Amerikkalaiset porkkanamuffinit

Nämä mehevät muffinit maustetaan kermaliköörillä. Katso ohje!

Amerikkalaiset porkkanamuffinit
logo

6-8 HLÖ

logo

1 h 30 min

PORKKANAMUFFINIT

AINEKSET

  • 1 1/2 dl öljyä

  • 1 1/2 dl vaaleaa muscavado-ruokosokeria tai fariinisokeria

  • 2 munaa

  • 3 1/2 dl vehnäjauhoja

  • 2 tl soodaa

  • 1/2 tl suolaa

  • 1 tl kanelia

  • 1 tl piparkakkumaustetta

  • 1 tl vaniljajauhetta

  • 2 1/2 dl hienojakoista porkkanaraastetta

  • 1 dl hasselpähkinärouhetta

  • 1 tlk (227 g) ananasmurskaa

  • 1 dl rusinoita

  • ½ dl aprikoosihilloa

  • ½ dl Amarula-kermalikööriä

VALMISTUSOHJEET

    1. Mittaa kulhoon öljy, sokeri ja kananmunat, vaahdota seos sähkövatkaimella.

    2. Yhdistä kuivat aineet.

    3. Lisää jauhoseos, porkkanaraaste ja ananasmurska taikinaan.

    4. Jaa taikina paperivuoilla vuoratulle muffinipellille. Täytä kolot reunaan asti, jotta saat isoja muffineja.

    5. Paista muffineja 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Jäähdytä. Voit myös paistaa taikinasta kakun. Käytä silloin 2 litran vetoista, voideltua ja korppujauhotettua irtopohjavuokaa ja kypsennä kakkua 175 asteisessa uunissa noin tunnin ajan.

    6. Levitä kuorrute jäähtyneiden muffinien päälle. Ripottele koristele leivonnaiset kuivatuilla porkkanalastuilla.

KUORRUTE

AINEKSET

  • 25 g voita

  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)

  • 2 ½ dl tomusokeria

  • 2 rkl Amarula-likööriä

VALMISTUSOHJEET

    1. Notkista tuorejuusto, lisää siihen likööri ja tomusokeri.

    2. Anna täytteen jähmettyä hetki jääkaapissa. Jos teet kakun, tee kuorrutus kaksinkertaisena.

KORISTEEKSI

AINEKSET

  • kuivattuja vihannes-hedelmälastuja tai porkkanalastuja

VALMISTUSOHJEET

    1. Levitä kuorrute jäähtyneiden muffinien päälle. Ripottele koristele leivonnaiset kuivatuilla porkkanalastuilla.

Resepti

Ruokatoimittaja Tiina Rantanen