Äitienpäivä - yllätä äiti kuohuvalla aamiaisella

Äitienpäiväperinteisiin kuuluvat usein itsetehty kortti ja kimppu valkovuokkoja. Myös sänkyyn tarjoiltu aamupala yhdessä kuohuviinin kanssa saa äidin tuntemaan itsensä erityiseksi.

Äitienpäivä - yllätä äiti kuohuvalla aamiaisella

Keväinen äitienpäiväsunnuntai tarkoittaa monissa perheissä äitien vapaapäivää. Muu perhe hemmottelee päivänsankaria tämän nauttiessa pitkästä ja hitaasta aamusta. Itse poimittujen kukkien lisäksi äidin voi yllättää maistuvalla aamupalalla tai tuhdilla brunssilla. Keittiössä leijaileva tuoreen kahvin tuoksu ja valmiiksi katettu kaunis aamupala saa lakanoissa makoilevan yöpukuisen äidin varmasti onnelliseksi.

Kuohuviini tuo luksusta aamuun

Mikä piristäisi äitiä enemmän kuin lasillinen kuohuvaa sängyssä? Koska maailman ihanin äiti ansaitsee vain parasta, tarjoile herkkuaamupalan kanssa lasillinen laadukasta kuohuviiniä.

Aamu tuntuu luksukselta, kun lasissa kimaltaa erittäin kuivaa, hedelmäistä ja aromaattista espanjalaista cavaa Anna de Codorniù Blanc de Blancia. Kuohuviiniä saa kätevässä piccolopullossa, joka riittää juuri sopivasti rentoon sunnuntaiaamiaiseen.

Jos haluat panostaa äitienpäivään vieläkin enemmän, tarjoile äidille juhlavaa ja tyylikästä samppanjaa. Elegantti Louis Roederer -samppanja sopii loistavasti esimerkiksi täytettyjen croissanttien ja hillon kanssa tarjoiltavien juustojen kanssa.

Fresita-smoothie on täydellinen aloitus päivälle

Jos haluat yllättää äidin, poikkea perinteistä ja tarjoile aamupalan kanssa hedelmäistä Fresita-smoothieta. Aidoista mansikoista valmistettu Fresita-kuohuviini sopii hyvin yhteen mustikoiden kanssa.

Kaada blenderiin Fresitan ja mustikoiden lisäksi jogurttia, banaania, jäämurskaa ja loraus hunajaa. Kauniin vaaleanpunaisen smoothien voi koristella tuoreilla mansikoilla. Valmiin smoothien alkoholiprosentti on vain 1,5, joten se sopii erinomaisesti aamuun. Tarjoile juoma terveellisten herkkujen kuten hedelmien, marjojen ja kevyiden juustojen kanssa. Katso alla videolta valmistusohjeet.

Brunssin kaveriksi trendikäs viinidrinkki

Millä tehdä vaikutus äitiin, joka on itse huippukokki? Hanki tyylipisteitä trendikkäällä, matala-alkoholisella Punainen meri -viinidrinkillä, johon tulee Two Oceans Soft & Fruity Red -punaviinin lisäksi Jaffa vihreä mandariini -limonadia, sitruunaa ja mansikkaa.

Näyttävä drinkki hurmaa äidin takuuvarmasti ja toimii erinomaisena alkumaljana tuhdille ja runsaalle brunssille. Tarjoile herkkuleipien ja hedelmäsalaatin kanssa ruokaisampaa munakasta ja paistettua pekonia.

kakku

Vinkkejä äitienpäiväaamupalan järjestämiseen:

  • Suunnittele äitienpäiväyllätys huolellisesti etukäteen, jotta juhlapäivänä kaikki hoituu nopeasti, etkä herätä nukkuvaa äitiä.

  • Kerää valkovuokot mieluiten samana aamuna, sillä hennot luonnonkukat eivät säily pitkään kauniina. Muista vaihtaa kukkien vesi usein.

  • Koristele aamupalatarjotin tai brunssipöytä omatekemällä kortilla, kukilla ja lasillisella kuohuvaa. Kuohuviiniä myydään myös pienissä piccolopullossa, josta riittää juuri sopivasti äidille.

  • Juhlavuutta lisäät itse leivotulla kakulla. Täyteläinen suklaakakku tai kevyt mansikka-pavlova sopivat erinomaisesti äitienpäivän herkkusuille.

kuohuviinilasit ja pullo

Inspiroidutko kuohuviineistä?

Kattavasta kuohuviinioppaastamme löydät viinitärpit eri tilanteisiin, perusteet erilaisista kuohuviinityyleistä sekä vinkit kuohuviinipullon jäähdyttämiseen, avaamiseen, tarjoiluun ja nauttimiseen.

Tutustu kuohuviinioppaaseen >>

Queen of Hearts smoothie

Queen of Hearts Smoothie


Pyöräytä täyteläinen ja matala-alkoholinen Fresita-smoothie, jossa maistuvat mansikka ja mustikka. Katso videolta, miten onnistut helposti!

Katso resepti »