Amarulalla maustettu chia-suklaavanukas

Amarula Marula Fruit Cream -liköörillä maustettu suklainen chia-vanukas hurmaa niin brunssi- kuin päivällisvieraatkin. Vanukas on helppo valmistaa ja korkeasta lasista tarjoiltuna annos on juhlavan näköinen!

Amarulalla maustettu chia-suklaavanukas
Amarulalla maustettu chia-suklaavanukas
logo

2 HLÖ

logo

0 h 45 min

Ainekset

AINEKSET

  • 2 dl mantelimaitoa

  • 4 cl Amarula Marula Fruit Cream -likööriä

  • 6 mehukasta taatelia, kivet poistettuna

  • 2 rkl kaakaojauhetta

  • 1 vaniljatangon siemenet (tai n. 1/2 tl vaniljajauhetta)

  • pikkuripaus suolaa

  • 3/4 dl chia-siemeniä

  • Kaakaonibsejä

  • Vadelmia (tai hedelmiä)

VALMISTUSOHJEET

    1. Sekoita kaikki muut ainekset, paitsi chia-siemenet blenderillä tasaiseksi nesteeksi. Lisää joukkoon chia-siemenet. Sekoita hiljalleen hyytyvää seosta vielä kerran noin 5-10 minuutin jälkeen, jotta vanukkaan koostumuksesta tulee tasaisempaa.

    2. Jaa chia-vanukas kahteen annosastiaan ja nosta astiat jääkaappiin hyytymään noin 30 minuutiksi.

    3. Koristele valmiit chia-vanukkaat esim. kaakaonibseillä ja vadelmilla ennen tarjoilua.

Hanna Stolt

Kirjoittaja: Hanna Stolt

Hanna Stolt on hyvinvointivalmentaja ja ruokakirjailija, joka valmistaa mieluiten kasvisvoittoista, ravitsevaa ruokaa. Hanna loihtii yksinkertaisista raaka-aineista ruokia, jotka hivelevät kaikkia aisteja. Hanna on myös kirjoittanut kirjat Aamupala - hyvinvointi alkaa aamusta, sekä Herkku - ravintorikasta ruokaa koko perheelle (Readme.fi).Tutustu Hannan ruokablogiin: Gurmee.net>