Gourmetbagel
Mehevä bagel New York -tyyliin pitää sisällään pinaattipaistosta, uppomunaa ja kinkkua.
Katso resepti »Nämä mehevät muffinit maustetaan kermaliköörillä. Katso ohje!
1 1/2 dl öljyä
1 1/2 dl vaaleaa muscavado-ruokosokeria tai fariinisokeria
2 munaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
1/2 tl suolaa
1 tl kanelia
1 tl piparkakkumaustetta
1 tl vaniljajauhetta
2 1/2 dl hienojakoista porkkanaraastetta
1 dl hasselpähkinärouhetta
1 tlk (227 g) ananasmurskaa
1 dl rusinoita
½ dl aprikoosihilloa
½ dl Amarula-kermalikööriä
Mittaa kulhoon öljy, sokeri ja kananmunat, vaahdota seos sähkövatkaimella.
Yhdistä kuivat aineet.
Lisää jauhoseos, porkkanaraaste ja ananasmurska taikinaan.
Jaa taikina paperivuoilla vuoratulle muffinipellille. Täytä kolot reunaan asti, jotta saat isoja muffineja.
Paista muffineja 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Jäähdytä. Voit myös paistaa taikinasta kakun. Käytä silloin 2 litran vetoista, voideltua ja korppujauhotettua irtopohjavuokaa ja kypsennä kakkua 175 asteisessa uunissa noin tunnin ajan.
Levitä kuorrute jäähtyneiden muffinien päälle. Ripottele koristele leivonnaiset kuivatuilla porkkanalastuilla.
25 g voita
100 g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
2 ½ dl tomusokeria
2 rkl Amarula-likööriä
Notkista tuorejuusto, lisää siihen likööri ja tomusokeri.
Anna täytteen jähmettyä hetki jääkaapissa. Jos teet kakun, tee kuorrutus kaksinkertaisena.
kuivattuja vihannes-hedelmälastuja tai porkkanalastuja
Levitä kuorrute jäähtyneiden muffinien päälle. Ripottele koristele leivonnaiset kuivatuilla porkkanalastuilla.
Ruokatoimittaja Tiina Rantanen
Mehevä bagel New York -tyyliin pitää sisällään pinaattipaistosta, uppomunaa ja kinkkua.
Katso resepti »Trendikäs voileipäkakku tarjoillaan nyt annoskokoisina kaunokaisina. Vaihda sitruuna vadelmiin, ja tuo hapokkuus lohivoileipäkakkuun punaisilla marjoilla.
Katso resepti »Raikas hedelmäsalsa maistuu aamiaisella, jälkiruokana tai välipalana kylmän juoman kanssa.
Katso resepti »Mimosa resepti sisältää klassisesti appelsiinituoremehua ja kuohuviiniä. Varioi omaa Mimosa ohjettasi myös muilla tuoremehuilla ja käytä puolikuivaa Codorniu Clasico cavaa.
Katso resepti »