Amerikkalaiset porkkanamuffinit

Mausta mehevät muffinit kermaliköörillä.

Amerikkalaiset porkkanamuffinit
logo

6-8 HLÖ

logo

1 h 0 min

AINEKSET

AINEKSET

  • 1 1/2 dl öljyä

  • 1 1/2 dl vaaleaa muscavado-ruokosokeria tai fariinisokeria

  • 2 munaa

  • 3 1/2 dl vehnäjauhoja

  • 2 tl soodaa

  • 1/2 tl suolaa

  • 1 tl kanelia

  • 1 tl piparkakkumaustetta

  • 1 tl vaniljajauhetta

  • 2 1/2 dl hienojakoista porkkanaraastetta

  • 1 dl hasselpähkinärouhetta

  • 1 tlk (227 g) ananasmurskaa

  • 1 dl rusinoita

  • ½ dl aprikoosihilloa

  • ½ dl Amarula-kermalikööriä

VALMISTUSOHJEET

    1. Mittaa kulhoon öljy, sokeri ja kananmunat, vaahdota seos sähkövatkaimella. Yhdistä kuivat aineet.

    2. Lisää jauhoseos, porkkanaraaste ja ananasmurska taikinaan. Jaa taikina paperivuoilla vuoratulle muffinipellille. Täytä kolot reunaan asti, jotta saat isoja muffineja. Paista muffineja 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Jäähdytä. Voit myös paistaa taikinasta kakun. Käytä silloin 2 litran vetoista, voideltua ja korppujauhotettua irtopohjavuokaa ja kypsennä kakkua 175 asteisessa uunissa noin tunnin ajan.

    3. Levitä kuorrute jäähtyneiden muffinien päälle. Ripottele koristele leivonnaiset kuivatuilla porkkanalastuilla.

    4. Huomio: Valmistusaika: tunti + jäähtymisaika

KUORRUTE

AINEKSET

  • 25 g voita

  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)

  • 2 ½ dl tomusokeria

  • 2 rkl Amarula-likööriä

VALMISTUSOHJEET

    1. Notkista tuorejuusto, lisää siihen likööri ja tomusokeri. Anna täytteen jähmettyä hetki jääkaapissa. Jos teet kakun, tee kuorrutus kaksinkertaisena.

KORISTEEKSI

AINEKSET

  • kuivattuja vihannes-hedelmälastuja tai porkkanalastuja

VALMISTUSOHJEET

    1. Levitä kuorrute jäähtyneiden muffinien päälle. Ripottele koristele leivonnaiset kuivatuilla porkkanalastuilla.

    2. Huomio: Valmistusaika: tunti + jäähtymisaika

Resepti

Ruokatoimittaja Tiina Rantanen