Karitsan paahtopaisti ja omena-ruusukaali-paistos

Karitsa maistuu roseena täyteläisen Tarapacá-punaviinin kanssa. Valmista lisukkeeksi mehevä kaali-omenapaistos.

Karitsan paahtopaistia + viinisuositus

4 HLÖ

1 h 0 min

Karitsan paahtopaisti on maukas liharuoka, joka on melko helppo valmistaa pienen kokonsa ansiosta, ja sitä löytyy kaupan lihatiskeiltä ympäri vuoden. Murea ja mehukas lihapala tunnetaan erinomaisesta maustaan ja pehmeydestään, ja se on herkullinen valinta juhla-aterioille. Tämä keittiöpäällikkö Ari Ruohon suunnittelema karitsan paahtopaisti ohje ei kaipaa vierelleen perinteistä perunaa, vaan karitsa saa seurakseen raikkaan omena-ruusukaalipaistoksen.

Resepti: keittiöpäällikkö Ari Ruoho

Ravintola Nokan keittiöpäällikkö ja ravintoloitsija tekee tiivistä yhteistyötä pientilatuottajien kanssa ja on innokas kalastaja ja metsästäjä.

Tutustu ravintola Nokkaan>

Yrttimarinoitua karitsan fileetä lehtikaalipestollaYrttimarinoitua karitsan fileetä lehtikaalipestolla

Lehtikaalipesto ja -sipsit tuovat pikantin lisän yrttiseen karitsaan, jota maa-artisokkamuhennos mehevöittää.

Katso resepti
karitsan paistiKaritsaa omena-rommikastikkeella à la Michael Björklund

Huippukokki Micke Björklund suunnitteli herkullisen pääsiäisen karitsa-annoksen ranskalaiselle Notre Dame -luomupunaviinille. Tutustu ohjeeseen!

Katso resepti
19 Crimes viiniKaritsanvartaat 19 Crimes -tyyliin

Marinoi karitsa ronskisti punaviinillä, rosmariinillä ja valkosipulilla. Nauti mausteisen 19 Crimes -aussiviinin kanssa.

Katso resepti
Mausteiset karitsan kareet + viinisuositusMausteiset karitsan kareet & rosmariinijuurekset

Karitsan kareet maustetaan granaattiomenasiirapilla ja hieman eksoottisimmilla mausteilla. Grillaa ja nauti täyteläisen punaviinin kanssa.

Katso resepti