Amarula Chocolate Mousse

Pehmeän herkullinen Amarula-kermalikööri maustaa suklaamoussen ja sopii myös sen kanssa nautittavaksi.

suklaamousse
logo

6-8 HLÖ

logo

1 h 0 min

AINEKSET

  • 300 g tummaa suklaata, paloiteltuna

  • 300 g pähkinäsuklaata tai tavallista maitosuklaata, paloiteltuna

  • 100 g voita

  • 2 dl kermaa

  • 0,5 dl Amarula-likööriä

  • 8 kananmunaa

  • ripaus suolaa

VALMISTUSOHJEET

    1. Erottele munanvalkuaiset keltuaisista.

    2. Sulata suklaapalaset ja voi miedolla lämmöllä kattilassa. Ota pois liedeltä ja lisää kerma sekä Amarula-likööri.

    3. Vaadota keltuaiset. Yhdistä keltuaisvaahto hitaasti sulan suklaan joukkoon. Jatka vatkaamista kunnes seokset ovat huolellisesti sekoittuneet.

    4. Vatkaa valkuaiset ja ripaus suolaa kiinteäksi vaahdoksi. Kääntele varovaisesti suklaaseoksen joukkoon.

    5. Kaada sopiviin tarjoilulaseihin, esimerkiksi pieniin viinilaseihin ja anna asettua kylmässä vähintään pari tuntia. Tarjoile kermavaahdon kera.