Amarula Chocolate Mousse
Pehmeän herkullinen Amarula-kermalikööri maustaa suklaamoussen ja sopii myös sen kanssa nautittavaksi.
AINEKSET
300 g tummaa suklaata, paloiteltuna
300 g pähkinäsuklaata tai tavallista maitosuklaata, paloiteltuna
100 g voita
2 dl kermaa
0,5 dl Amarula-likööriä
8 kananmunaa
ripaus suolaa
VALMISTUSOHJEET
Erottele munanvalkuaiset keltuaisista.
Sulata suklaapalaset ja voi miedolla lämmöllä kattilassa. Ota pois liedeltä ja lisää kerma sekä Amarula-likööri.
Vaadota keltuaiset. Yhdistä keltuaisvaahto hitaasti sulan suklaan joukkoon. Jatka vatkaamista kunnes seokset ovat huolellisesti sekoittuneet.
Vatkaa valkuaiset ja ripaus suolaa kiinteäksi vaahdoksi. Kääntele varovaisesti suklaaseoksen joukkoon.
Kaada sopiviin tarjoilulaseihin, esimerkiksi pieniin viinilaseihin ja anna asettua kylmässä vähintään pari tuntia. Tarjoile kermavaahdon kera.