ja sekoita ne keskenään sekaisin. Seos kuplii paljon, joten valitse reilun kokoinen paksupohjainen kattila. Keitä seosta miedolla lämmöllä hiljalleen kiehuen, kunnes seos saavuttaa 127 asteen lämpötilan (käytä digitaalista mittaria). Ole kärsivällinen, tämä kestää noin 20 minuuttia.
Siinä vaiheessa, kun seos on saavuttanut 120 asteen lämpötilan, aloita valkuaismassan vatkaaminen toisessa kulhossa ilmavaksi vaahdoksi sähkövatkaimella tai yleiskoneella.
Seoksen ollessa 127 asteen lämpöistä, nosta se pois levyltä, purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja sekoita liivatelehdet voimakkaasti sekoittaen kuumaan seokseen.
Kaada seos hiljalleen ohuena nauhana valkuaisvaahdon joukkoon kovalla teholla jatkuvasti vatkaten. Jatka vatkaamista 8-10 minuuttia, kunnes massa on jäähtynyt ja kiiltävää.
Vuoraa noin 25 cm x 25 cm kokoinen vuoka leivinpaperilla ja ripottele siihen tomusokeria.
Kaada seos vuokaan, peitä se kevyesti ja jätä kuivaan ja viileään paikkaan vähintään vuorokaudeksi tekeytymään.
Kippaa vaahtokarkkilevy puhtaalle leivinpaperille ja irroita pohjasta leivinpaperi varovasti. Leikkaa vaahtokarkit neilönmuotoon lämpimällä ja kuivalla veitsellä. Jos veitsi jää kiinni vaahtokarkkiin, ripottele terälle tomusokeria. Viimeistele neliöt pöyrittelemällä ne tomusokerissa ja pudistele ylimääräinen sokeri pois.
Kakkutaiteilija Mona Tähtinen työskentelee gluteenittoman reseptiikan parissa ja rakastaa toisiaan täydentävien makuparien metsästämistä. Oikein valittu jälkiruoka kruunaa juhlan ja pysäyttää arjen. Ig @say_it_with_a_cake
Tuunaa herkullisella Amarula-kermaliköörillä gluteenittomat mokkapalaleivokset.
Katso resepti »Aikuisten jäätelössä maistuu aavistus eteläafrikkalaisen marula-puun hedelmistä valmistettua Amarula-kermalikööriä. Jäätelötikut kuorrutetaan suklaalla, pähkinöillä ja kuivatuilla marjoilla.
Katso resepti »Amarula-liköörillä, appelsiinilla sekä rosmariinilla maustettu kahvi huumaa aromeillaan. Nautitaan ystävien kanssa!
Katso resepti »Mausta gluteenittomat vohvelit pehmeällä Amarula-kermaliköörillä ja nauti tuoreiden marjojen kanssa.
Katso resepti »