Lohi-mäti-leivät
Tämä leipä vie kielen mennessään, suolaisen kirpeän makeaa ja todella koukuttavaa! Katso radio- ja tv-juontaja Anni Hautalan resepti Annin ruokakirjasta.
Katso resepti »Mehevä bagel New York -tyyliin pitää sisällään pinaattipaistosta, uppomunaa ja kinkkua.
1 bagel
2 rkl haudutettua pinaattia
2 viipaletta ilmakuivattua kinkkua
1-2 uppomunaa
3 rkl vaniljavoikastiketta tai valmista hollandaise- tai bearnaisekastiketta (Erik Lallerstedt)
Valmistusaika: 30 minuuttia
Valmista ensin haudutettu pinaatti ja vaniljavoikastike. Pidä ne lämpiminä.
Valmista sitten uppomuna. Nosta munareikäkauhalla valumaan.
Paahda halkaistu bagel. Laita paahdettu leipä lautaselle, lusikoi päälle haudutettua pinaattia, kinkkuviipale ja uppomuna. Valuta kaiken päälle vaniljavoikastiketta.
Laita 250 asteiseen uuniin kolmeksi minuutiksi juuri ennen tarjoamista.
250 g tuoretta pinaattia
2 kevätsipulia
2 valkosipulinkynttä
1-2 rkl öljyä
suolaa, mustapippuria
2 tl balsamicoa
Valmistusaika: 10 minuuttia
Hienonna kevätsipulit ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy ja lisää pannulle sipulisilput, kypsennä pari minuuttia.
Lisää pinaatti ja kääntele lehtiä, kunnes ne pehmenevät ja painuvat kokoon. Mausta suolalla, mustapippurilla ja tilkalla balsamicoa.
2 salottisipulia
1 vaniljatanko
5 dl kuivaa valkoviiniä
2 tl valkoista balsamicoa tai valkoviinietikkaa
200 g voita
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
Valmistusaika: 15 minuuttia
Silppua sipulit ja pane kattilaan vaniljatangon, viinin ja etikan kanssa. Keitä kunnes liemestä on jäljellä noin desilitra.
Lisää voi pieninä kuutioina koko ajan sekoittaen kunnes kastike sakenee. Nosta kattila pois levyltä. Poista vaniljatanko kastikkeesta ja halkaise se. Raaputa siemenet veitsenkärjellä tangosta ja lisää kastikkeeseen. Mausta suolalla ja pippurilla.
Vaniljavoikastike on hyvää myös grillatun kalan, hummerin ja äyriäisten kanssa.
12 munaa
1 rkl etikkaa
1 rkl suolaa
1 l vettä
Valmistusaika: 10 minuuttia
Laita kattilaan litran verran vettä sekä 1 rkl etikkaa ja 1 rkl suolaa. Kuumenna vesi kiehumapisteeseen. Riko kananmuna kerrallaan kahvikuppiin ja kaada poreilevaan veteen. Anna kypsyä noin kolme minuuttia. Nosta munareikäkauhalla valumaan.
Tämä leipä vie kielen mennessään, suolaisen kirpeän makeaa ja todella koukuttavaa! Katso radio- ja tv-juontaja Anni Hautalan resepti Annin ruokakirjasta.
Katso resepti »Hernepestolla täytetyt patongit on versio perinteisemmistä valkosipulivoipatongeista – näissä maistuu kesä, sitruuna ja tuoreet yrtit. Katso Chocochili-blogin ohje SanPellegrino Limonatalle.
Katso resepti »Äitienpäiväperinteisiin kuuluvat usein itsetehty kortti ja kimppu valkovuokkoja. Myös sänkyyn tarjoiltu aamupala yhdessä kuohuviinin kanssa saa äidin tuntemaan itsensä erityiseksi.
Lue lisää »