Amerikkalaiset porkkanamuffinit
Mausta mehevät muffinit kermaliköörillä.
AINEKSET
AINEKSET
1 1/2 dl öljyä
1 1/2 dl vaaleaa muscavado-ruokosokeria tai fariinisokeria
2 munaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
1/2 tl suolaa
1 tl kanelia
1 tl piparkakkumaustetta
1 tl vaniljajauhetta
2 1/2 dl hienojakoista porkkanaraastetta
1 dl hasselpähkinärouhetta
1 tlk (227 g) ananasmurskaa
1 dl rusinoita
½ dl aprikoosihilloa
½ dl Amarula-kermalikööriä
VALMISTUSOHJEET
Mittaa kulhoon öljy, sokeri ja kananmunat, vaahdota seos sähkövatkaimella. Yhdistä kuivat aineet.
Lisää jauhoseos, porkkanaraaste ja ananasmurska taikinaan. Jaa taikina paperivuoilla vuoratulle muffinipellille. Täytä kolot reunaan asti, jotta saat isoja muffineja. Paista muffineja 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Jäähdytä. Voit myös paistaa taikinasta kakun. Käytä silloin 2 litran vetoista, voideltua ja korppujauhotettua irtopohjavuokaa ja kypsennä kakkua 175 asteisessa uunissa noin tunnin ajan.
Levitä kuorrute jäähtyneiden muffinien päälle. Ripottele koristele leivonnaiset kuivatuilla porkkanalastuilla.
Huomio: Valmistusaika: tunti + jäähtymisaika
KUORRUTE
AINEKSET
25 g voita
100 g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
2 ½ dl tomusokeria
2 rkl Amarula-likööriä
VALMISTUSOHJEET
Notkista tuorejuusto, lisää siihen likööri ja tomusokeri. Anna täytteen jähmettyä hetki jääkaapissa. Jos teet kakun, tee kuorrutus kaksinkertaisena.
KORISTEEKSI
AINEKSET
kuivattuja vihannes-hedelmälastuja tai porkkanalastuja
VALMISTUSOHJEET
Levitä kuorrute jäähtyneiden muffinien päälle. Ripottele koristele leivonnaiset kuivatuilla porkkanalastuilla.
Huomio: Valmistusaika: tunti + jäähtymisaika
Resepti
Ruokatoimittaja Tiina Rantanen