Karitsan paahtopaistia omena-ruusukaali-paistoksen kera

Karitsa maistuu roseena täyteläisen Tarapacá-punaviinin kanssa. Valmista lisukkeeksi mehevä kaali-omenapaistos.

Karitsan paahtopaistia + viinisuositus

AINEKSET

  • 600 g karitsan paahtopaistia

  • 3 valkosipulin kynttä

  • rosmariinia

  • 2 dl punaviinikastikepohjaa

  • 15 cm purjoa

  • 1 rasia ruusukaalia

  • muutama oksa lehtikaalia

  • 1 omena

  • voita

  • suolaa & mustapippuria myllystä

VALMISTUSOHJEET

    1. Paista karitsan paahtopaistit kuumalla pannulla voissa rosmariinin ja valkosipulin kanssa. Anna ruskistua joka puolelta hyvin. Jatka kypsentämistä uunissa 160 asteessa n 15 minuuttia sopivan mediumiksi. Käytä mieluusti paistomittaria, medium = sisälämpötila 65 astetta.

    2. Ota pois uunista ja anna paahtopaistien vetäytyä folion sisällä hyvin ennen leikkaamista.

    3. Kuumenna kastikepohja pienessä kattilassa ja mausta rosmariinilla.

    4. Leikkaa ruusukaalit halki ja omena kuutioiksi. Ruodi lehtikaalin oksat eli ota lehtiosa pois kovasta keskiruodosta. Leikkaa purjo noin 3 cm paloiksi.

    5. Hauduta kaikki kasvikset voissa pannulla sopivan al denteksi eli niissä saa olla vielä vähän purutuntumaa. Mausta suolalla ja pippurilla.

    6. Kokoa annos ja tarjoa Tarapaca-punaviinin kanssa.

ari_ruoho_0

Resepti: keittiömestari Ari Ruoho

Ravintola Nokan keittiömestari ja ravintoloitsija tekee tiivistä yhteistyötä pientilatuottajien kanssa ja on innokas kalastaja ja metsästäjä.

Tutustu ravintola Nokkaan>