Amarula Marula Fruit Cream 35 cl

Amarula Marula Fruit Cream 35 cl


Label: Makea jälkiruoka

13,48 €

Löydä Alkosta

Amarula on Marula-hedelmästä valmistettu pehmeä eteläafrikkalainen kermalikööri. Marula-puu tunnetaan myös avioliiton puuna, jonka uskotaan suovan elinvoimaa ja hedelmällisyyttä niille, jotka menevät naimisiin puun alla.

Ruoka ja kuvaus

Väri

Vaaleanruskea, karamellinvärinen.

Tuoksu

Miellyttävän pähkinäinen, aavistuksen tamminen, vaniljainen.

Maku

Kermainen, pehmeän pyöreä, marula-hedelmän arominen. Pitkä ja herkullinen jälkimaku. Sisältää laktoosia.

Ruoka- ja tarjoiluvinkit

Nauti sellaisenaan jäillä viilennettynä. Ideaalinen aperitiivi, jälkiruokadrinkki ja cocktail, mutta sopii myös leivontaan. Säilyy avaamattomana 24 kk, säilytys mieluiten viileässä. Säilyy avattuna jääkaapissa n. 6 kk.

Tarina

Marula-puu kasvaa ainoastaan villinä Afrikassa päiväntasaajan alapuolisilla tasangoilla. Puu tuottaa satoa vain kerran vuodessa - tällöin kypsyvien hedelmien eksoottinen tuoksu vetää puoleensa myös Afrikannorsuja, jotka vaeltavat kilometrejä päästäkseen nauttimaan hedelmistä. Auringon kypsyttämät hedelmät poimitaan käsin. Hedelmien mehu tislataan ja kypsytetään pienissä tammitynnyreissä kaksi vuotta, minkä jälkeen likööriin sekoitetaan tuoretta kermaa. Marula-puuhun liittyy monia legendoja. Zulu-heimon parissa marula-puu tunnetaan myös avioliiton puuna. Puun uskotaan suovan elinvoimaa ja hedelmällisyyttä niille, jotka menevät naimisiin puun alla. Vielä nykyäänkin, heimojen hääseremoniat pidetään marula-puun varjossa. Naisten uskotaan tulevan myös todennäköisemmin raskaaksi, kun syö marula-hedelmiä. Hedelmän sisällä olevia kovia kiviä kuivataan usein ja sidotaan kaulakoruksi, joka perinteisesti symboloi rakkautta. Afrikannorsun suojelu on Amarulalle tärkeää ja siksi norsu on saanut näkyvän roolin pullon muodossa ja etiketissä. Afrikannorsuja on jäljellä enää 400.000 ja joka 15. minuutti yksi norsu menetetään norsunluun salametsästykselle. Asiantuntijat arvioivat tämän majesteettisen eläimen kuolevan sukupuuttoon vuoteen 2030 mennessä. Amarula tekee norsujen pelastamiseksi tiivistä yhteistyötä WildlifeDirect -organisaation kanssa.

Tuoteryhmä

Kermaliköörit

Alkoholipitoisuus

17 %

Alkon tuotenumero

002241

Tilavuus

0,35 l

Tuotemerkki

Distell

Suljenta

Metallinen kierrekorkki

Sokeripitoisuus

180 g/litra

Tuotenumero

1001531'Todella pehmeän kermainen ja ihanan suklainen. Hyvä tuliaisidea!'

- Tiia Koskimies, Umami.fi

Katso ohjeita

Amarula affigato jälkiruoka

Amarula Affogato


Kermaista Amarula-kermaliköörillä maustettua jäätelöä, kuumaa espressoa, appelsiinin kuorta, syötäviä kukkia ja rapea kultainen keksi. Tässä on aikuisten unelmajälkkäri!

Katso resepti »
Amarula Ice Coffee

Amarula Ice Coffee


Jos tykkäät kahvista tai Irish Coffeesta, tykkäät myös Amarula-kermalikööripohjaisesta jäätelödrinkistä. Nautitko omasi mieluummin kylmänä vai lämpimänä? Testaa molemmat!

Katso resepti »