Rommimarinoidut ribsit

Nämä rommissa marinoidut possun ribsit sopivat täydellisesti rommitynnyreissä kypsytetyn 19 Crimes Uprising -punaviinin aromeihin.

TOP 3 grilliviiniä Australiasta
TOP 3 grilliviiniä Australiasta
logo

4 HLÖ

logo

1 h 0 min

Ribsit:

AINEKSET

  • n 1,5kg possun ribsejä

  • ½ dl tummaa rommia voiteluun

  • suolaa & pippuria

  • 2 dl omenamehua

  • ½ dl omenasiiderietikkaa

VALMISTUSOHJEET

    1. Poista ribseistä luun puolelta ohut kalvo kahden talouspaperin avulla ja penslaa ne rommilla sekä suolaa ja pippuroi molemmin puolin. Laita ribsit tiukkaan foliopakettiin ja jääkaappiin yöksi.

    2. Ota ribsit pöydälle noin tunti ennen grillauksen aloitusta. Lämmitä grilli noin 100 asteeseen ja laita ribsit grilliin.

    3. Grillaa epäsuorassa lämmössä 3 tuntia. Tämän jälkeen laita ribsit esim folio vuokaan ja kaada pohjalle 2 dl omenamehua, johon on sekoitettu ½ dl omenasiiderietikkaa. Tee vuoalle foliosta kansi ja laita takaisin grilliin kahdeksi tunniksi.

    4. Siirrä ribsit vuoasta takaisin grillin ritilälle ja penslaa rommikastikkeella pariin kertaan tunnin aikana.

Kastike:

AINEKSET

  • 5 dl lihalientä

  • pieni pala tuoretta inkivääriä

  • 1 pieni sipuli puolittuna

  • 1 tl dijon sinappia

  • ½ tl chili lastuja

  • 2 rkl HP kastiketta

  • 2 tl worcesterkastiketta

  • 1 dl tummaa rommia

  • 1 dl ketsuppia

VALMISTUSOHJEET

    1. Kypsennyksen aikana mittaa kaikki kastikeainekset, paitsi ketsuppi, kattilaan ja kiehauta. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Sen jälkeen siivilöi kastike ja laita takaisin kattilaan. Lisää ketsuppi ja keitä kasaan niin että vajaa puolet on jäljellä.