Suklaafondant Amarula-kinuskilla

"Suklaafondantin ihanuus piilee ehdottomasti sen sisällä. Kun lusikan upottaa fondantiin ja sisus valuu täydellisesti ulos, voi vain huokaista ihastuksesta" Liisa Westerberg, Koko Suomi leipoo -voittaja

Suklaafondant Amarula-kinuskilla
Suklaafondant Amarula-kinuskilla
logo

4 HLÖ

logo

1 h 0 min

Amarula-kinuski

AINEKSET

  • 2 dl kuohukermaa

  • 1 dl fariinisokeria

  • 3 rkl Amarula Marula Fruit Cream -likööriä

  • ½ tl suola

VALMISTUSOHJEET

    1. Mittaa kerma ja fariinisokeri kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes sokeri sulaa. Keitä, kunnes seos paksunee (noin 10 minuuttia).

    2. Ota kattila liedeltä ja mausta kinuski suolalla ja Amarulalla. Jos kinuski on jäähtyessään liian paksua, voit ohentaa sitä lisäämällä Amarulaa.

Fondant

AINEKSET

  • 100 g voita

  • 150 g tummaa suklaata (noin 60 % kaakaota)

  • 2 kananmunaa

  • 2 kananmunan keltuaista

  • ¾ dl sokeria

  • 1 tl vanilja-aromia

  • ¾ dl vehnäjauhoja

  • voita ja kaakaojauhetta vuokien voiteluun ja jauhottamiseen

  • tarjoiluun kermavaahtoa tai jäätelöä

VALMISTUSOHJEET

    1. Esivalmistele fondant muotit (esim. uuninkestävät kahvikupit) voitelemalla ne huolellisesti. Jauhota voidellut muotit huolellisesti kaakaojauheella. Kuumenna uuni 175 ℃:seen.

    2. Sulata voi ja suklaa. Mittaa kananmunat, keltuaiset ja sokeri kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Kääntele suklaa varovasti munavaahtoon. Siivilöi joukkoon vehnäjauho ja sekoita kevyesti käännellen tasaiseksi. Älä vatkaa, ettei taikinasta katoa liikaa ilmaa.

    3. Jaa taikina tasaisesti esivalmisteltuihin muotteihin niin, että muotin yläreunaan jää noin 1½ cm tilaa. Paista fondantteja noin 10 minuuttia (isompia pari minuuttia pidempään) tai kunnes ne ovat nousseet noin 1 cm:n reunan yli.

    4. Kumoa fondantit varovasti lautaselle ja tarjoile heti Amarula-kinuskin ja vaahdotetun kerman kanssa. Fondantin tulisi pitää muotonsa, mutta olla sisältä vielä juoksevaa. Herkullinen Amarula-kermalikööri sopii viilennettynä hyvin myös fondantin kanssa nautittavaksi.

Vinkki! Voit pakastaa fondantit raakana ja paistaa juuri ennen tarjoilua. Huomaa, että pakastetun fondantin paistoaika pitenee hieman.

Liisa Westerberg

Resepti ja kuva: Liisa Westerberg

Liisa Westerberg on leivontakirjailija ja ruokakuvaaja, joka pitää suosittua Makeaa-leivontablogia. Leivonnassa Liisalle tärkeintä on aidot ja herkulliset maut. Hyvistä raaka-aineista syntyy Liisan keittiössä niin trendikkäitä uutuusherkkuja kuin tuunattuja klassikoitakin.

Tutustu makeaa.fi -leivontablogiin>

Amarula Ice Coffee

Amarula Ice Coffee


Jos tykkäät kahvista tai Irish Coffeesta, tykkäät myös Amarula-kermalikööripohjaisesta jäätelödrinkistä. Nautitko omasi mieluummin kylmänä vai lämpimänä? Testaa molemmat!

Katso resepti »